Nibelung Posted February 11, 2004 Share Posted February 11, 2004 znam,che dosta e pisano po temata,no povecheto e lichni pristrastiya i vyzdun.ako moje-sravnenie na predimstva i nadostatyci. kakvo shte se podobri,ako sloja po-nova versiya na segashniya si firewall (narochno ne pisha s koy sym),a sym s win98 i winXPpro.mislya,che dosta razbiram ot mreji,zatova shte sym blagodaren,ako na vyprosa mi obyrnat vnimanie i adminite i moderatorite.syshto taka mnogo se nadyavam na otgovor ot Dreamer,Godfather i netrootbg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted February 11, 2004 Author Share Posted February 11, 2004 prechat li si 2 antivirusni programi,raboteshti ednovremenno,ili 2 firewalla,syshto raboteshti ednovremenno? ima li kombinacii ot firewall i antivirusna,koito sa nesyvmestimi? moje li,ako zabranya razni scriptove ot firewalla,nyakoi stranici da otkajat da se otvaryat,ili da zabiva komp-a,i kakvo da pravya v takyv sluchay(imam predvid kompromisen variant,a ne prosto pak da gi pusna vsichki). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted February 11, 2004 Share Posted February 11, 2004 pi4 moje da ti pomogna kato ti napravq stavneniq mejdu outpost i zonealarm i norton pone ot tova koeto sym 4el do sega ako te interesuva pi6i pm:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 11, 2004 Share Posted February 11, 2004 много въпроси на едно място Нека първо да ти кажа относно другата ти тема, че Dreamer го няма, разни неблагодарни юзъри 'спомогнаха' той да си отиде от форума А иначе по въпроса, firewall-и може да се ползват конкурентно, например вградения в Уинодус и някой друг. Антивируси също могат да се ползват конкурентно обаче тук се появяват проблеми при тази ситуация, особено ако единия е супер-големия Norton Antivirus. Т.е. NAV изрично са му писали в документацията, че не трябва да е активиран заедно с друг антивирус. Получават се забивания, несъвместимости с друг софтуер и т.н. Говоря за resident скенера (on-access scanner). Между определени антовируси и файруоли също може да се получат несъвместимости, особено с по-стари версии, аз лично съм страдал преди от стара версия на ZoneAlarm и NAV2003. С новите версии нямах проблеми. Сега съм с F-PROT и ZoneAlarm и никакви проблеми. Няма правило, което да казва кои две програми не са съвместими, проба е решението, или за всеки 2 програми някой който ги е пробвал да изказва мнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 11, 2004 Share Posted February 11, 2004 айде, и тука да пиша Nibelung, както виждам разбираш от мрежи доста, поне така казваш. А това според мен предполага, че трябва да разбираш и от тяхната сигурност, по-специално това за което питаш (firewall-и). Обективни сравнения можеш да намериш в интернет, тука ще ти се дават субективни мнения, затова е форум. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted February 12, 2004 Share Posted February 12, 2004 За Nibelung: Моето лично мнение е, че ако Firewall-а, който използваш ти работи добре, тествал си го и т.н. нямаш голяма нужда от по-нова версия. Доста често новите версии са по-тежки и по-бъгави от старите (това си е лично мое мнение!). За антивирусният софтуер: Най-добре е да имаш само един resident shield, но това не пречи и да имаш и още няколко антивирусни програми на които е дезактивиран, а с тях да проверяваш например само download-ваните си файлове. Например аз на времето имах антивирус McAfee с активиран resident shield и доста добрият F-prot стоящ в резерва за съмнителни ситуации, за DOS режим (и проверка на документи от Word, пратени ми от шефовете за макровируси). За несъвместимоста - май само Norton продуктите пречат сериозно на съвместната работа с други подобни на тях програми (по функции), но нека и другите да си кажат впечатленията от различни комбинации на софтуер от един вид. И на мен ще ми е интересно да ги прочета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 12, 2004 Share Posted February 12, 2004 ne se e regnal predi 2 dena spoko . Nibelung moq suvet e f-prot. NAV ot mnogo mnogo vreme moje bi 2 godini ve4e ne polzvam. samo f-prot i tva e . za firewall predi bqh s vgradeniq na XP. dostatu4no rabota moje da ti svurshi. predi vreme sum polzval zone alarm. tam mnogo dobra opciq e 4e mojesh da si izberesh koi programi da polzvat internet i ima dosta dobri vuzmojnosti. problema e 4e ot baq vreme nesum vijdal poslednite versii i neznam dali oshte e taka dobra. utre specialno shte si q install i shte probvam . za dve antivirusni navednuj ima mnogo golqma veroqtnost da ti suzdadat problemi. P.S. Malko poraz4istih temata ot izlishnite postove i offtopic-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGENT_ORANGE Posted February 12, 2004 Share Posted February 12, 2004 sa6to dosta dobra antivirusna e AntiVir hubavo e 4e ima update na 1-2 dena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted February 13, 2004 Author Share Posted February 13, 2004 sys ZoneAlarm 3.5 sym.pokazva mi koi programi iskat internet,no ne pokazva s koy IP se svyrzvat,na koi portove,i na koy port kakvo mi vyrvi.znam,che tryabva da spra vsichki portove,koito ne mi tryabvat,ama kato ne znam koya programa koi polzva i za kakvo.dosega ne sym imal problemi sys sigurnostta (predpolagam samo),ama may imam problemi s funkciite na nyakoi programi--ICQ i Opera. postnah topic,che Operata ne mi raboti s tyrsachkata na foruma,ama sa mi zaklyuchili topika-spored men nepravilno.kazvat mi,che Operata mi bila stara-ne e vyarno-7.11 e.samo,che ne sym slojil JREE.moje li da e ot tova? po tozi vypros i po oshte 1 blizyk shte pusna nov topik. Blagodarya na vsichki,koito mi otgovaryat ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 13, 2004 Share Posted February 13, 2004 мисля, че е крайно време да ъпгрейднеш до версия 4 ZoneAlarm. В нея се показват много неща, т.е. по-добра е. И по-важното е да забраниш колкото можеш всички входни портове (откъдето могат да те атакуват). Изходящи портове да забраняваш няма голям смисъл, понеже трябва да имаш в запас такива, и програмите могат да си ползват който си искат (стига да е свободен). Това, че в Opera нямаш JRE няма нищо общо с проблема ти с търсачката. Тя не използва джава аплети, а само Javascript. И точно там е проблема вероятно, furiozo преди казваше, че го е оправил да работи с Опера, но явно още има проблеми. Все пак тази версия на търсачката е нова и може да има проблеми. А това че са ти клознали топика за това е , че вееч има тема за търсачката и проблемите с нея във форум Others Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.