Jump to content
BulForum.com

Какъв архиватор използвате ?

semiloma

Recommended Posts

Навярно голяма част от потребителите използват winRAR или вградения във WinXP архиватор за любимите си архиви.

Просто в името на спорта искам да видя мненията за други "по-неизвестни" архиватори/деархиватори.

Този сайт --> http://www.maximumcompression.com/ има доста полезна информация и десетки архиватори, които правят жестоки и не до толкова жестоки компресии за видовете файлове.

Аз лично се впечатлих от програмата paq8o8 , която прави 20+ пъти по-добра компресия на файловете с JPEG разширение. Направих един тест и наистина програмата компресира доста по-добре от winRAR.

paq8o8 може да бъде изтеглен от --> http://cs.fit.edu/~mmahoney/compression/paq8o8.zip

Май вече имаше една тема за архиватори .

Аз използвам винрар по принцип , но и винуха ми върши доста добра работа .

Понякога ми се налага и 7-зип да използвам ... това е всичко .

:)

Май вече имаше една тема за архиватори .

Аз използвам винрар по принцип , но и винуха ми върши доста добра работа .

Понякога ми се налага и 7-зип да използвам ... това е всичко .

Аз лично не намерих тема за сравнение и обсъждане на архиватори, пробвах с ключови думи "архив, архиватор, arhiv, arhivator" не даде резултат, така че се надявам да не съм дублирал някоя тема ...

7zip на моменти е по-слаб архиватор даже от winRAR, но все пак зависи от настройката. Добрия архив изисква много памет и време ... някои път дни или седмици :bgrin:

Не е точно за какъв архиватор сме използвали , но в темата доста се е спорило за компресията на различните програми .

Линк

Само не разбрах защо даваш линк към Download.bg, а не направо към сайта на програмата?!

http://www.izarc.org

на сайта има и версии за команден ред и за USB флашка... използвал съм версията за команден ред с VBA в екселски уъркбукове - добра е.

Иначе под Уиндоус си ползвам само TotalCommander и не ми трябват архиватори...

През доста съм минал, и накрая по-добър от WinRAR не намерих и няма нужда да търся.

Включително 7Z по едно време успяваше в някои ситуации да докара по-добра компресия от winrar, в други обаче доста по-лоша.

В крайна сметка не степента на компресия е единственото, което гледам аз.

Да не говорим, че интерфейса на 7Zip е отвратителен, и няма един куп features na Winrar.

90% то архивите ми са RAR. Това е наложил се формат, който във всичко превъзхожда ZIP, освен все още донякъде по съвместимост и скорост, макар че последното е незначително спрямо доста по-добрата компресия, а и може да се настрои скоростта.

За да си поверя данните на архиватор, той трябва да е наложил се, да е проверен във времето, да има всички екстри, и разбира се компресия.

Още един глас за WinRAR. :punk Идеалното съотношение между бързодействие, сериозна компресия и сигурност на данните.

Отначало ползвах ZIP формата, после преминах на ACE, но това беше още по времето, когато старите версии на WinRAR далеч не предоставяха това, което предоставят в момента.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...