Jump to content
BulForum.com

Проблем с лаптоп Acer

Recommended Posts

Лаптопа е на около 3 години и от скоро почна да замръзва (не можеш да мърдаш мишка и нищо) и реших, че windows-a e за преинстал. Обаче почнах да му инсталирвам чист windows и заби по време на инсталацията. Явно проблема е в хардуера, но не мога да реша точно какво. Някакви идеи

Лаптопа е на около 3 години и от скоро почна да замръзва (не можеш да мърдаш мишка и нищо) и реших, че windows-a e за преинстал. Обаче почнах да му инсталирвам чист windows и заби по време на инсталацията. Явно проблема е в хардуера, но не мога да реша точно какво. Някакви идеи

Направи един тест на рам-а. Препоръчвам ти Hiren Boot CD.

Значи пробвай с този програма Hiren Boot CD, където колегата ти каза.

Направи един хубав формат на диска и виж дали пак ще ти забие след като инсталнеи нова ОС.

Вариантите може да са много, като почнем от задръстен вентилатор на професора и не доброто му охлаждане, рама, професора и тн...

Като за начало пробвай това и пиши резултатие ;)

Отвори го отдолу и виж около вентилатора на процесора колко мизерия има :) Почисти я и няма да забива повече !!! 99% се дължи на мизерия :woot

лаптоп не съм отварял никога и не знам къде е процесора

лаптоп не съм отварял никога и не знам къде е процесора

По добре не се занимавай и ходи на сервиз, защото докато го отвориш и половината зъбчета ще си ги счупил пък може и друга мизерия да направиш.

Иди някъде да ти го издухат с компресор през декоративнире решетки. Ще спестиш едно разглобяване само внимавай че някои компресори хвърлят конденз. Докато работиш следи температурата на процесора дали не се вдига прекалено много и да забива от това!

И аз мисля че по-голяма е вероятността да е от прах нещо само че с издухване не съм сигурен че ще стане номера. Аз моя DELL съм го разглобявал по едно упътване от сайта им (не казвам че беше лесно обаче бях силно мотивиран да си монтирам bluetooth-a а за да стане трябваше да го разглобя почти целия). Може да пробваш да почистиш дупките около вентилаторчето (а може и самото вентилаторче да се е скапало и вече да не се върти) с нещо но аз като гледам моя без разглобяване не може да се почисти нищо тъй че успех.

РАМ-а е малко вероятно да се е скапал ей така самичък - много по-вероятно е да прегрява или заради някакви мизерии които са се събрали или заради вентилатора на процесора.

обаче никъде в биоса не показва температура на процесора :wir

Сега пуснах 2 пъти да инсталирва ХР и двата пъти заби точно там, където остават 34 минути и където пише installing devices. Виждам един малък вентилатор, който се върти

1. Не знам теоретично дали е възможно след евентуално форматиране на диска и двата пъти да се опитва да пише на едно и също (предполагаемото повредено) място. Това относно харда.

2. Имах една случка с повредена РАМ памет (една плочка от две монтирани), като постоянно извеждаше съобщение, че даден файл не бил копиран и инсталацията продължаваше. В резултат на това при стартиране замръзваше на тапет и толкоз.

обаче няма никакви проблеми с копирането на файлове в началото. Вече мисля, че 99 % проблема е в харда

освен ако не е падал или да са го ударили с нещо, докато е работел диска, вероятността да е от него е много малка...

Добре де, не изтегли ли Hiren's boot CD? Там има инструменти и за паметта, и за харда. Вместо да гадаеш, да беше го дръпнал и изпекъл на бланка.

да изтеглих го, сега ще го пусна. Има ли вероятност да е от процесора или от дъното

Пуснах мемтест, тества към 1 час и няма грешки. Значи не е от рама

да изтеглих го, сега ще го пусна. Има ли вероятност да е от процесора или от дъното

Пуснах мемтест, тества към 1 час и няма грешки. Значи не е от рама

Отдели повече време и го тествай няколко цикъла. 1 час може да не е достатъчен.

сега нов проблем, лаптопа дори не иска да запали! Вързан е към контакта, натискам копчето само светва и изгасва. Дори го задържам и пак същото :confused. Имам чувството, че тоя лаптоп плаче за нов

според мен пък има голяма вероятност да е от хард-а. това с installing devices да ти забива всеки път там, при положение че не е от рама, ме навежда на мисълта, че някой специфичен компонент е заминал и това като нищо е твърдият диск (или част от него)

сега нов проблем, лаптопа дори не иска да запали! Вързан е към контакта, натискам копчето само светва и изгасва. Дори го задържам и пак същото :confused. Имам чувството, че тоя лаптоп плаче за нов

така значи лаптопа се включва когато си иска. Но е голяма мъка. Някой сеща ли се от какво може да се дължи. И със захранващ кабел и без не може да се включи - само премигва. И след много опити изведнъж се включва и после като го изключа това се повтаря отново. Май няма да е хард, а нещо много по-сериозно

пробвах няколко пъти теста DocMemory и всичките пъти заби на 12-та секунда. Не дава грешка, просто си замръзва лаптопа и само рестарт го оправя.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...