djadomraz Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 На някой ако му се е случвало това и знае какво е решението ще съм благодарен да сподели. Почвам да се дразня от това а едно бързо търсене в мрежата не ми показа как се решава въпросния проблем... и тъй като е по-лесно да питам вместо да се ровя по-сериозно.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Ако си с файърфокс мисля, че е от Инструменти>Настройки>Съдържание>Управление и там си избираш кои файлове как да ти ги отваря не съм сигурен, че е така, ама пробвай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Ако не се получи по начина, който Весо предложи...пробвай първо да деасоциираш (от Folder Options->File types) PNG файловете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 3, 2008 Author Share Posted February 3, 2008 Не е проблема че не се отварят а че иска да ми го download-ва вместо направо да ги отвори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 както предложих не стана ли, примерно при мен пнг е зададено да се отваря с куик тайм плъгина Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 3, 2008 Share Posted February 3, 2008 Тук става дума за MIME тайп-а, и към какво го мапва IE-то, а не за асоциациите в Windows. @djadomraz, да не си инсталирал някой Bitcomet или нещо такова, което да е вкарало add-ons в IE (Tools - Manage AddOns...) и да обърква миме тъпес? Ето нещо за IE6, което може да пробваш, но предполагам си го намерил. Освен това виж дали не ти се случва само с определени сайтове, щото примерно data.bg доскоро имаше проблеми с .RAR архивите и mime types, които пращаше за тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 3, 2008 Author Share Posted February 3, 2008 Теди, не съм инсталирал никакви подобни софтуери. Нямам спомени кога точно стана - може да съм инсталирал IE7 и после при деинсталацията да се е размазало нещо (по незнайно каква причина IE7 пречи на VS.NET 2003 да отваря web проекти и се наложи да го махна)... Обаче верно точно за MIME type-a ставаше дума и баш там където беше написано от линка който си ми дал трябваще да бърникна Мерси за линкчето (както казах - погледнах набързо в гугъл ама като не намерих реших че е по-лесно да питам току-виж някой знае както се и оказа)... Имам да черпя! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.