semiloma Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Навярно голяма част от потребителите използват winRAR или вградения във WinXP архиватор за любимите си архиви. Просто в името на спорта искам да видя мненията за други "по-неизвестни" архиватори/деархиватори. Този сайт --> http://www.maximumcompression.com/ има доста полезна информация и десетки архиватори, които правят жестоки и не до толкова жестоки компресии за видовете файлове. Аз лично се впечатлих от програмата paq8o8 , която прави 20+ пъти по-добра компресия на файловете с JPEG разширение. Направих един тест и наистина програмата компресира доста по-добре от winRAR. paq8o8 може да бъде изтеглен от --> http://cs.fit.edu/~mmahoney/compression/paq8o8.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Май вече имаше една тема за архиватори . Аз използвам винрар по принцип , но и винуха ми върши доста добра работа . Понякога ми се налага и 7-зип да използвам ... това е всичко . Link to comment Share on other sites More sharing options...
semiloma Posted February 22, 2008 Author Share Posted February 22, 2008 Май вече имаше една тема за архиватори .Аз използвам винрар по принцип , но и винуха ми върши доста добра работа . Понякога ми се налага и 7-зип да използвам ... това е всичко . Аз лично не намерих тема за сравнение и обсъждане на архиватори, пробвах с ключови думи "архив, архиватор, arhiv, arhivator" не даде резултат, така че се надявам да не съм дублирал някоя тема ... 7zip на моменти е по-слаб архиватор даже от winRAR, но все пак зависи от настройката. Добрия архив изисква много памет и време ... някои път дни или седмици Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Не е точно за какъв архиватор сме използвали , но в темата доста се е спорило за компресията на различните програми . Линк Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Ползвам WinRAR. Най-добрата компресия е на WinUha, доколкото знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriddikx Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 http://www.download.bg/index.php?cls=progr...ew&id=10709 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Само не разбрах защо даваш линк към Download.bg, а не направо към сайта на програмата?! http://www.izarc.org на сайта има и версии за команден ред и за USB флашка... използвал съм версията за команден ред с VBA в екселски уъркбукове - добра е. Иначе под Уиндоус си ползвам само TotalCommander и не ми трябват архиватори... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 През доста съм минал, и накрая по-добър от WinRAR не намерих и няма нужда да търся. Включително 7Z по едно време успяваше в някои ситуации да докара по-добра компресия от winrar, в други обаче доста по-лоша. В крайна сметка не степента на компресия е единственото, което гледам аз. Да не говорим, че интерфейса на 7Zip е отвратителен, и няма един куп features na Winrar. 90% то архивите ми са RAR. Това е наложил се формат, който във всичко превъзхожда ZIP, освен все още донякъде по съвместимост и скорост, макар че последното е незначително спрямо доста по-добрата компресия, а и може да се настрои скоростта. За да си поверя данните на архиватор, той трябва да е наложил се, да е проверен във времето, да има всички екстри, и разбира се компресия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Още един глас за WinRAR. Идеалното съотношение между бързодействие, сериозна компресия и сигурност на данните. Отначало ползвах ZIP формата, после преминах на ACE, но това беше още по времето, когато старите версии на WinRAR далеч не предоставяха това, което предоставят в момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 29, 2008 Share Posted February 29, 2008 WINRAR Наистина ми вирши доста работа. Макар, че не се ползва кои знае колко често. Пробвал съм и ZIP но не ми допадна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted March 1, 2008 Share Posted March 1, 2008 Winrar....има си даже и Benchmark Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.