Jump to content
BulForum.com

MS Net.Framework i JRE

Nibelung

Recommended Posts

gledam,che ima topik s takova ime,no v moya se pita za drugo.kakvo shte mi dade Frameworka,ako si go sloja? za programisti li e? Operata si ya slojih,no bez JRE.kakvo poveche shte mi dade JRE ?i oshte-moje li ednovremenno da imam Frameworka i Javata ?

и двете ти дават рънтайм енвайрънмънт, необходим за изпълнение на програми, написани на съответни езици и изискващи тези енвирънмънти.

Т.е. те създават среда за изпълнението им, както операционната система създава среда за изпълнение на нативни програми за съответната ОС.

Тези енвайрънмънти представляват още един слой над ОС за програмите, което е причина тези програми да работят по-бавно. Ползата от всичко това е преносимостта на програмите. Просто ако имаш енваърънмънт за съответната ОС, пускаш програмите без особени грижи. Поне на теория.

Опера без JRE не може да пуска джава аплети в страниците. Джава аплетите са програми работещи в браузъра и са писани на Java. Почти не ти трябва това за повечето сайтове, вповечето случаи аплетите са направени в страниците за ефекти по заглавия и такиова. Има сайтове които разчитат на тях за да работят обаче - например ICQ2Go приложението в go.icq.com което представлява онлайн клиент за ICQ протокола работи изцяло с Java applet.

.NET Framework е отговор на Майкрософт на технологията J2EE.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...