Jump to content
BulForum.com

Търся няколко неща за Правец 8

Recommended Posts

Ако имате и дискети с програми и игри давайте.

Интересувам се от всякакви неща за 8-битовите компютри.

ModEdit:

"8" какво - "С"(съвместим и с "М") или "Д"? Дай уточнения да не се пълни излишно темата.

Прав си Mod, грешката е моя. Ще бъда по-конкретен.

Значи търся неща за 8А, 8С, 8Е, 8М, 82, 8S. 8Д също ме интересува.

Може да взема и цели компютри или платки и устройства за тях.

Цените вие ще ги кажете.

Но за да съм конкретен:

-Цял комп: до 10-15лв. (в зависимост от модела и състоянието);

-Флопи: 2лв. (с контролер -3лв);

-Дискети - по 10-20ст.

-Джойстик - 3лв.

-Други платки - 1-2лв.

Но, ако не ви устройват цените вие предложете!

Всичко добро на всички!

Ако пък искате може да направим бартер за някои от следните неща:

1. Кутия Midi Tower без захранване марка SP с предни USB

2. Leadtek GeForce4 Titanium 4200 LE TD 64MB - 30лв.;

]инфо

3. 32MB SDRAM - 2бр. - 6лв. за бройка;

4. 128МВ SDRAM PC133 - 1бр. - 14лв.;

5. LAN card Realtek 8139D PCI - 5лв.;

6. MODEM PCI - 5бр. различни - 3лв. за бройка;

7. Intel Celeron D 2,8 533/256 - 45лв.

8. Sound Card ESS AudioDrive ISA - -цена 3лв.

9. Multi I/O Card ISA - 2лв.;

10. Кутия Mini Tower с AT захранване - 2бр. - 5лв. за бройка;

11. Pentium II 333MHz Slot 1 - 7лв.;

12. MB Zida EX-98 - 5лв.;

Това е. Всичко най!

Хора, много съм нещастен!

Намерих си един 8С, но не му бачка вградения флопи контролер. Айде някой да помогне, а?

На дъното липсва една интегрална схема където е контролера. Може ли някой да отвори кутията на осмицата и да види и да ми каже точно маркировката на чипа? Мисля, че може да се намери такава от магазина.

Снимка на разположението на чипа: СНИМКА

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Здрасти Киро,

добра идея, ама ако имах контролер. Ти нямаш ли някой, а? :)

Всичко най!

Здравей. Вчера правих разчистване вкъщи и намерих малко части за Правец 8С. Не знам дали работят, но ако още се интересуваш може да ги пробваме. Пиши на ЛС! Чао и всичко добро.

• 1 month later...

Продължавам да търся всички модели на Правец 8.

Благодаря на всички от форума за отзивчивостта им. С тяхна помощ успях да събера 3 работещи (82, 8С и 8М) и 1 неработещ 8М. Няколко джойстика, няколко флопита (повечето от тях не бачкат), няколко платки (флопи контролери, 16к ДРАМ, 80-колонни карти), списания, много дискети и др.

брат ми мога да те зарина с игри и дискети за правец8ц ама 20-30ст не ми се занимава даи поне по 60-80ст на дискета и си стискаме рацете имам и цял комп и 2 дискови устроиства и принтер

• 1 month later...

Намерих един много запазен 8С и го добавям в колекцията си. Взех го от shoto. Благодарен съм на всички които писаха и ми пратиха ЛС. Продължавам да търся всичко за Правец 8 (всички модели).

Спешно ми трябва изправно флопи, защото имам само едно работещо, а искам да имам резервен вариант ако нещо стане.

Още един 8С работещ мога да ти дам с работещо флопи .

Ще ти се обадя като идвам към Пловдив за да ти ги дам.

• 2 weeks later...

Благодарение на Българан се сдобих с два работещи 8С. Благодаря ти Българан!

Колекцията се разширява. Освен това успях да намеря оригинална КАРАТЕКА.

Все още търся останалите модели на Правец 8: 8А, 8Е, 8S, 8VC. Интересувам се също така и от 8Д и Пълдин.

Имах няколко модела, които се появиха, но не стана нищо със трансфера. :)

• 1 month later...

Сдобих се със Apple II Super Serial Card и използвам програмата ADT за да прехвърлям дискети на Правеца. Припомних си как играехме денонощно на някои игри и максимално се изкефих. Ако някой има у тях осмица и иска да му прехвърля някоя игра или програма нека се обади.

Колекцията осмици ми си е все същата с изключение на това, че се сдобих с оригинален Apple IIc. Много е як. Цветен е, включваш го във видеовхода на телевизора и дерзаеш. Ако някой иска да види какво представлява нека потърси в Google. Поне за тях има много информация, а не е като Правец 8 - няма нищо в нета. Всички данни за тях са много оскъдни.

Очаквам да се сдобия с Правец 8 VC. Никой нищо не е чувал за него, камо ли да го е виждал. Е, аз се свързах с един пич, който има такъв. Скоро може да го добавя в колекцията си. Ако някой иска снимка мога да сложа една-две в темата.

Извинявам се за офф-а, но просто исках да споделя опита си.

ПП: Все още продължавам да търся осмици. Моля всички да разровят изби и тавани за да изнамерят колкото може повече компютри за да съхраним историята.

• 5 months later...

Ще вдигна темата за да не пиша нова. Моля модераторите да ме извинят и да не изтриват темата.

Напомням на всички, че събирам компютри Правец 8 (всички модели) и части и документация за тях.

Благодаря.

ПП: Имам доста опит с тях, така че може да обменяме с някой.

Имам 1-2 да отлежават, какво точно ти трябва от тях? Май обаче са 8ц и 16 ... Имах някъде и разни дискети със стандартни игри.

Имаш ли вече "читаво" флопи (за предпочитане 2 флопита), че да не скапва дискетите като се записват или четат?

Казах ти преди, че имам около 100-на дискети за Правец 8 със софтуер и може да ги копираш стига да е "хубаво" флопито.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...