Десито Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Кое е последното хубаво нещо, което сте направили и за което се сещате? Или пък кое е най-хубавото нещо, което сте правили някога и с което се гордеете? Мисля, че темата е добра, сварзана със положителни мисли, а какво по-хубаво от това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAIKATA Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 чикия с извинение Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Дадох последните си стинки на един музикант на главната. Човека стои и мръзне навън за да изкара честно някой лев, а не като някои гадове, които им е по-лесно да крадат и лъжат за да си изкарат хляба... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Помогнах на една баба да пресече Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 ъъ в макдоналдс пуснах 22стинки за там квото събират Link to comment Share on other sites More sharing options...
afd Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Казах на магазинерката че последния път ми е таксувала вафлите по малко пари и че сега прави същата грешка и върнах парите които ми даде в повече за тогава Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 На скоро с жената бяхме на църква ( СВ.МИНА). На стълбите имаше една стара женичка която просеше, с женами и събрахме една шепа монети и мисля, че зарадвахме горката старица. Понеже пожечето възрастни си мислят, че в нас по младите не е останала капка човещина,милосърдие и т.н.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Онзи ден дадох на една жена 5 лв, събираше защото им изгорял дома, дори имаше статия във вестника за нея. Няма да построи къща с тия 5 лв, но по моя джоб и доходи - толкоз. И на пича с китарата и хармониката преди седмица пуснах 2 лева, защото ми стана страшно хубаво от свирнята му. Преди години съм правил още две по-сериозни неща, но те са си за мен, нямам навика да се хваля или да ги разправям, казвал съм ги само на 1-2 души. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Помогнах на една баба да пресече Аз пък на една да слезне от рейса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nohuty Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Поради раздела ... Че приятелката ми свърши (дет' се вика :Р ) за 15 минути :Р:Р:Р Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Хубаво, а? Всеки път, когато мога, давам пари на бездомни/сакати/нямащи и тн... Помагам на стари хора, паля свещички в църквата, за всички мой приятели, дори и те да не знаят... Приканвам по - богатите ми приятели да правят дарения и тн, и тн.. Но това прави ли ме добър човек? Явно не. Страдам успоредно с всеки, който тъпче и мачка! Какво прави човека добър? Казването на мили думи? Или какво? Прави ли ни по - добри, че семейството ходим всяка седмица на гроба на сестра ми, вече 2 години? Не! Уффф... Отнесох се. Ако модер сметне, че не е за тук, да го изтрие! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Много съжалявам да науча за сестра ти, Псих. Наистина. Но дори да правеше половината от тия неща, пак щеше да си добър човек. А страданието и добротата не само че не са разделени, а често за заедно. Няма да те поучавам как човек тярбва да се смири и да приеме нещата, защото аз самия не знам как бих реагирал в подобно положение. Просто да знаеш, че не само на добрите хора, а ОСОБЕНО на добрите хора им се случват лоши неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Хората казват: Направи добро и забрави! Аз бих добавила и се усмихни - така ще си добър и щастлив човек Аз всеки ден правя, щото съм си такъв човек. Ама не помня. А въпросът е кога разбираш че си направил добро? Само по усмивката и топлината в очите на хората около теб! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Аз също паля свещи в църквата, признавам си грешките, но това не ме прави по-добър човек... А последното хубаво нещо, което съм направила е, че казах "Обичам те" на човек, с когото не съм отдавна, но никога няма да забравя Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Ами днес бяхме с женами на контролен преглед (които е задължителен след хирургически интервенций) в болницата. И като се прибрахме хванахме пред кварталното кръчме 4-ма познати. И хоп навътре. Казвам им хаиде сега да хапнем да пийнем за здравето на женами, че всичко върви отлично до момента, за тези кинти с които разполагам в себеси. И така мисля, че и това си е дбро дело в днешни времена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Както каза DaToNik , не е важно да знаеш какво си направил и да се хвалиш с него. Важното е да правиш нещата несъзнателно , но да усещаш благодарността на хората. Това което правиш да те кара да се чувстваш жив, че не си в сивото и зомбирано общество пропито с лицемерие. Да помогнеш на старите хора , да помогнеш и на младите хора ( качвал съм се на покрива на аптека защото едно детенце си метна джапанката там ), да помагаш не само на познати ,но и на непознати. След като направя добро дело не мисля какво съм направил , а ми става хубаво от благодарността която излъчва човека за който съм свършил нещото, един вид ми олеква. НО , има едно голямо НО, имал съм и моменти в които помагам на някой напълно непознат , а отсреща няма дори едно просто "Благодаря". Точно това понякога много ме озлобява и непознати хора много изнервено ги обиждам , за което не мога да съм сигурен ,че съжалявам. Все пак е по-добре да направя добро дело , отколкото да подлея вода на някой , влизал съм в калта и пак ще влизам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 НО , има едно голямо НО, имал съм и моменти в които помагам на някой напълно непознат , а отсреща няма дори едно просто "Благодаря". Точно това понякога много ме озлобява и непознати хора много изнервено ги обиждам , за което не мога да съм сигурен ,че съжалявам. Стоянчо, хората са толкова отвикнали от добрината, че понякога стоят като зашеметени и не знаят как да реагират. Пък има хора, които не са съвсем убедени че това което си направил е за добро за тях, т.е. не могат да го различат. Въпрос на възприятие вследствие на възпитанието. Не се озлобявай, така се губи ефекта от добрината при теб. Пък нали трябва да е от сърце, деа маа му Link to comment Share on other sites More sharing options...
