Jump to content
BulForum.com

windows xp boot disk

Backbone

Recommended Posts

В Интернет бъка от имиджи на стартови дискети за какви ли не ОС... Просто потърси в google.com [ +"boot floppy" +"Windows XP" +"startup disk" ].... Толкова много места има, че чак не ги помня вече. Дръпни си имиджа, сложи празна дискета във флопито, стартирай го и си готов за нула време....

Не ми се занимава сега, но мисля той иска бутващ имидж, който да си го прикрепи с Неро-то да си направи от ЦД - > бутващо цД с неговия УинХР.

Не съм правил такъв имидж, но ако някой каже дали с Нерото става да направя имидж на целиа си CD и да запише буут инфото в отделен файл, да каже, че не ми се занимава сега с проби.

В Интернет бъка от имиджи на стартови дискети за какви ли не ОС... Просто потърси в google.com [ +"boot floppy" +"Windows XP" +"startup disk" ].... Толкова много места има, че чак не ги помня вече. Дръпни си имиджа, сложи празна дискета във флопито, стартирай го и си готов за нула време....

Упс... не съм разбрал че става дума за СД... Ето как се прави буут СД с каквато искаш цел - не само за ОС...

http://www.nu2.nu/bootcd/

Тоя начин е изпитан и се препоръчва навсякъде - направо е станал еталон....

• 2 years later...

На гигабит съм.Свалих от magnet.co.jp: Windows XP SP2 included.Те са едно bin и cue.Свалих ги на компа

с демона ги моаунтнах копирах виртуалния диск и го записах на нов диск както си беше.Но като рестартирах компа ми каза FAILURE BOOTABLE DISK PLEASE INSERT THE SISTEM DISK AND PRESS ENTER.Въпроса ми е това Bootable CD ли е и ако е как да го ползвам за да си преинстална уиндоуса.А ако не е как да го направя bootable или от къде да си го дръпна защото ми трябва спешно

2ри въпрос.

Когато съм с СП1 имам страшно много вируси на компа

а когато съм с СП2 ми се рестартира компа след всяко вклучване

какво да направя.Да не е от самия диск.

дайте някакъж линк за надежден Bootable диск с XP SP2

P.S. благодаря предварително

i az ve4e pravq 4 disk koito se okazva pak ne bootable! posledniq go dadoh ot opciqta na neroto ama pak mi pishe onzi nadpis!ve4e se 4udq da ne e ot dunoto - asrock 775twins!

na men puk mi trqbva sp2 zashtoto probvah da go instaliram ama mi pishe 4e sum s neto4en nomer na XP i sq ne mi ba4kat USB!luda rabota!

bg_korn2005, а защо просто не запишеш .cue (който е указател към .bin) файла с Неро на диск, вместо тая безумна операция с демона, която си направил?! бин-а, който си свалил 99% е бутабъл, не мога да си представя откъде биха се взели небутабъл имиджи макар че съм чувал че на сървърите имало такива.. Моите ВИндовси са отдругаде, така че от сървърите съм пробвал само XP+SP2 интегратед, и си беше бутабъл.

По втория ти въпрос, или имаш хардуерен проблем (много вероятно), или си омазал уиндоуса порядъчно, че СП2 да не върви като хората, или самия Win който си инсталирал е нещо прецакан. Аз не съм имал такива проблеми, но сега компа ми е без хардуерни проблеми, и всякъв Windows който ми е сигурен, върви без никакви мизерии.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...