Jump to content
BulForum.com

HD филми

chistacha

Recommended Posts

От известно време се опитвам да подкарам HD филми на компа, обаче проблема е че като ги пусна и картината започва да лагва и става невъзможно за гледане. Та върпса ми е: дали някой не може да ми каже, как да го настроя, за да не се получава така?

Контра-въпросът е: какъв ти е компота?

Защото това е най-важнотов случая за това дали ще ти лагват ХД филмите.

След това идват кодеците. А преди тях и дали филма е 1080p или обикновен 720.

Аз гледам с Windows Media Player (не обичам да мажа с сто плеъра след като с този ми е предостатъчно), и ffdshow+AC3 Filter. С това гледам всичко перфектно.

Ако имаш достатъчно добър комп (примерно AMD X2 3800+, поне 1 ГБ рам), провери на колко се товари проца през това време, и ако не е на макс, ъпдейтни си видеодрайвера/кодеците.

Дай повече инфо.

• 3 weeks later...

Az podkarvam 1080p na ZoomPlayer s codec Matroska. Varsi dobre no na niakoi kadri kadeto e dosta HD mi lagva. Mislia si, 4e e ot codec-a zashtoto kompa mi e dobre - 2x2.2 GHz, 2GB Ram, poddurja Full HD.

Ako znaete niakakuv dobur codec, zashtoto navsiakude 4eta, 4e te sa nai-vajni za HD i specialno Full HD

Matroska не е кодек а прост сплитер.

Какво ползваш за кодек? Ако е ffdshow, пробвай CoreAVC чувам че е по-лек за целта.

проца ти сигурно е 4200+. За FullHD е възможно да идва слабичък за някои сцени, виж по време на тежките сцени процесора на колко % е натоварен и от кой процес. Ако е от плеъра (User mode)(това с TaskInfo може да се види), значи не достига мощност и виж кодека.

Аз все още не съм пробвал 1080p защото няма смисъл ако нямам такъв ТВ.

Matroska не е кодек а прост сплитер.

не е сплитер, а е "контейнер"/формат :P

... и на мен ми е чудно к'ъв е смисъла да гледаш 1080p на монитор-а ... единствено ако имаш тв, който е full hd, тогава е разбираемо

Ne znam kakuv to4no mi e codec-a, zashtoto svalih 'Combined-Community-Codec-Pack-2008-01-24' i tova se instali Zoomplayer i niakakuv codec. Sega 4eta za KMPlayer, 4e puska bez problem ama neshto ne iskam da svaliam 100 playera za edno HD.

Ina4e na vaprosnite tejki sceni mi dava ot 70% do 80% natovarenost.

Sega she potursia tozi codec, koito mi kaza i shte pisha !

@samkijot, той е инсталирал matroska Splitter и затова си мисли, че това е кодек, това имах предвид.

Това просто разделя .mkv-то на стриймове, като видеото е един от тях, и той се декодира от кодека, инсталиран в Windows.

Такива мега кодек пакове ги разкарай. Пробвай сложи само ffdshow (по-нова версия - ffdshow-tryouts се казва и в него има всичко необходимо за видео, че и аудио и е само 4 МБ) и виж как е.

Това CoreAVC е само за х264 (какъвто е формата в MKV-тата) и се краква. Под Win2003 не работи, но ако си с XP, би трябвало да е Ок.

От 1080п на монитор има смисъл ако имаш монитор 1680х1050 или 1920х1200 или по-висока. И то ако си голям фен или намериш филма само в този формат. Останалото е напълно излишна гъзария и ненужен трафик.

Az sum s Vista i tia ima vsi4ki codeci za DivX ama niama za x264. potursih v neta i installnah tozi mega pack ama she go maham sega. Dano da niama problemi tozi CoreAVC s vistata. Oshte go svaliam, 4e malko seederi...

To tova mi beshe meraka da vida novoto pokolenie, zashtoto monitora mi poddurja 1080. Ina4e sum suglasen, 4e e mnogo traffic, 720p e dosta dobro s dosta po-malko traffic.

напротив. CCCP пакета е много добър точно за такива хави - hd и h.264 ... а в самия него има haali media splitter, който прави така, че mkv-то да се чете от плеърите ....

btw аз съм с ffdshow и cccp ... и двата не правят мизерии по между си.

Аз лично не виждам особен смисъл да имаш два кодека за едно и също, ако не виждаш някаква видима разлика в качеството.

ffdshow декодира x264, и за мен всичко останало е излишно.

Аз съм само с ffdshow за всичко, и + AC3 Filter разбира се за AC3, DTS, които се водят по-добри от вградените в ffdshow.

При 720 процесора се товари на 15-20% макс.

Taka - mahnah vsi4ki mega packove i codeci svarzani s x264. Slojih samo CoreAVC. Toi si instalira Splitter i vsi4ko. Sled, koeto Media Playera ne iskashe da 4ete .mkv formata.

Download-nah KMPlayer. Sega vsi4ko varvi perfectno. Nasi4aneto na zvuka napalno se iz4isti, s kartinata vsi4ko e super. Razbirase na mnogo tejkite sceni vse oshte se namira po niakoi lag oba4e e po4ti nezabeliazan.

Taka, 4e za vsi4ki, koito iskat da podkarat 1080p bez problem - CoreAVC + KMPlayer.

Blagodaria na Tedy za pomoshta.

Edit: Procesora ne se natovarva pove4e ot 70% dori i na nai-tejkite sceni.

cccp го сложих единствено заради haali media splitter-a (просто преценехи, че е по-добре да сложа него, отколкото само сплитера) ...

cccpdm5.png

а и както се вижда от картинката, той оставя ffdshow-а да "управлява" декодирането на видео/аудио стриймовете, които се пускат на pc-то т.е. двата пакета се разбират добре ;)

така че докато не ми направи проблем, не виждам смисъл да го махам :P

Доколкото видях, KMPlayer съдържа в себе си кодек за х264, така че май CoreAVC в твоя случай се явява ненужен и не се ползва от плеъра.

Иначе би трябвало с него и с Matroska splitter да се отварят файловете в media Pplayer.

При мен с ffdshow+matroska splitter WMP си отваря .MKV-tata.

Вероятно тоя CoreAVC не е читав, и сигурно затва при мен не тръгна изобщо.

Колкото до СССР, не го знам него, винаги съм бил с ffdshow (от 2003-та някъде), от пробвани разни пакове само главоболия съм имал.

Barnah niakakvi nastroiki na Media Playera i 1080p-to trugna. Poiavi se Haali Media Splitter (S KMPlayera nishto ne se poiaviava). Varvi otnovo dosta dobre. Lek lag na niakoi mesta. No kato cialo mai e po-dobre ot KM.

I dvata varianta izglejda da rabotiat dobre. Ve4e zavisi pove4e ot mashinata i kolko neshta si otvoril sushtevremenno.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...