Jump to content
BulForum.com

BILKITE

irinaniko

Recommended Posts

Da otvorim edna temichka za bilkite,a?

Znam, che ima mnogo knijki i saitove za tqh, no zashto da ne diskutirame tuk nashite znaniq i opit. pyk toku vij i da posporim :) eto na dnes podskachah kat' kokoshka za tova, che ne bilo polezno dylgo vreme da se "kisnat" bilkite vyv vodata. naistina li e taka ili moga do posledno da im vzimam jiveca!?

Наскоро бях в Чаената къща да си купувам поредната доза и жената ми обясни, че зеления чай не трябва да се изхвърля след първата употреба. Може да доливаш топла вода в чашата си през целия ден и накрая да използваш листата за да си измиеш лицето или косата, защото този чай е с най-силните антиоксидантни свойства.

Горното ми беше особено полезно, имайки в предвид, че имам доста зелен чай, онаследен в квартирата и китайски магазин с доста добри цени за чая под ръка...

Иначе, с по две думи:

Мента - прочиства белите дробове, за белодробни проблеми, общо укрепващ

Липа - кашлица

Лайка - болно гърло (гъргара), проблеми с венци (жабурене)

Смрадлика - Проблеми със зъби и най-вече венци

Риган, Мащерка - общо укрепващи

Жълт Кантарион - подсилващ половата система, общо укрепващ

Има нещо верно и наистина може и да могат да лекуват болно гърло и т.н.Но да ми обясняват,че тия треви лекували сериозни болести и били алтернатива на антибиотиците,айде айде....

.......айде айде....

Я помисли още веднъж :bgrin: Навремето милата ми майка (дано да и даде Природата още много години живот) ме хранеше с един медикамент всеки път когато хванех ангина - " БИОМИЦИН". В момента е забранен за производство заради токсичност и неконтролируеми странични ефекти, ама през 60-те години кой ли е мислил! Единственото предимство на антибиотиците е бързият и гарантиран резултат, но той е гарниран и с гарантирано увреждане, така че избора е много личен.

Антибиотиците нямат алтернатива, това е вярно... името ми казва всичко... Антибио - 'дет мине трева не никне... Никога няма да давам на детето си подобни химикали.

Антибиотиците нямат алтернатива, това е вярно... името ми казва всичко... Антибио - 'дет мине трева не никне... Никога няма да давам на детето си подобни химикали.

Да ама понякога се налага и до такива химикали да се прибягва като крайна мярка.

За последните 10 години единствените "лекарства", които съм пил са Аспирин и Аналгин. Не пия витамини, не приемам никакви хранителни добавки (меда с орехи нали не се брои).

Лекувам се с билков чай и диети. Не ми се е налагало да прибягвам до нещо по-сериозно, настивам средно около два-три пъти годишно и рядко настинката/грипа трае повече от 3-4 дена.

Като ви влече - тровете се с антибиотици, избора е ваш, но МОЛЯ ВИ - ОСТАВЕТЕ СПОРА "АНТИБИОТИЦИ(лекарства) ЗА И ПРОТИВ" ЗА ДРУГА ТЕМА!

Тази е за различните билки и никак не бих желал да се разводнява с глупави и безсмислени спорове!

....Тази е за различните билки и никак не бих желал да се разводнява с глупави и безсмислени спорове!

Само да допълня. Природосъобразния и разумен начин на живот е не по малко лекарство от билките, затова смятам че също трябва да е част от темата. И още нещо - билките са лекарство както всяко друго. Ако прибягвате до лечение с билки, задължително се консултирайте със специалист (билкар), ако той е с медицинско образование - още по добре. Самолечението с някои билки може да навреди повече отколкото предполагате - ментата примерно може да спре дихателната дейност на дете под 10 години, и то да загине от задушаване! Като публикувате съвети за билколечение, винаги трябва да споменавате и за възможните странични ефекти.

Има нещо верно и наистина може и да могат да лекуват болно гърло и т.н.Но да ми обясняват,че тия треви лекували сериозни болести и били алтернатива на антибиотиците,айде айде....

Нека се включа и аз. Не мога да се съглася с теб колега, и за да се обоснова ще напиша 1/2 реда.

Да вземем например Китай, колко процента от медицината им е на билкова основа. Между 40% и 70% според зависи какво точно се лекува.

Сещам се дори сега за нещо което гледах по БТВ в Другата България преди време.

Българка живееща в китаи с мъжът си от 12 год. Дъщеря им има в българия 3 неуспешни хирургически интервенции. (В опит да отстранят вродена киста на момичето.) Семеиството и е взима за лечение в Китай

да опитат и тамошната медицина. Момичето съответно е подложено на строга диета за период около 6 месеца не сещам точно. Като се състояла само от чай, корени и другу билки.

След завръщането на момичето у нас, предледи на видеозони и т.н. българските Гинеколози не могли да повярват. Как можело билките да заменят на ново планираната от тях операция.

Хаиде стига съм писал вече, мисля , че е достатъчно това.

i az sym PROTIV antibiotica i ZA bilkite, no da si priznaq tochno tazi himiq mi pomogna. Cqla sedmici mi "biha" Penicillin v d-to (miloto) i dosta zor vidq. Do tozi den ne bqh upotrebqvala antibiotici, no bqh mnogo zle. Za tova, nikoga ne kazvaj nikoga, piq si tihichko chajchetata i se radvam che sym zdrava! :grin:

i az sym PROTIV antibiotica i ZA bilkite, no da si priznaq tochno tazi himiq mi pomogna. Cqla sedmici mi "biha" Penicillin v d-to (miloto) i dosta zor vidq. Do tozi den ne bqh upotrebqvala antibiotici, no bqh mnogo zle. Za tova, nikoga ne kazvaj nikoga, piq si tihichko chajchetata i se radvam che sym zdrava! :grin:

Когато се налага да се ползват медикаменти ок. Разбираемо е , че неможе без антибиотици и други лекарства но нека са ограничени до минимум. Или да се ползват при неотложна нужда.

Това все пак си е лично мое мнение.

Антибиотиците са КРАЙНА мярка ! Също се старая да се лекувам с билки, диети и добавки, защото последния път, когато пих антибиотици после 6 месеца трябваше да лекувам ефектите на антибиотиците.

А аз гледам да не взимам нищо завършващо на ин.

Това били наи гадните антибиотици, така съм чувал от диста медици които познавам.

Всички тези акита :lol: на ИН увреждали бъбреците и черният дроб. Незнам колко е така но...

Все пак тези думи съм ги чул от лекари.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...