lsn26 Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Кой от двата процесора и сравнително евтини дъна за тях бихте ми препоръчали? Възможностите ми позволяват да взема или Core 2 Duo E2160 или Athlon X2 4200. Компютърът ще се ползва за офис цели, като на него ще има качена SQL база данни, обслужваща програма за изготвяне на регистри. В този смисъл е добре да бъде възможно по-стабилен. Като чипсети бюджетът ми позволява Интел 945 с вградено видео или Нфорс също с вградено видео. Та в този ред на мисли, клоня по-скоро към процесора на Интел, тъй като и чипсетите им мисля, че са по-изпипани, но ще бъда благодарен да чуя и други по-вещи мнения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 АМД-то е малко по-добрия избор в случая, щом търсиш стабилност и следователно няма да се клоква. А и може малко по-евтино да излезе. Относно стабилност на чипсети не си прав, защото и АМД са стабилни, и Интел си имат проблеми. И все пак мооже би аз бих взел интела, не за друго, ами защото АМД все нещо не могат да настигнат Интел особено по по-високите модели, а и факта, че Х2 изисква едно софтуерче под Windows, за да работи добре, именно AMD dual core optimizer. А и 2160-то с маааалко клокец хем ще е стабилен, хем ще настигне 4200+ по производителност. Това в случай, че търсиш да изцедиш наистина максималното за парите без да жертваш стабилност. За такива малки разлики между процесорите, може би други неща е по-добре да се гледат, едно по-хубаво дъно, с Интела. Но АМД е ясно, че ще излезе по-евтинко за същата производителност Без клок. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeCh Posted February 26, 2008 Share Posted February 26, 2008 Ако търсиш стабилна работа - Intel. Всичко друго е компромис. За този процесор дъна бол. Има не-лоши на MSI по $60 с 945 чипсет, но ако можеш да си позволиш $90 за дъно ти препоръчвам с P35 чипсет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.