|`oTuH Posted February 13, 2004 Share Posted February 13, 2004 здравейте,искам да ви помоля ако може да ми предложите някакви добри ос за роутера ми до сега бях с coyote linux но ми смениха ип-то от евроком и не мога да си го настроя :> ако може някаква подобна или по-добре благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 13, 2004 Share Posted February 13, 2004 Dachstein LEAF Firewall http://lrp.steinkuehler.net/ Единственото което трябва да настроиш е зареждането на модулите на ЛАН картите. Евроком могат да ти сменят колкото си искат после IP-то. Рутера ще си го хваща сам. Има и DHCP за вътрешните машини - няма да е нужно да им задаваш ти IP-та. Поддържа и малък DNS кеш - това намалява трафика извън локалната ти мрежа. Вграден (доста добър) файъруал. На едно флопи. Работи на 486-ци с минимум 16Mb RAM. Не ти иска хард. Това е най-лесното за работа, защото си идва направо конфигурирано. Аз съм доволен. Ако не ти харесва нещо, можеш да си го промениш - носи на човъркане, а на сайта има един куп допълнителни пакети за нея... А може и да си избереш нещо друго от тук: http://leaf.sourceforge.net/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentor Posted February 13, 2004 Share Posted February 13, 2004 Ами аз вече от 6 месеца използвам FREESCO (www.freesco.org). Рутер, firewall, принт сървър и к`во ли още не... (могат да се слагат много плъг-ини). От версия 0.3.2 има директна възможност да се направи и PPPoE Connection. Оставих най-хубавто за накрая - стартира се от дискетка, прави си RAM Drive и подобно на препоръчваната от ov3rm4n алтернатива работи на слаби машини. BTW Дистрибуцийката е създадена като отговор на скъпите рутери на Cisco (FREESCO -> FEE ciSCO) Link to comment Share on other sites More sharing options...
|`oTuH Posted February 13, 2004 Author Share Posted February 13, 2004 благодаря ви много всичко хубаво ви пожелавам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.