Jump to content
BulForum.com

GOM Player

samkijot

Recommended Posts

http://www.gomlab.com/

интересно как все още няма тема за този плеър :P

на мен лично ми допада заради това, че ползва свои кодеци за декодиране на видео/звук, сравнителено friendly interface-ен е ... но най-вече - защото с него звука "излиза" някак си по-силен и по-плътен (не знам от какво се получава това, но с bsplayer-а примерно е много по-тих).

в последно време обаче при matroska файловете (mkv) се получава разминаване между звук и картина, докато с останалите плеъри - bsplayer, video lan, media player, си се плейва нормално.

някой с подобен проблем?

предполагам, че е от кодеците, които самия плеър ползва, а не знам да има възможност да се "настройват" ....

GOM Player винаги ми е правел проблеми с големите файлове - насичане, разминаване на звук и картина. И откакто започнах да свалям предимто такива, се отказах от него, въпреки че ми харесваше. DVD също никога не съм подкарвал, въпреки твърдението му, че може. Минах на KMPlayer защото приличаше на него, но ми хареса и си останах с него.

KMPlayer е по-добър във всички отношиния.

С излкючение на онлайн видеото. Така и не успях да пусна смислено такова на друг плеър освен на GOM и на Mplayer. На ГОМ-а обаче е по лесно - пускаш линка за теглене върху него, и ако имаш достатъчна скорост след няколко секунди видеото тръгва. Друго предимство е че възпроизвежда врменния файл от FlashGet докато свалянето продължава ( все пак файла не трябва да се тегли разделен на части, но това е разбираемо)

Аз само филмчеа DivX и музика си слушам , но това плеърче много ми харесва, звука е много добър.

Доволен съм.

... ама голяма съм мърда, признавам си :bgrin: (цяла тема отворих за нещо, което можех да си го намеря/разбера и сам)

от едно по-усърдно човъркане в настройките и преглеждане на форума на програмата се установи к'ъв е проблема - интегрирания кодек на gom player-a, който служи за декодиране на H.264/MPEG-4 AVC не го бива и затова е добре да се ползва този, който ви е инсталиран (по подразбиране програмата си ползва нейните хави)

gompreferencesyl5.png

п.п. днес ми направи поредната засечка с едни mkv файлове и се реших да проуча проблема :lol:

• 2 weeks later...

GOM плеарът се ползва предимно за музика, понеже звука на 5.1 наистина е различен от останалите плеари.

Иначе и при нас съществува проблемът звук/картина.

Затова филмите със Media plaer clasic

• 3 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...