tedy Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Samsung SM-940BF. EN 7300GT/256MB пасивно охлаждане, с нормална температура 40*. Проблемът го забелязах от вчера. От Power Options в Control panel от години ми е настроено да изключва монитора след 45 мин. неактивност. И всичко точно, като се появя и натисна Shift или мишката, се 'буди'. Но вчера както ме нямаше няколко часа, и монитроа си беше изгаснал и изстинал, връщам се, размърдвам, появява се картина за 2-3 сек. през което време чувам някакво слабо пищене от монитора, и картината изчезва, но копчето не мига като за stand-by, а си личи че 'работи'. Изключвам от копчето мон-а, включвам го пак, а понякога и 2 пъти трябва да го изключа за да се появи картината и си работи нормално нататък. Интересното е, че това става само когато е бил изключен известно време, докато изстине или не знам. Ако примерно постои turn-off-нат от power management-a примерно 10-15 или не знам колко минути (вероятно докато е още топъл), се буди нормално и си работи. Някой да е попадал на тази специфична ситуация? Дали може да е от видеокартата? Засега изключих опцията да го изключва автоматично, мониторът има още над 1 година гаранция към ТМ, дали може да е от видеокартата, което ме съмнява защото проблема се появява след като мон-а е бил изключен за час-два или нещо такова (все пак само от вчера е проблема). Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Под друг Windows пак ли го прави същото? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 23, 2008 Author Share Posted February 23, 2008 Под друг Windows пак ли го прави същото? Мислех си да ти пиша на лично, ама а де .. Тъй като вчера се появи тва, и помислих че е нещо случайно съм натиснал, и тая сутрин се потвърди, до 2-3 дена трябва да имам повече данни кога точно и как се появява, защото както споменах, ако стои само половин-един час, не се проявява, одеве изключих ръчно монитора от бутона за 40 мин. и като го пуснах, си тръгна нормално. За друг Windows ще видя, но и там се иска време, а в момента нямам много за да пробвам да стоя без комп няколко часа. Питах просто дали някой не се е натъквал точно на такова нещо, щото знам че моите проблеми са все едни такива... като твоите , иначе аз ще експериментирам, но предимно нощем мога да оставя компа (мон-а) да изстива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Направи следния опит, забрани на РС-то да изключва монитора, след това издърпай кабела на монитора от видеокартата но без да го изключваш от захранването, нека постои така необходимото "технологично " време за показване на проблема и отново го включи във видеокартата. След това пиши какъв е резултата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.