Jump to content
BulForum.com

PNG се отварят с MS Paint вместо с браузъра

djadomraz

Recommended Posts

На някой ако му се е случвало това и знае какво е решението ще съм благодарен да сподели. Почвам да се дразня от това а едно бързо търсене в мрежата не ми показа как се решава въпросния проблем... и тъй като е по-лесно да питам вместо да се ровя по-сериозно.... :)

Ако си с файърфокс мисля, че е от Инструменти>Настройки>Съдържание>Управление и там си избираш кои файлове как да ти ги отваря :)

не съм сигурен, че е така, ама пробвай :lol:

както предложих не стана ли, примерно при мен пнг е зададено да се отваря с куик тайм плъгина :)

Тук става дума за MIME тайп-а, и към какво го мапва IE-то, а не за асоциациите в Windows.

@djadomraz, да не си инсталирал някой Bitcomet или нещо такова, което да е вкарало add-ons в IE (Tools - Manage AddOns...) и да обърква миме тъпес?

Ето нещо за IE6, което може да пробваш, но предполагам си го намерил.

Освен това виж дали не ти се случва само с определени сайтове, щото примерно data.bg доскоро имаше проблеми с .RAR архивите и mime types, които пращаше за тях.

Теди, не съм инсталирал никакви подобни софтуери. Нямам спомени кога точно стана - може да съм инсталирал IE7 и после при деинсталацията да се е размазало нещо (по незнайно каква причина IE7 пречи на VS.NET 2003 да отваря web проекти и се наложи да го махна)...

Обаче верно точно за MIME type-a ставаше дума и баш там където беше написано от линка който си ми дал трябваще да бърникна :) Мерси за линкчето (както казах - погледнах набързо в гугъл ама като не намерих реших че е по-лесно да питам току-виж някой знае както се и оказа)... Имам да черпя! :D :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...