Grosmaster Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Значи в момента съм се насочил към някоя от тези двете марки докъм 400-500лв. Ще се радвам да споделите мнение, за да направя правилния избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Sony имам вече 2 години и прави СУПЕР снимки!Моя модел е DSC-H1 и много му се кефя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Sony имам вече 2 години и прави СУПЕР снимки!Моя модел е DSC-H1 и много му се кефя! Имам чувството, че човекът пита за камери, а не за фотоапарати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Полупрофесионална ( като на sek800 ) или любителска ти трябва ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted February 24, 2008 Author Share Posted February 24, 2008 Полупрофесионална ( като на sek800 ) или любителска ти трябва ? Не знам какво разбираш под полупрофесионална и даваш пример SE K800 Ако е за снимка от телефон, имам си и бих казал че снима доста добре, но в някой моменти не се справя добре. Затова си търся нещо полу професионално в този ценови клас Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Полупрофесионална ( като на sek800 ) или любителска ти трябва ? Не бих нарекъл Sony H1 "Полу-професионална" камера. Не знам какво разбираш под полупрофесионална и даваш пример SE K800 Ако е за снимка от телефон, имам си и бих казал че снима доста добре, но в някой моменти не се справя добре. Затова си търся нещо полу професионално в този ценови клас Не SE K800, a sek800. Ника на човека дал първото мнение в темата ти. А ти какво разбираш под полу-професионален апарат? Защото на мен лично снимките на H1 не ми харесват ама изобщо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGear Posted February 25, 2008 Share Posted February 25, 2008 В крайна сметка какво се търси-камера,апарат или нещо друго?Има една доста изчерпателна тема,която е само за фотоапарати.И кажи все пак конкретни модели и за какво ще се ползва най-често. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Panasonic Pentax Ползвал съм двете марки и съм доволен от тях . За нещо евтино бих ти препоръчал Pentax S60 , а ако ти се дават повечко парички Panasonic . Модела на Панасоника не мога да се сетя . Като го намеря ще ти дам да го видиш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 И аз смятам да взимам камера до към 500 лв , трябва ми нещо компактно , за любителски кадри , по възможност с литиево-йонна батерия и вграден хард диск . Мнения по въпроса ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oneofmany Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 500лв с хард диск? Ако намериш такова нещо на Sony или Canon прати ми едно съобщение с името на магазина и до кога продължава промоцията. По принцип Sony камерите са малко по добри от Canon обаче много зависи от парите. Иначе Sony сравнена с каквото и да е друго Sony печели заради NightShot или каквото там го наричат и качеството на картианата при ниска светлина като например снимане във стая при изкуствено осветление. А що се отнася до батериите всички камери идват със литиева батерия. Обикновенно нова батерия е към 100 евро и доста хора си взимат 2ра защото батерията ти изкарва около час и половина макс. Ако си на почивка някъде и ти свърши батерията много ще се ядосваш. Ако е камера за нисък бюджет стой далече от такива с вградени хард дискове. Да супер е с хард диска обаче за да е ниска чената се правят компромиси с качеството на оптиката и съответно картината е значително по лоша. А и това че записва на касета далеч не означава че ще си пускаш филмичетата от касетата. Възможно е обаче обикновенно се прехвърлят на компютъра и после ги записваш на DVD или какво ти трябва. А да трансфера е почти винаги през firewire така че ако имаш някое евтино гаражно компютърче може да трабва да дадеш и пари за карта. Обаче при MiniDV определено не ти трябва камера със USB връзка. Не е стабилна и често изпускат кадри или най малкото трансфера е със намалена скорост ( изкуствено ) за да няма изпускане на кадри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Окей , явно няма да е с хард диск Все пак модел и откъде да закупя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 Окей , явно няма да е с хард диск Все пак модел и откъде да закупя ? А на ко да е - DVD или касета? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 4, 2008 Share Posted June 4, 2008 На касета е по-качествено по принцип (заради DV-то), но недостатъците на лентата с търсене, пренавиване, прехвърляне и т.н. всеки ги знае. На DVD (пак по принцип) записът е "по-некачествен" спрямо този на DV...заради компресията, но пък предимствата на това да си изкараш DVD-RW-то и направо да го гледаш на компа или DVD плеъра...не е за пренебрегване. А и т.нар. "по-лошо качество" е относително понятие, защото 10Mbps не е никак малка стойност. Така че всичко е въпрос на предпочитания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 тук -сони тук канон Лична на мен сонито ми харесва повече.Ама май и двете нямат 16:9.Моята дъртата има,тия не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Така като погледнах Сонито видях ,че има 16:9 режим (не ,че е от кой знае какво значение ) . Малко ме притеснява тази DV касетка , по принцип колко часа може да се запишат върху нея и лесно ли се прехвърлят записите върху pc или има някакъв енкодинг ... Мерси за отговорите , полезни са Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted June 5, 2008 Share Posted June 5, 2008 Така като погледнах Сонито видях ,че има 16:9 режим (не ,че е от кой знае какво значение ) . Малко ме притеснява тази DV касетка , по принцип колко часа може да се запишат върху нея и лесно ли се прехвърлят записите върху pc или има някакъв енкодинг ... Мерси за отговорите , полезни са Ами няма закакво да те притеснява,щото е мини дв.Моята е диджитал 8 и вече мн.трудно намирам такива.Върху нея се записват 60 и 90 мин.(зависи от касетата и режима.На по-смотано качество могат и 140 мин.)За да сваляш от камерата има юсб и ДВ(което се купува отделно мисля и иска 1394 порт.)Мисля,че има и докинг станции за тази камера.Ако има още нещо-питай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukuruz Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 Така като погледнах Сонито видях ,че има 16:9 режим (не ,че е от кой знае какво значение ) . Малко ме притеснява тази DV касетка , по принцип колко часа може да се запишат върху нея и лесно ли се прехвърлят записите върху pc или има някакъв енкодинг ... Мерси за отговорите , полезни са Записва 60 или 90 минути с по-висока компресия. Ако търсиш качество - mini DV. Записващите на HDD или карта памет или директно на DVD са с по-лошо качество. Наистина не е съвсем удобно да сваляш видеото през Fire Wire ( iLink), но ако смяташ да си събираш няколко записа и да ги монтираш дори ще е по-сложно от mini DVD да ги рипваш и после обработваш. Аз съм за mini DV. Имах такава камера и следващата ми също ще е с mini DV касета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.