Viper Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 От 4 дена някъде се появи едно къче в квартала , жал ме е за него , но ние си имаме куче (даже тази вечер го пуснах навън давидя дали ще се харесат обаче нашето куче направо го подгони и го збори , едвам го отказах) . Та това куче е дружелюбно, заиграва се , исках му лапа и ми даде , изглежда ми на около 1-2 години (не съм спец обаче). Снимах го преди 10 минути някъде ето и снимки : http://media5.dropshots.com/photos/215213/...22/b_231728.jpg http://media5.dropshots.com/photos/215213/...22/b_231755.jpg http://media5.dropshots.com/photos/215213/...22/b_231827.jpg Не се сещам каква порода е ,ако някой се сеща да пише Прилича ми на Кокер ама е по голямо. Забравих да пиша ,че ще се радвам ако някой го приюти . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 На лабрадор ми прилича....но не съм спец по кучетата, друг да каже. Добре, че си го снимал, защото някой може да си го познае. Едит: май не е лабрадор...сега погледнах в гугъл как изглеждат... Кажи в кой квартал се мотае... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Закарай го на близък ветеринар/приют, може някой да си го търси и да е оставил информация там или по чип/каишка да го познаят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Дава вид на ирландски сетер, въпреки че и аз не се имам за експерт. Liquid правилно каза, провери, дали не го търсят...защото вероятно го. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Кучето е Ирландси Сетер. Мнодо благородна ловна порода и то с характе. Та колега в тракия до DARK SIDE се намира ветеринарна клиника ПРОВЕТ. Имат много добри специалисти , имат и приют. Там със сигурност биха ти помогнали. А ако не ти се дава там бих го взел на бащами. Тои много им се кефи. Ако някои не ме изпревари разбира се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted February 22, 2008 Author Share Posted February 22, 2008 Аз всеки ден го виждам навън това куче и се си мислех че някой го разхожда, но тази вечер към 9 пак видях и нямаше никой наоколо , питах и маика ми и тя ми каза че от няколко дена обикаля тука ... 2 часа по-късно излязох навън пак то пак беше напътя и аз го снимах Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Кучето наистина е сетер и е доста добра порода(ловна,става и за компанйон т.е за дом. любимец),който може да го вземе няма да сгреши Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted February 23, 2008 Author Share Posted February 23, 2008 artilerist каза ,че ще го вземе Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Докарай му го довечера в Хъшове, ще стане голям майтап Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Докарай му го довечера в Хъшове, ще стане голям майтап Бих си го взел с удоволствие при нас на масата, ако допускаха животни в ресторанта. Дори бих го почерпил и ракия със шопска салатка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 23, 2008 Share Posted February 23, 2008 Кучето си е баш Ирландски Сетер ми се струва! Ако имаш проблеми с него ще го прибера аз Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 като гледам темата, се сетих - до бинго Балкан пък видях пудел. Сив. Като го гледам и тоя хайван е изгубен/изгонен. Просто не мога да разбера как някой взима животно, поема отговорност да го гледа и после го изхвърля. Лятото така в Тракия видях един дакел. Той пък горкия съвсем незнам как ще оживее като не може нито да се изправи на по-високо, нито нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 Такава хубава порода да е бил изхварлен според мен едва ли ,аз мисля че по-скоро е бил изгубен Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 27, 2008 Share Posted February 27, 2008 Такава хубава порода да е бил изхварлен според мен едва ли ,аз мисля че по-скоро е бил изгубен Честно казано ми е много трудно да повярвам това ( Сетер да се изгуби) при това доколкото мога да определя от снимката женски. Тази порода колега се привързва страшно много към дома и е почти невъзможно да се изгуби. Казвам това понеже познавам доста сетери, а и моето е наполовина сетер. А и по снимката личи колко е наплашено кучето- още една причина да смятам, че е изгонено от стопанинът му.(Които може би е ловец с принципи) ако кучето не работи значи го хвърлям и толкоз. Между другото ходя поне за пети път да го търся този хаиван за да го прибера, но нямам никакъв късмет да го видя/засека. Та да си го взема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Ако погледнеш третата снимка ще видиш, че кучето едва ли е женско. Отделно изобщо не разбирам защо ти се вижда наплашено - напротив, дори не бяга като го щрака човека. Нищо чудно и да е и загубено. Дано някой свестен го прибере, защото не заслужава да стои на улицата. Авторът на темата така и не казва какво се е случило впоследствие Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 28, 2008 Share Posted February 28, 2008 Ако погледнеш третата снимка ще видиш, че кучето едва ли е женско. Отделно изобщо не разбирам защо ти се вижда наплашено - напротив, дори не бяга като го щрака човека. Нищо чудно и да е и загубено. Дано