DuDo_89 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 здравейте...проблема е следния...като си включа компа всичко е наред обаче примерно след 6-7 часа работа като си пусна някоя игра примерно underground 2 или pro street когато правя завои и детайлите на просто накъсват самата кола си се движи но страничните детайли лагват и менюто на игрите лагват, понякога колата се движи по бързо понякога по бавно, има ли си някой на идея от какво може да е, компа е на 20 дена, видео картата е geforce 8600 GT ...има 2 GB рам памет, дъното е boistar nf520-a2 ...някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и знае ли откаде може да е проблема...просто не може да се играе вече... а пък ако го дам в сервиза ще държат компа там сигурно 1 месец докато ми кажат какво е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Ама само на леви завои тва го праи или на десни само? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuDo_89 Posted February 4, 2008 Author Share Posted February 4, 2008 Ами и на леви и на десни го прави проасто всичко се прецаква дори и менюто на играта...а самия комп не забива перфектно си работи ама игрите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Ами и на леви и на десни го прави проасто всичко се прецаква дори и менюто на играта...а самия комп не забива перфектно си работи ама игрите... Тва нее добре според мен само в сервиза могат го опрванят тря финна насткройка няква на проца щото несмогва на скорсотта на колата да изрисува картинкити отстрани а ако по бавно са кара? пак ли така става? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Явно ако завоя е над 90 градуса тогава . Кажи какъв ти е процесора , амд дуалкоре ли е . Свалил ли си най-новите драйвери за дъно , видео , процесор ? Темата не е за тука и ако може оверман да е премести в софтуер , защото проблема едва ли е хардуерен . п.п. А , ми свали си мемтест86 и някой бенчмарк за да си тестваш видеото и паметта ... ама ако не ти изкарва сини екрани си е чисто софтуерно (то и да изкарва пак може да е) или направо си опиши компютъра ако искаш помощ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 здравейте...проблема е следния...като си включа компа всичко е наред обаче примерно след 6-7 часа работа като си пусна някоя игра примерно underground 2 или pro street когато правя завои и детайлите на просто накъсват самата кола си се движи но страничните детайли лагват и менюто на игрите лагват, понякога колата се движи по бързо понякога по бавно, има ли си някой на идея от какво може да е, компа е на 20 дена, видео картата е geforce 8600 GT ...има 2 GB рам памет, дъното е boistar nf520-a2 ...някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и знае ли откаде може да е проблема...просто не може да се играе вече... а пък ако го дам в сервиза ще държат компа там сигурно 1 месец докато ми кажат какво е... Slabo ti e ohlajdaneto na video kartata Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuDo_89 Posted February 4, 2008 Author Share Posted February 4, 2008 не мисля има перфектно охлаждане и всички компоненти работят на ниски градуси...плюс това като го ресна компа и игрите отново могат да се играят нормално... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Свали си еверест ултимейт програмата за да видиш температурата на компонентите и да видим дали е от прегряване . Хах в навалицата отговори на въпроса преди да го задам , ти си телепат нали ? Оверман ако може изтрии ми тоя пост ... така и така си тука . п.п. Днеска всички са в някакво приповдигнато настороение , явно защото утре ми е рожденият ден и стаам на 19 . Тва последното беше яко признавам . От ЕА правят такъв реализъм , че при прегряване на колата и компа прегрява . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 mi dade - pregiaat samo na kolite. tva ot proca triaa se nastroi na tia igri. na kolko skorostie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuDo_89 Posted February 4, 2008 Author Share Posted February 4, 2008 значи сега ще ви напиша всички температури 1. CPU / 1. ядро 9 °C (48 °F) 1. CPU / 2. ядро 18 °C (64 °F) MCP 52 °C (126 °F) Aux 26 °C (79 °F) Графичен процесор 56 °C (133 °F) Hitachi HDP725025GLA380 34 °C (93 °F) като температури само това виждам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Какъв ти е процесора ? Сигурен ли си , че виндолса не ти е няква бъгава версия и да му липсва нещо ? Драйвери да си свалял ... ако да кажи какви ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuDo_89 Posted February 4, 2008 Author Share Posted February 4, 2008 Ами драиверите си ми бяха с компа мисля че не е бъгава версия на win-a понеже ми го инсталнаха ж магазина а там едва ли ше слагат кофти версии процесора ми е Athlon dual core 4000+...мислите ли че може да е хардуерен проблем... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Не , аз мисля да влезнеш в сайта на амд и да си свалиш новите драйвери за процесора и после пиши дали се е оправило . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuDo_89 Posted February 4, 2008 Author Share Posted February 4, 2008 дам ще пиша ама това ще стане утре защото като ресна компа и всичко е наред това се получава чак след 6-7 часа работа без рестарт...благодаря на всички които се отзовавате... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Пич, щом ти се проявява проблема все няколко часа след рестарт, 100% проблемът ти е като на всички които минават на дуал кор процесори на АМД. От сайта на АМД сваляш едно нещо, наречено AMD Dual Core Optimizer, към 4-5 МБ е, и го инсталираш и край на проблемите. Да те улесня - тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 То и в драйверите си го има това , но трябва да са новите ... поне така мисля де . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DuDo_89 Posted February 4, 2008 Author Share Posted February 4, 2008 Пич, щом ти се проявява проблема все няколко часа след рестарт, 100% проблемът ти е като на всички които минават на дуал кор процесори на АМД.От сайта на АМД сваляш едно нещо, наречено AMD Dual Core Optimizer, към 4-5 МБ е, и го инсталираш и край на проблемите. Да те улесня - тук. Наистина се оказа че след като инсталнах програмката която ми каза се оправи...мерси много пич нямаш си на представа колко нерви ми спести...мерси и на всички останали които помагаха Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Тука е било голяма веселба вчера ма съм я пропуснал значи сега ще ви напиша всички температури1. CPU / 1. ядро 9 °C (48 °F) 1. CPU / 2. ядро 18 °C (64 °F) MCP 52 °C (126 °F) Aux 26 °C (79 °F) Графичен процесор 56 °C (133 °F) Hitachi HDP725025GLA380 34 °C (93 °F) като температури само това виждам... Момче, нищо че си решил проблема, я попитай сервиза си защо първото ядро е по студено от стаята в която е компа (не вярвам да стоиш в неотоплена стая). Ако не ти отговорят смислено, очаквай хардуерни проблеми! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 5, 2008 Share Posted February 5, 2008 Тука е било голяма веселба вчера ма съм я пропуснал Момче, нищо че си решил проблема, я попитай сервиза си защо първото ядро е по студено от стаята в която е компа (не вярвам да стоиш в неотоплена стая). Ако не ти отговорят смислено, очаквай хардуерни проблеми! И си отговори сам какво ще му отговорят от сервиза . И ще са прави. Никакви хардуерни проблеми да не очаква, с някои версии на някои програми и на мен ми показва странни температури, особено някои предни версии на Еверест. И на моя съм виждал такива температури преди. Вкл. имам една темпеартура която седи около 0 градуса, като понатоваря компа качва до 40-50, понякога и 100 стига, явно програмата хваща нетемпературна стойност като температура в моя случай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.