Jump to content
BulForum.com

antivirusni, firewalli

Nibelung

Recommended Posts

znam,che dosta e pisano po temata,no povecheto e lichni pristrastiya i vyzdun.ako moje-sravnenie na predimstva i nadostatyci.

kakvo shte se podobri,ako sloja po-nova versiya na segashniya si firewall (narochno ne pisha s koy sym),a sym s win98 i winXPpro.mislya,che dosta razbiram ot mreji,zatova shte sym blagodaren,ako na vyprosa mi obyrnat vnimanie i adminite i moderatorite.syshto taka mnogo se nadyavam na otgovor ot Dreamer,Godfather i netrootbg.

prechat li si 2 antivirusni programi,raboteshti ednovremenno,ili 2 firewalla,syshto raboteshti ednovremenno?

ima li kombinacii ot firewall i antivirusna,koito sa nesyvmestimi?

moje li,ako zabranya razni scriptove ot firewalla,nyakoi stranici da otkajat da se otvaryat,ili da zabiva komp-a,i kakvo da pravya v takyv sluchay(imam predvid kompromisen variant,a ne prosto pak da gi pusna vsichki).

много въпроси на едно място :P

Нека първо да ти кажа относно другата ти тема, че Dreamer го няма, разни неблагодарни юзъри 'спомогнаха' той да си отиде от форума :angry:

А иначе по въпроса, firewall-и може да се ползват конкурентно, например вградения в Уинодус и някой друг.

Антивируси също могат да се ползват конкурентно обаче тук се появяват проблеми при тази ситуация, особено ако единия е супер-големия Norton Antivirus. Т.е. NAV изрично са му писали в документацията, че не трябва да е активиран заедно с друг антивирус. Получават се забивания, несъвместимости с друг софтуер и т.н. Говоря за resident скенера (on-access scanner).

Между определени антовируси и файруоли също може да се получат несъвместимости, особено с по-стари версии, аз лично съм страдал преди от стара версия на ZoneAlarm и NAV2003. С новите версии нямах проблеми. Сега съм с F-PROT и ZoneAlarm и никакви проблеми.

Няма правило, което да казва кои две програми не са съвместими, проба е решението, или за всеки 2 програми някой който ги е пробвал да изказва мнение.

айде, и тука да пиша :)

Nibelung, както виждам разбираш от мрежи доста, поне така казваш.

А това според мен предполага, че трябва да разбираш и от тяхната сигурност, по-специално това за което питаш (firewall-и).

Обективни сравнения можеш да намериш в интернет, тука ще ти се дават субективни мнения, затова е форум.

За Nibelung:

Моето лично мнение е, че ако Firewall-а, който използваш ти работи добре, тествал си го и т.н. нямаш голяма нужда от по-нова версия. Доста често новите версии са по-тежки и по-бъгави от старите (това си е лично мое мнение!).

За антивирусният софтуер: Най-добре е да имаш само един resident shield, но това не пречи и да имаш и още няколко антивирусни програми на които е дезактивиран, а с тях да проверяваш например само download-ваните си файлове. Например аз на времето имах антивирус McAfee с активиран resident shield и доста добрият F-prot стоящ в резерва за съмнителни ситуации, за DOS режим (и проверка на документи от Word, пратени ми от шефовете за макровируси).

За несъвместимоста - май само Norton продуктите пречат сериозно на съвместната работа с други подобни на тях програми (по функции), но нека и другите да си кажат впечатленията от различни комбинации на софтуер от един вид. И на мен ще ми е интересно да ги прочета.

ne se e regnal predi 2 dena spoko :).

Nibelung moq suvet e f-prot. NAV :sick ot mnogo mnogo vreme moje bi 2 godini ve4e ne polzvam. samo f-prot i tva e :pirate . za firewall predi bqh s vgradeniq na XP. dostatu4no rabota moje da ti svurshi. predi vreme sum polzval zone alarm. tam mnogo dobra opciq e 4e mojesh da si izberesh koi programi da polzvat internet i ima dosta dobri vuzmojnosti. problema e 4e ot baq vreme nesum vijdal poslednite versii i neznam dali oshte e taka dobra. utre specialno shte si q install i shte probvam :). za dve antivirusni navednuj ima mnogo golqma veroqtnost da ti suzdadat problemi.

P.S.

Malko poraz4istih temata ot izlishnite postove i offtopic-a.

sys ZoneAlarm 3.5 sym.pokazva mi koi programi iskat internet,no ne pokazva s koy IP se svyrzvat,na koi portove,i na koy port kakvo mi vyrvi.znam,che tryabva da spra vsichki portove,koito ne mi tryabvat,ama kato ne znam koya programa koi polzva i za kakvo.dosega ne sym imal problemi sys sigurnostta (predpolagam samo),ama may imam problemi s funkciite na nyakoi programi--ICQ i Opera.

postnah topic,che Operata ne mi raboti s tyrsachkata na foruma,ama sa mi zaklyuchili topika-spored men nepravilno.kazvat mi,che Operata mi bila stara-ne e vyarno-7.11 e.samo,che ne sym slojil JREE.moje li da e ot tova?

po tozi vypros i po oshte 1 blizyk shte pusna nov topik.

Blagodarya na vsichki,koito mi otgovaryat !

мисля, че е крайно време да ъпгрейднеш до версия 4 ZoneAlarm. В нея се показват много неща, т.е. по-добра е.

И по-важното е да забраниш колкото можеш всички входни портове (откъдето могат да те атакуват). Изходящи портове да забраняваш няма голям смисъл, понеже трябва да имаш в запас такива, и програмите могат да си ползват който си искат (стига да е свободен).

Това, че в Opera нямаш JRE няма нищо общо с проблема ти с търсачката. Тя не използва джава аплети, а само Javascript. И точно там е проблема вероятно, furiozo преди казваше, че го е оправил да работи с Опера, но явно още има проблеми. Все пак тази версия на търсачката е нова и може да има проблеми.

А това че са ти клознали топика за това е , че вееч има тема за търсачката и проблемите с нея във форум Others

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...