някой свестен го прибере, защото не заслужава да стои на улицата. Авторът на темата така и не казва какво се е случило впоследствие Погледнах е отново но немога да кажа със сигурност дали си има инструмент и мандрахорий. Наплашено ми се вижда заради свитата опашка и леко приведената стоика, но може и да бъркам. Иначе утре ще направя още един опит да намеря кучето и се надявам да успея. А относно авторът на темата, последният път когато му званях го помолих когато виде хайвана да ми се обади и съответно до 20мин. да отида. От тогава никакви новини за кучето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted February 28, 2008 Author Share Posted February 28, 2008 Погледнах е отново но немога да кажа със сигурност дали си има инструмент и мандрахорий. Наплашено ми се вижда заради свитата опашка и леко приведената стоика, но може и да бъркам. Иначе утре ще направя още един опит да намеря кучето и се надявам да успея. А относно авторът на темата, последният път когато му званях го помолих когато виде хайвана да ми се обади и съответно до 20мин. да отида. От тогава никакви новини за кучето. Аз да кажа какво стана - Вчера един съсед го беше пребрал и ходил да пита собственика защото го бил познавал и тои му казал че не му трябвало и го бил зарязал . Съседа се чуди кво да го прави и днес видях ,че паг го е пуснал (кучето се мярна няколко пъти) . Аз излязох с намерение да го пребера обаче то не искаше да доиде вкъщи понеже явно усещаше моето куче ... Аз реших да вляза да взема един кремвирш за да го подлъжа като през това време мина един човек с колело разхождащ кучето си и то изчезна след него . Общо взето кучето поцял ден бяга след коли и хора и не е много лесно да го засека Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Е как може да има такива дебили не е истина! Не му трябвало вече ... На майка му п****та!!!! Дайте да направим нещо да го приберем това куче! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGear Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 някой наистина трябва да го прибере.Не знам какъв човек трябва да си,за да си изоставиш кучето просто човек наистина много се привързва,за да го зараеже не заслужава да живее направо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Тази порода колега се привързва страшно много към дома и е почти невъзможно да се изгуби. Ааа, недей така. Съседи в блока на майка ми си намериха сетер в Созопол, като бяха на море - беше тръгнал след тях. Гледаха го около 4 години и после и те го загубиха, и бяха като натровени. Беше страхотно куче - само гледаше в кой да се навре да му обръща внимание. Ама пак на морето в тълпата се шмугнало някъде и замина. Та точно от тези впечатленията са ми, че са много дружелюбни като лабрадорите и лесно се "закачат" за някой и май лесно се губят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted February 29, 2008 Author Share Posted February 29, 2008 Може някой да го е пребрал защото днес не съм го виждал . Ако го видя ще се опитам да го задържа за artilerist . Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 Ааа, недей така.Съседи в блока на майка ми си намериха сетер в Созопол, като бяха на море - беше тръгнал след тях. Гледаха го около 4 години и после и те го загубиха, и бяха като натровени. Беше страхотно куче - само гледаше в кой да се навре да му обръща внимание. Ама пак на морето в тълпата се шмугнало някъде и замина. Та точно от тези впечатленията са ми, че са много дружелюбни като лабрадорите и лесно се "закачат" за някой и май лесно се губят. Затова стопаните им казват, че са с доста изявен характер. Но наистина се приврзват много към дома. А пък ако е бил мъжкар- тях все пак ги води нагона. И трудно устояват като надушат разгонена женска. А днес пак ще ходя да го потърся този хайван, понеже мястото му наистина не е на улицата. А за стопанинът му - наистина тъп ловец и кретен. Щом разсъждава така, кучето не работи, апортира или си играе с дивеча, що го изхвърля... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted March 4, 2008 Author Share Posted March 4, 2008 Кучето втори съсед го е пребрал (явно първия го заряза пак) и каза ,че ще го даде за 1 каса бира ! artilerist явно се отказа защото не е обаждал откакто му го писах това ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Кучето втори съсед го е пребрал (явно първия го заряза пак) и каза ,че ще го даде за 1 каса бира !artilerist явно се отказа защото не е обаждал откакто му го писах това ... Не колега просто тази седмица съм извън града. Затова не ти отговорих. Но все още искам да го взема туй хайванче. Ще го почерпя този ти съсед една каса бира. Едва ли съм за дваисетина лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper Posted March 4, 2008 Author Share Posted March 4, 2008 Не колега просто тази седмица съм извън града. Затова не ти отговорих.Но все още искам да го взема туй хайванче. Ще го почерпя този ти съсед една каса бира. Едва ли съм за дваисетина лева. И аз не мисля ,че си за левовете ама мислех да не си се отказал от взимане на куче Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.