irinaniko Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Da otvorim edna temichka za bilkite,a? Znam, che ima mnogo knijki i saitove za tqh, no zashto da ne diskutirame tuk nashite znaniq i opit. pyk toku vij i da posporim eto na dnes podskachah kat' kokoshka za tova, che ne bilo polezno dylgo vreme da se "kisnat" bilkite vyv vodata. naistina li e taka ili moga do posledno da im vzimam jiveca!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Наскоро бях в Чаената къща да си купувам поредната доза и жената ми обясни, че зеления чай не трябва да се изхвърля след първата употреба. Може да доливаш топла вода в чашата си през целия ден и накрая да използваш листата за да си измиеш лицето или косата, защото този чай е с най-силните антиоксидантни свойства. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Горното ми беше особено полезно, имайки в предвид, че имам доста зелен чай, онаследен в квартирата и китайски магазин с доста добри цени за чая под ръка... Иначе, с по две думи: Мента - прочиства белите дробове, за белодробни проблеми, общо укрепващ Липа - кашлица Лайка - болно гърло (гъргара), проблеми с венци (жабурене) Смрадлика - Проблеми със зъби и най-вече венци Риган, Мащерка - общо укрепващи Жълт Кантарион - подсилващ половата система, общо укрепващ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Има нещо верно и наистина може и да могат да лекуват болно гърло и т.н.Но да ми обясняват,че тия треви лекували сериозни болести и били алтернатива на антибиотиците,айде айде.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 .......айде айде.... Я помисли още веднъж Навремето милата ми майка (дано да и даде Природата още много години живот) ме хранеше с един медикамент всеки път когато хванех ангина - " БИОМИЦИН". В момента е забранен за производство заради токсичност и неконтролируеми странични ефекти, ама през 60-те години кой ли е мислил! Единственото предимство на антибиотиците е бързият и гарантиран резултат, но той е гарниран и с гарантирано увреждане, така че избора е много личен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Антибиотиците нямат алтернатива, това е вярно... името ми казва всичко... Антибио - 'дет мине трева не никне... Никога няма да давам на детето си подобни химикали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Антибиотиците нямат алтернатива, това е вярно... името ми казва всичко... Антибио - 'дет мине трева не никне... Никога няма да давам на детето си подобни химикали. Да ама понякога се налага и до такива химикали да се прибягва като крайна мярка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 За последните 10 години единствените "лекарства", които съм пил са Аспирин и Аналгин. Не пия витамини, не приемам никакви хранителни добавки (меда с орехи нали не се брои). Лекувам се с билков чай и диети. Не ми се е налагало да прибягвам до нещо по-сериозно, настивам средно около два-три пъти годишно и рядко настинката/грипа трае повече от 3-4 дена. Като ви влече - тровете се с антибиотици, избора е ваш, но МОЛЯ ВИ - ОСТАВЕТЕ СПОРА "АНТИБИОТИЦИ(лекарства) ЗА И ПРОТИВ" ЗА ДРУГА ТЕМА! Тази е за различните билки и никак не бих желал да се разводнява с глупави и безсмислени спорове! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 ....Тази е за различните билки и никак не бих желал да се разводнява с глупави и безсмислени спорове! Само да допълня. Природосъобразния и разумен начин на живот е не по малко лекарство от билките, затова смятам че също трябва да е част от темата. И още нещо - билките са лекарство както всяко друго. Ако прибягвате до лечение с билки, задължително се консултирайте със специалист (билкар), ако той е с медицинско образование - още по добре. Самолечението с някои билки може да навреди повече отколкото предполагате - ментата примерно може да спре дихателната дейност на дете под 10 години, и то да загине от задушаване! Като публикувате съвети за билколечение, винаги трябва да споменавате и за възможните странични ефекти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Има нещо верно и наистина може и да могат да лекуват болно гърло и т.н.Но да ми обясняват,че тия треви лекували сериозни болести и били алтернатива на антибиотиците,айде айде.... Нека се включа и аз. Не мога да се съглася с теб колега, и за да се обоснова ще напиша 1/2 реда. Да вземем например Китай, колко процента от медицината им е на билкова основа. Между 40% и 70% според зависи какво точно се лекува. Сещам се дори сега за нещо което гледах по БТВ в Другата България преди време. Българка живееща в китаи с мъжът си от 12 год. Дъщеря им има в българия 3 неуспешни хирургически интервенции. (В опит да отстранят вродена киста на момичето.) Семеиството и е взима за лечение в Китай да опитат и тамошната медицина. Момичето съответно е подложено на строга диета за период около 6 месеца не сещам точно. Като се състояла само от чай, корени и другу билки. След завръщането на момичето у нас, предледи на видеозони и т.н. българските Гинеколози не могли да повярват. Как можело билките да заменят на ново планираната от тях операция. Хаиде стига съм писал вече, мисля , че е достатъчно това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinaniko Posted February 17, 2008 Author Share Posted February 17, 2008 i az sym PROTIV antibiotica i ZA bilkite, no da si priznaq tochno tazi himiq mi pomogna. Cqla sedmici mi "biha" Penicillin v d-to (miloto) i dosta zor vidq. Do tozi den ne bqh upotrebqvala antibiotici, no bqh mnogo zle. Za tova, nikoga ne kazvaj nikoga, piq si tihichko chajchetata i se radvam che sym zdrava! Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 i az sym PROTIV antibiotica i ZA bilkite, no da si priznaq tochno tazi himiq mi pomogna. Cqla sedmici mi "biha" Penicillin v d-to (miloto) i dosta zor vidq. Do tozi den ne bqh upotrebqvala antibiotici, no bqh mnogo zle. Za tova, nikoga ne kazvaj nikoga, piq si tihichko chajchetata i se radvam che sym zdrava! Когато се налага да се ползват медикаменти ок. Разбираемо е , че неможе без антибиотици и други лекарства но нека са ограничени до минимум. Или да се ползват при неотложна нужда. Това все пак си е лично мое мнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitakat-322 Posted February 19, 2008 Share Posted February 19, 2008 Лекарства приемам само в спешни ситуации. Привърженик съм повече на народната медицина, ако мога да се изразя така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Антибиотиците са КРАЙНА мярка ! Също се старая да се лекувам с билки, диети и добавки, защото последния път, когато пих антибиотици после 6 месеца трябваше да лекувам ефектите на антибиотиците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 А аз гледам да не взимам нищо завършващо на ин. Това били наи гадните антибиотици, така съм чувал от диста медици които познавам. Всички тези акита на ИН увреждали бъбреците и черният дроб. Незнам колко е така но... Все пак тези думи съм ги чул от лекари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.