Antares Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 Като за начало, доставчика ми (speedy net) наскоро мина от DHCP към PPPoE протокол. След смяната беше сменено IP-то ми, както и DNS сървърите. Първоначално ми се сториха доста странни настройките, които рутера ми си взима: Gateway 10.0.0.1 DNS 192.168.254.10 Secondary DNS 4.2.2.2 Но куриозите не спират до тук. При опита си да влезна в zamunda.net опита беше неуспешен. uTorrent-а също не можа да се свърже (не мога да сийдвам нищо), вероятно тракера не работи. От мой приятел в Skype разбрах, че няма проблеми със zamunda-та и проверих - сайта ми връща ping. Днес реших да пробвам да си намеря някакво читаво proxy, с което да мога да влизам - и с едно изключение не ми отвори нито един от сайтовете. Сайта, който ми отвори (open-url.com) безпроблемно ми отвори zamunda-та, но не исках да се логвам през него, понеже се съмнявам в коректността относно информацията, преминаваща през него. Някой от вас има ли идея дали това наистина е вид филтриране на трафика и ако да - има ли начин да го заобиколя? Също, възможно ли е проблема да идва от рутера ми? (asus rx3041) П.П. arenabg и bt.wrzru.com ги отваря безпроблемно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 ако опиташ с OpenDNS? Навсякъде където зависи от мен за DNS са ми настроени те. И нямам проблем. http://www.opendns.com/ 208.67.222.222 208.67.220.220 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 14, 2008 Author Share Posted February 14, 2008 Да, разбира се, сайта не го отвори. Както и множество други. Опитах се да си сложа тези DNS-и - при опита да ги сложа като статични на рутера, като отворих "status" ми показа като въведени default-ните на доставчика (писани по-горе). Не виждам някаква промяна, след като ги сложих и в настройките на LAN картата си... Сега разглеждам OpenDNS през open-url.com... Не съм сигурен доколко ще е ефикасно... Редакция: Да, още след първата стъпка си заспа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 След като ги смениш... На ХР си преполагам... влез по cmd и изпълни ipconfig /flushdns за да изчистиш кешираните адреси и да го принудиш да направи заявка до новия днс за адреса... иначе ползва тези от кеша, а той е от старите днс-и опса ти си се оправил закъснял съм с включването Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 14, 2008 Author Share Posted February 14, 2008 Да, винаги съм се чудел за какво служи този стринг /flushdns... но не помогна. В предишния си пост под "заспа" имах в предвид, че сайта спря да работи. След като дръпнах връвчицата на DNS казанчето - да, има някакъв напредък, поне сайта OpenDNS ми го отваря нормално, но замундата - продължава да не. То май ще премина към арена, но идеята някой друг да определя какво да мога да гледам, и какво не, определено ме дразни! Редактирано: Тази опция я включих още при появата на първите съмнения... Не видях резултат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 Опцията на торент клиента ти за криптиране на торент трафика не помогна ли? Тя е именно за това - ако филтрират връзката ти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 16, 2008 Author Share Posted February 16, 2008 Проблема е решен. Просто моя параноя и проблеми с пренастройване на системата на доставчика. Говорих с един от техниците и той каза, че цялата мрежа е имала подобен проблем, увери ме, че не е резултат от умишлено блокиране на сайта или проблеми със собствениците му. В момента си я имам толкова лелеяната замунда, благодаря на ov3rm4n за съветите и подкрепата, както и за opendns.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.