Jump to content
BulForum.com

Zarezdane na printer

Recommended Posts

За мастиленоструйни:

Аре стига сте си давали парите за глупости бе! ranting.gif

Отиваш в МЕТRO, купуваш си мастило за съответния модел и в KIT-а си има упътване и цял инструментариум за зареждаме. Става напълно елементарно и е по-евтино brows.gif

Онзи ден си заредих цветната глава на моя HP deskjet 920c za 10 лв, а преди това черната за 7.50 лв.

За лазерни: не знам g.gif

така и така отворихте такава тема, та да попитам - за Kyocera Mita FS-1000+ откъде и за колко(ориентировъчна цена) могат да ми заредят касетата на тонера? питам, защото тук една позната вече два пъти го сменя и даде някъде над 300 лв. :bgrin:

благодаря предварително!

така и така отворихте такава тема, та да попитам - за Kyocera Mita FS-1000+ откъде и за колко(ориентировъчна цена) могат да ми заредят касетата на тонера? питам, защото тук една позната вече два пъти го сменя и даде някъде над 300 лв. :bgrin:

благодаря предварително!

na avksenti veleshki firma contrax

.... питам, защото тук една позната вече два пъти го сменя и даде някъде над 300 лв.

na avksenti veleshki firma contrax

е, точно там е ходила тя. ;)

аз смятам да се въздържа.

snake, да знаеш за колко горе-долу се пълнят тонер касетите на лазенрните принтери?

snake, да знаеш за колко горе-долу се пълнят тонер касетите на лазенрните принтери?

Пич, ти четеш ли изобщо постовете на другите? Още в началото съм казал - 30лв. Това може да го използваш като ориентировачна цена...

• 2 years later...

някой знае ли къде в пловдив може да се зареди Brother HL-2030? ... но точно за този принтер, защото на моя човек на няколко едно място са му казали, че не се рецеклирали касетите за този принтер и че ако някъде му я заредили, имало възможност да му се прецака принтера? т'ва вярно ли е или го "лъзгат"?

ся, аз не ги разбирам тея хави с рецеклирането ... но тоя авер разправя, че в пловдив нито рецеклирали такива касети, нито ги продавали. т'ва възможно ли е? струва ми се прекалено ... несериозно. толкова ли е "забит"-а тая марка, че да няма "поддръжка" или там както се казва?

благодаря предварително!

На Авксентий Велешки 29 , цената е около 45 или 49 лв за около 6000 копия. Нещо се бъркаш :lol: 300лв - може ако е сменяла барабан , ама малко ме съмнява - няма смисъл за тези пари ще си вземе нов !!!

За Brother HL-2030 - на центъра до театъра ако погледнеш нагоре ще видиш фирмата също става и при TNC :)

На Авксентий Велешки 29 , цената е около 45 или 49 лв за около 6000 копия. Нещо се бъркаш :lol: 300лв - може ако е сменяла барабан , ама малко ме съмнява - няма смисъл за тези пари ще си вземе нов !!!

...

т'ва контракс ли е? 'щото принципно оттам я пълнят, ама цената е над 60 лв. с ддс (все пак фирмата си иска фактура)

а т'ва TNC къде е?

Някой знае ли къде мога да намеря черна глава за Canon Pixma iP 1300 и колко пари е горе-долу? Нещо по-тънко .. ? :rolleyes:

Щом питаш за "по-тънко" бих ти препоръчал да си намериш рефил на IncTek. Евтините серии принтери от всяка марка са известни с това, че принтерите им са на символична цена, но консумативите впоследствие идват доста скъпо (по някой път 2 смени надхвърлят стойността на самия принтер).

Затова си потърси черен refill за глава PG-40, който ще ти излезе няколко пъти по-евтин от нова глава. Вътре има мастило за 2...4 пълнения (в зависимост от модела) - процедурата по пълненето не е сложна (има подробни указания с картинки, а на сайта дори има и видео), а резултатът е практически същия както с оригиналната глава...освен ако не си го напълнил с друго мастило. :bgrin:

Говоря от личен опит - имам IP4200 (с 5-те глави) - вече съм направил по едно пълнене на всички глави и въпреки, че всеки път забравям да му пусна автоматичната процедура за почистване на главите (както препоръчват), резултатът при печат на снимки и текст е прекрасен. :rolleyes:

Единственият малък (поне за мен) недостатък при пълненето е, че после няма как да получиш информация от драйвера за текущото количество мастило в главите...просто тази функция се деактивира. Това е същото все едно е спрял да работи бензиномерът в колата ти, с тази разлика че в случая "бензиноколонката" е до "колата" и като свърши "бензинът" - просто пълниш и продължаваш. :laughing:

П.П. Тъй като все пак питаш и за цена на нови глави - новата черна глава е на цена около 30 лв., а цветната е малко по-скъпа (с 4-5 лв.).

Midex, забелязал ли си някакви проблеми при печат? Често да се запушват дюзи, разлика в цветовете и т.н.? Интересува ме защото ако има проблеми особенно с дюзите, новата глава на 4000 серията струва колкото принтера....

Midex, забелязал ли си някакви проблеми при печат? Често да се запушват дюзи, разлика в цветовете и т.н.? Интересува ме защото ако има проблеми особенно с дюзите, новата глава на 4000 серията струва колкото принтера....

Засега да чукна на дърво - абсолютно никакви. Очаквах по-бледи цветове...леки дефектчета тук-там, но не - точно както си беше с оригиналното мастило. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...