Jump to content
BulForum.com

Проблем с LCD или видеокартата?!

tedy

Recommended Posts

Samsung SM-940BF.

EN 7300GT/256MB пасивно охлаждане, с нормална температура 40*.

Проблемът го забелязах от вчера. От Power Options в Control panel от години ми е настроено да изключва монитора след 45 мин. неактивност.

И всичко точно, като се появя и натисна Shift или мишката, се 'буди'.

Но вчера както ме нямаше няколко часа, и монитроа си беше изгаснал и изстинал, връщам се, размърдвам, появява се картина за 2-3 сек. през което време чувам някакво слабо пищене от монитора, и картината изчезва, но копчето не мига като за stand-by, а си личи че 'работи'.

Изключвам от копчето мон-а, включвам го пак, а понякога и 2 пъти трябва да го изключа за да се появи картината и си работи нормално нататък.

Интересното е, че това става само когато е бил изключен известно време, докато изстине или не знам. Ако примерно постои turn-off-нат от power management-a примерно 10-15 или не знам колко минути (вероятно докато е още топъл), се буди нормално и си работи.

Някой да е попадал на тази специфична ситуация?

Дали може да е от видеокартата?

Засега изключих опцията да го изключва автоматично, мониторът има още над 1 година гаранция към ТМ, дали може да е от видеокартата, което ме съмнява защото проблема се появява след като мон-а е бил изключен за час-два или нещо такова (все пак само от вчера е проблема).

Благодаря.

Под друг Windows пак ли го прави същото?

Мислех си да ти пиша на лично, ама а де :bgrin: ..

Тъй като вчера се появи тва, и помислих че е нещо случайно съм натиснал, и тая сутрин се потвърди, до 2-3 дена трябва да имам повече данни кога точно и как се появява, защото както споменах, ако стои само половин-един час, не се проявява, одеве изключих ръчно монитора от бутона за 40 мин. и като го пуснах, си тръгна нормално. За друг Windows ще видя, но и там се иска време, а в момента нямам много за да пробвам да стоя без комп няколко часа.

Питах просто дали някой не се е натъквал точно на такова нещо, щото знам че моите проблеми са все едни такива... като твоите :) , иначе аз ще експериментирам, но предимно нощем мога да оставя компа (мон-а) да изстива.

Направи следния опит, забрани на РС-то да изключва монитора, след това издърпай кабела на монитора от видеокартата но без да го изключваш от захранването, нека постои така необходимото "технологично " време за показване на проблема и отново го включи във видеокартата. След това пиши какъв е резултата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...