mekiqbot Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Здравейте! На скоро си купих нов хард диск Hitachi HDP725025GLA380. Проддържа както АТА така и S-ATA интерфейс. Проблема е че не ми го разпознава нито с АТА, нито със S-ATA интерфейс. Моля за савет как да го накарам да го разпознае. П.С. Дъното ми е ASRock K7Upgrade-600, което мисля че задоволява исканията на новия хардиск. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 С риск да прозвуча изключително тъпо... провери ли дали си го вързал правилно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Къде не ти го засича ако не е тайна?Ако е в БИОС-а значи при положение че е включен САТА контролера значи е дефектен харда!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Иползвай хитачи ътилитито и го сложи да работи на SATA-1. едит: е па не съм казал на същото дъно :-D . Нямам опит с хитачи и не искам да имам. Просто съм чувал че така става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Иползвай хитачи ътилитито и го сложи да работи на SATA-1. А аз защо съм чувал, че това може да стане само на дъно, поддържащо САТА-2 . Баси, самия факт ме дразни като си помисля, ако е истина. Добре че само сигейти си зимам. Те поне си имат джъмпер както си му е редът, за това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Аз пък с риск да прозвуча песимистично ама винаги като ъпгрейдвам се стига до смяна на почти всичко. Винаги при половинчат ъпгрейд се е стигало до всякакви шантави проблеми. След първите 3 пъти реших че ще си кретам със старата машинка докато мога да изтрая, след това на боклука и нова... Ся при случай като твоя или връщам диска и гледам да си взема колкото мога от парите или сменям и шибаното дъно, а оттам и процесор и памет а ако дъното ти е на АГП значи и видеото... ми то май само кутията и СД-то няма да сменяш ... и за кутията не е особено ясно щото захранването ако е старо и бръмчи и в тоя ред на мисли тъй и тъй сменяш всичко ... пък СД-то - ай ся за 20 лева цигании няма да правим Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 чакаи малко кво го напраихте вие тва момче иначе към питащия : даи повече информация кво си вързал и как и къде не ти го засича щото няма екстрасенси тук доклолкото съм запознат Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 А аз защо съм чувал, че това може да стане само на дъно, поддържащо САТА-2 .Баси, самия факт ме дразни като си помисля, ако е истина. Добре че само сигейти си зимам. Те поне си имат джъмпер както си му е редът, за това. Ми на моя Хитачи наистина няма джъмпер ама на старото дъно си ми бачкаше на САТА 1 понеже дъното не подържаше САТА 2.Без да го барам като си взех новото дъно си тръгна на САТА 2.Ама моя е само с такъв интерфейс.Тея мешаните работи почти винаги правят мизерии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Проддържа както АТА така и S-ATA интерфейс. Как така и АТА и SATA - нещо не ми се връзва - според мен говориш за захранването - да не би да си набучил само захранващия кабел и да чакаш да се разпознае???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Model Brand HITACHI Series Deskstar P7K500 Model HDP725025GLA380 (0A35399) Performance Interface SATA 3.0Gb/s Capacity 250GB RPM 7200 RPM Cache 8MB Physical Spec Form Factor 3.5" най-вероятно имаш предвид че кат забиеш диска за инсталиране на вин-а не ти го фаща - нормално е с тоя куц чипсет. работата е там че требе да си направиш дискета за сата контролера която ще ти поиска при помпане на Ф6 в началото на инсталацията. нужните файлове за тази дискета се намират диска на дъното. успех с болката, щото аз кат чуя виа и почвам да вия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.