chistacha Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 От известно време се опитвам да подкарам HD филми на компа, обаче проблема е че като ги пусна и картината започва да лагва и става невъзможно за гледане. Та върпса ми е: дали някой не може да ми каже, как да го настроя, за да не се получава така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Контра-въпросът е: какъв ти е компота? Защото това е най-важнотов случая за това дали ще ти лагват ХД филмите. След това идват кодеците. А преди тях и дали филма е 1080p или обикновен 720. Аз гледам с Windows Media Player (не обичам да мажа с сто плеъра след като с този ми е предостатъчно), и ffdshow+AC3 Filter. С това гледам всичко перфектно. Ако имаш достатъчно добър комп (примерно AMD X2 3800+, поне 1 ГБ рам), провери на колко се товари проца през това време, и ако не е на макс, ъпдейтни си видеодрайвера/кодеците. Дай повече инфо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Az podkarvam 1080p na ZoomPlayer s codec Matroska. Varsi dobre no na niakoi kadri kadeto e dosta HD mi lagva. Mislia si, 4e e ot codec-a zashtoto kompa mi e dobre - 2x2.2 GHz, 2GB Ram, poddurja Full HD. Ako znaete niakakuv dobur codec, zashtoto navsiakude 4eta, 4e te sa nai-vajni za HD i specialno Full HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Matroska не е кодек а прост сплитер. Какво ползваш за кодек? Ако е ffdshow, пробвай CoreAVC чувам че е по-лек за целта. проца ти сигурно е 4200+. За FullHD е възможно да идва слабичък за някои сцени, виж по време на тежките сцени процесора на колко % е натоварен и от кой процес. Ако е от плеъра (User mode)(това с TaskInfo може да се види), значи не достига мощност и виж кодека. Аз все още не съм пробвал 1080p защото няма смисъл ако нямам такъв ТВ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Matroska не е кодек а прост сплитер. не е сплитер, а е "контейнер"/формат ... и на мен ми е чудно к'ъв е смисъла да гледаш 1080p на монитор-а ... единствено ако имаш тв, който е full hd, тогава е разбираемо Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Ne znam kakuv to4no mi e codec-a, zashtoto svalih 'Combined-Community-Codec-Pack-2008-01-24' i tova se instali Zoomplayer i niakakuv codec. Sega 4eta za KMPlayer, 4e puska bez problem ama neshto ne iskam da svaliam 100 playera za edno HD. Ina4e na vaprosnite tejki sceni mi dava ot 70% do 80% natovarenost. Sega she potursia tozi codec, koito mi kaza i shte pisha ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 @samkijot, той е инсталирал matroska Splitter и затова си мисли, че това е кодек, това имах предвид. Това просто разделя .mkv-то на стриймове, като видеото е един от тях, и той се декодира от кодека, инсталиран в Windows. Такива мега кодек пакове ги разкарай. Пробвай сложи само ffdshow (по-нова версия - ffdshow-tryouts се казва и в него има всичко необходимо за видео, че и аудио и е само 4 МБ) и виж как е. Това CoreAVC е само за х264 (какъвто е формата в MKV-тата) и се краква. Под Win2003 не работи, но ако си с XP, би трябвало да е Ок. От 1080п на монитор има смисъл ако имаш монитор 1680х1050 или 1920х1200 или по-висока. И то ако си голям фен или намериш филма само в този формат. Останалото е напълно излишна гъзария и ненужен трафик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Az sum s Vista i tia ima vsi4ki codeci za DivX ama niama za x264. potursih v neta i installnah tozi mega pack ama she go maham sega. Dano da niama problemi tozi CoreAVC s vistata. Oshte go svaliam, 4e malko seederi... To tova mi beshe meraka da vida novoto pokolenie, zashtoto monitora mi poddurja 1080. Ina4e sum suglasen, 4e e mnogo traffic, 720p e dosta dobro s dosta po-malko traffic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 напротив. CCCP пакета е много добър точно за такива хави - hd и h.264 ... а в самия него има haali media splitter, който прави така, че mkv-то да се чете от плеърите .... btw аз съм с ffdshow и cccp ... и двата не правят мизерии по между си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Аз лично не виждам особен смисъл да имаш два кодека за едно и също, ако не виждаш някаква видима разлика в качеството. ffdshow декодира x264, и за мен всичко останало е излишно. Аз съм само с ffdshow за всичко, и + AC3 Filter разбира се за AC3, DTS, които се водят по-добри от вградените в ffdshow. При 720 процесора се товари на 15-20% макс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Taka - mahnah vsi4ki mega packove i codeci svarzani s x264. Slojih samo CoreAVC. Toi si instalira Splitter i vsi4ko. Sled, koeto Media Playera ne iskashe da 4ete .mkv formata. Download-nah KMPlayer. Sega vsi4ko varvi perfectno. Nasi4aneto na zvuka napalno se iz4isti, s kartinata vsi4ko e super. Razbirase na mnogo tejkite sceni vse oshte se namira po niakoi lag oba4e e po4ti nezabeliazan. Taka, 4e za vsi4ki, koito iskat da podkarat 1080p bez problem - CoreAVC + KMPlayer. Blagodaria na Tedy za pomoshta. Edit: Procesora ne se natovarva pove4e ot 70% dori i na nai-tejkite sceni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 cccp го сложих единствено заради haali media splitter-a (просто преценехи, че е по-добре да сложа него, отколкото само сплитера) ... а и както се вижда от картинката, той оставя ffdshow-а да "управлява" декодирането на видео/аудио стриймовете, които се пускат на pc-то т.е. двата пакета се разбират добре така че докато не ми направи проблем, не виждам смисъл да го махам Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Доколкото видях, KMPlayer съдържа в себе си кодек за х264, така че май CoreAVC в твоя случай се явява ненужен и не се ползва от плеъра. Иначе би трябвало с него и с Matroska splitter да се отварят файловете в media Pplayer. При мен с ffdshow+matroska splitter WMP си отваря .MKV-tata. Вероятно тоя CoreAVC не е читав, и сигурно затва при мен не тръгна изобщо. Колкото до СССР, не го знам него, винаги съм бил с ffdshow (от 2003-та някъде), от пробвани разни пакове само главоболия съм имал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
URDeaD Posted February 24, 2008 Share Posted February 24, 2008 Barnah niakakvi nastroiki na Media Playera i 1080p-to trugna. Poiavi se Haali Media Splitter (S KMPlayera nishto ne se poiaviava). Varvi otnovo dosta dobre. Lek lag na niakoi mesta. No kato cialo mai e po-dobre ot KM. I dvata varianta izglejda da rabotiat dobre. Ve4e zavisi pove4e ot mashinata i kolko neshta si otvoril sushtevremenno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.