Jump to content
BulForum.com

проблем с преинсталирането на уиндоса

Recommended Posts

имам проблем с преинсталирането на компютъра ми.слагам диска с уиндоса и не иска да го чете.досега са ми го преинсталирвали само в сервиза откъдето го купих.преинсталирват го с друг хард(клонират)хард-диска ми е разцепен на 3 и всичките са NTFS.искам да дефрагментирaм C,но всеки път ни дава,трябва да бъде дефрагментиран.моля ви ,дайте ми съвет,какво да направя.

Моля те, сега издишай, натисни бутонето "edit" под поста си и формулирай мислите си малко по-ясно. Щото за да разберем какъв ти е проблема май трябва да хвърляме боб...

Какво значи не го чете? Директно тръгва да зарежда настоящата инсталация ли? Ако е така - трябва да си сложиш оптичното устройство да е първо при зареждането - прави се от биоса. А това как точно трябва да направиш не мога да ти кажа, понеже не знам какъв ти е биоса. Ако и BIOS, и boot device priority не ти говорят нищо - така в писмен вид от форума нищо не можем да направим. По-добре помоли някой приятел, който разбира да ти преинсталира Windows-а и да ти обясни кое как и защо става...

Това за дефрагментирането не го разбрах съвсем. Хем искаш да дефрагментираш, хем като се опиташ да дефрагментираш ти казва, че трябва да дефрагментираш? Правиш ли разлика между форматиране и дефрагментиране?

почвам отначало:искам да преинсталирам уиндоса,но не чете диска.от biosa му давам да чете първо сидито,но ми вади черен екран и така си стои.след това влезнах в "всички програми" и реших да ДЕФРАГМЕНТИРАМ "C",ДЕФРАГМЕНТИРАМ ГО,НО СЛЕД ТОВА МИ ИЗПИСВА,ЧЕ ТОЗИ ТОМ ИМА НУЖДА ОТ ДЕФРАГМЕНТАЦИЯ.TAKA 5-6 ПЪТИ. харддиска ми е форматиран на 3 части-C,D и E.и 3 са NTFS. а на един приятел видях как е.неговото C е "FAT32".

Май май колегата Antares е много прав.

1.Харда най-вероятно ти е РАЗДЕЛЕН на 3 части а не форматиран на 3 части.Форматиране е процес при протичането на който губиш наличната си информация от съответният дял.

2.За да си преинсталне бозата трябва да си сигурен че диска с който разполагаш е Бутваш.Ако не е можеш да се мъчеш,ние тук да се вайкаме и се тая.....

3.Това дали е ФАТ32 или НТФС за ХП е въпрос на личен избор и не оказва влияние при инсталация на ХП.

Май май колегата Antares е много прав.

1.Харда най-вероятно ти е РАЗДЕЛЕН на 3 части а не форматиран на 3 части.Форматиране е процес при протичането на който губиш наличната си информация от съответният дял.

2.За да си преинсталне бозата трябва да си сигурен че диска с който разполагаш е Бутваш.Ако не е можеш да се мъчеш,ние тук да се вайкаме и се тая.....

3.Това дали е ФАТ32 или НТФС за ХП е въпрос на личен избор и не оказва влияние при инсталация на ХП.

MERCY за отговора .Сега съм вече сигурем. :blowup:

И аз да добавя - за да ти дава черен екран при настройването на последователността на буутващите устройства - това ми намирисва на проблем с BIOS-а. Ако си знаеш точния модел на дъното - може би ще е добре ще е да си намериш по-нов BIOS в сайта на фирмата производител и да флашнеш. Имаш ли флопи? Ако да - форматирай си под Windows една дискетка и я направи системна. Настрой си флопито за първо буутващо устройство и опитай да заредиш от дискетата DOS. Ако стане - значи проблема едва ли е в BIOS-а.

Както каза колегата - трябва да си сигурен, че диска ти е буутващ. Виж под Windows дали го отваря диска. Опитай се да намериш от твой приятел/познат сигурен Windows, тоест такъв, който да е сигурно, че работи. Защото доста рискуваш с неизпробван Windows свален от нета.

А за дефрагментирането - доколкото си спомням, при зареждането на DeFRAG-а ти казва доколко е нужно дефрагментирането. Но в твоя случай тази операция е ненужна, ако ще преинсталираш операционната система, понеже при инсталацията на XP задължително се форматира харда. Самия дефраг просто ти пренарежда клъстерите с информация на самия диск (дял), което би трябвало да улеснява достъпа до информацията. Но от по-разбиращи приятели съм чувал само лоши неща за Windows-ския дефраг, така че по-добре не се захващай.

Редакция:

-> notor1ous

от biosa му давам да чете първо сидито,но ми вади черен екран и така си стои.

Няма да е зле и с друг инсталационен диск да пробващ.

Не си флашвай и ъпдайтвай BIOS, защото за неопитен мовек това само може да доведе до сериозни главоболия. Не може да се прави заключение, че имаш проблем с BIOS, само защото не ти бутва някакво CD. Най-добре в BIOS настрой boot order да се boot само и единствено от CD-то.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...