err0r^ Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Хората са вече супер долни , няма файда да правиш добро на непознати... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Десито Posted February 22, 2008 Author Share Posted February 22, 2008 Прави сте! Веднъж, докато пътувах със влака без да искам настъпах един човек и казах: "Оп, май настъпах някой, съжелявам!" Той каза: "Няма нищо! Който и да си настъпал не се извинявай!" (не съм сигурна за точните му думи, но това беше като цяло.) При което аз казах: "Е, как да не се извинявам!" Той каза: "Едно време хората се извиняваха, но сега е много рядно това! Но ето, че и до ден днешен има такива хора!" И на мен ми стана някак хубаво! Защото и на мен нямаше да ми е приятно някой да ме настъпе и нищо да не каже, не става въпрос само за едно "настъпване", а за принципа! Затова аз се държа с хората така, както искам те да се държат с мен! А тъй като не харесвам грубости, обичам хубавите неща - това правя! Иначе да се върна към основата на темата! Добри неща съм правила - пускала съм стотинки на една жена, която просеше, веднъж във градския транспорт се качи една възрастна жена и застана права до едно малко момче, което беше седнало. Аз също бях права, само бях се облегнала. Казах на момчето: "Извинявай малкия, защо не станеш да седне жената?" И то стана момчето, какво да прави! Жената преди да седне ми благодари! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 От няколко страници насам чета, че да даваш пари на просещи хора е добро дело. Да ви кажа честно аз съм много против това и НЕ давам. Не защото нямам, не ми се и свидят, ама при това предлагане на пазара на труда да стоиш и да просиш пари на улицата разчитайки на милосърдието на хората си е чиста проба злоупотреба. Особено при вида на обичайните заподозрени на центъра...Винаги едни и същи и репертоара е един и същ. Имаше по едно време и една "саката" баба, която пред очите на всички си сменяше краката като й умалее единият!!! Този вид добро не е добро според мен. Особено след като един такъв нагъл просяк ми задигна портфейла посред бял ден от бюрото в офиса и ме върна документално с година назад във важен за мен момент Всеки трябва да си заслужи парите според мен. Като искаш да му дадеш, накарай го да свърши някаква работа, дори и в момента да е безсмислена: да събере боклуците около кошчето или в градинката пред блока, където така и никой не чисти... Ама пари бъдева - не! На мен някой да не е дошъл да ми даде даром?! После се ядосваме, че ето на хората и особено циганите са мързеливи и крадат и просят от НАС. Ми ние ги учим така!!! Това не е добро, а мечешка услуга според мен. Хем бачкаме за нищо, хем го даваме без заслуга, че и накрая ни псуват и кълнат! Ай сиктир!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Хората казват: Направи добро и забрави! Аз бих добавила и се усмихни - така ще си добър и щастлив човек Аз всеки ден правя, щото съм си такъв човек. Ама не помня. А въпросът е кога разбираш че си направил добро? Само по усмивката и топлината в очите на хората около теб! Също казват и-За да си създадеш враг-направи услуга някому.НО това е друга тема на разговор.Съгласен съм с DaToNik напълно!Не може аз цял ден да бачкам,за да изкарам парите си,а някой друг мързел да виси по цял ден на главната и да проси!Има една "много бедна баба" дето както беше много бедна изкара да пуши Малборо на главната .На просяци не давам пари по никакъв повод!НО -на уличните музиканти и актиори давам когато имам.Примерно на клоуна,който ходи на главната,на онова момче,което свири на хармоника и т.н.Хубаво е да се дават пари,на хора които си ги изкарват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Хах , един ден една циганка просеше на централна гара , по 1 време и писна , хвана си 1 такси и отпраши на някъде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Хах , един ден една циганка просеше на централна гара , по 1 време и писна , хвана си 1 такси и отпраши на някъде... Е пък такива хора заслужават според мен, само шутове в муцуната. Пък циганин ли е може и да не е такъв, тои пак заслужава ако не заради друго то заради вонята която излъчват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Дарих кръв за 6-ти път... Link to comment Share on other sites More sharing options...
err0r^ Posted February 22, 2008 Share Posted February 22, 2008 Дарих кръв за 6-ти път... Едно от малкото смислени неща които можем да дадем на наистина нуждаещ се човек , защото не се знае каде ще отидат и за какво парите дадени от нас на поредния просяк или някой събиращ за няква измислена кауза или несъществуващо дете. Мога да дам най-фрапантния пример който го помня от дете - преди 7-8 години като живеех в тракия идваше в наши блок поне 2-3 пъти един истински поп с расо и дълга прошарена брада да събира дарения за някво дете , след няколко месеца в вестник Марица имаше статия за същия поп с снимка и се оказа, че след молитви в църквата обикалял цяла тракия с расото да събира пари за себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.