danio Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Някой опитвал ли е ?Аз ги обичам поляти с лимонов сок, тъмен соев сос и отгоре шарена чубрица.Та въпроса ми е откъде да си купя патешки сърца - никъде не намерих(дори и в метро) и как се правят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted February 8, 2008 Share Posted February 8, 2008 Някой опитвал ли е ?Аз ги обичам поляти с лимонов сок, тъмен соев сос и отгоре шарена чубрица.Та въпроса ми е откъде да си купя патешки сърца - никъде не намерих(дори и в метро) и как се правят? търгоивията на "ритон" склада на виском или по-известни като "градус" има ги и на други места де,не само там,на брезовско по складовете не може да няма-атик,мариана74,никитов и т.н и т.н .... относно приготвянето им най-важното е да се прецепят по дължина,разтварят се внимателно да не се разкъсат от другата страна,изплакват се и след това м/у две найлончета се начукват хубаво нареждаш ги в тавичка и ги овкусяваш по собствен вкус,мяташ ги в хладилника за 1-2 часа да си дръпнат от подправките вземаш няколко шишчета за скара по възможност метални и ги нижеш по 4-5 на шишче печеш ги на силно загрята и намазнена скара като внимаваш да не ги препичаш много че стават сухи в метро не може да няма,просто не си гледал внимателно намират се на замръзените меса последният регал в ляво преди сектора с охладените меса аз лично предпочитам българските,особено тези на брезово добър апетит и дано да съм ти бил полезен Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Това е едно от култовите мезета! Колко килограма съм изял - господ знае... Вариантите на скара са няколко, но печене едно по едно не препоръчвам. Голяма играчка е. Както ти каза колегата отгоре ползвай шиш - или няколко малки или един голям. Освен неговия вариант аз имам няколко свои. Скарата ми има един доста дълъг шиш, който аз нанизвам с гъби, цели патешки сърца и лук, като гъбите се замазват с масълце и се слагат с маслото към горната част на сърцето, така че и то да поема от него, лучецът е между връхчето на сърцето и гъбата - основно за аромат. Шиша се прави на бавен огън, по нависоко за да уврят хубаво сърцата и гъбите. Става луда работа.... Има и вариант разполовени на малки шишчета с лучец между тях и т.н. Може и прецепени, ако имаш фина решетка на скарата, като малки пържолки да ги врътнеш, но рискуваш да са сухи и жилави. Може леко преди това да се понакиснат в бяло винце или бира. Да не забравяме при бирата че повече от 20-30 мин всичко в нея се вгорчава... Подправките са по избор - за начинаещи е най лесно да ползвате пикантина - идеално става почти във всяка ситуация - помнете че е 50% сол!!! Лично аз ползвам мои си подправки. Успех и приятно ядене Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Наистина е култово. Аз преди "При Бачо" в кичука съм ял много такива сърца Малко старичка тема, но си заслужава да се отбележи и който не е опитвал да опитва веднага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Да добавя за виното - не се държат много, защото виното си е киселина и стяга месото. Преди, като се занимавах повече с манджорно, а не с компоти и компютри , като се нацепят и измият, за да се махне съсирената кръв, ги киснех малко в пресно мляко - да речем 2 3 часа. После подправките и още час да поседят и с тях, и после на шишчета и на скарата. Виното го ползвам да ги пръскам, докато са на скарата. В една малка чашка може да се направи - соев сос, малко чер или бял пипер, малко мащерка и малко вино - и с четчица се мажат сърцата. Почвам да се капя вече, успех с готвенето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.