Jump to content
BulForum.com

Пълнене на фреон?

DON_CHEFO

Recommended Posts

R_a_p_t_o_R said:
Чефо де що е за автоклиматик - отиваш при Коцето - преди бариерата на ВиК портала вдясно - все напред в дъното - тия момчета разбират много

И аз имам желание да направя преглед и евентуално допълване на климатика, пък и гледам много хора са доволни от тях, та въпроса ми е - събота работят ли тези момчета и имат ли някакъв телефон за връзка ? Че има голяма вероятност да се замотам из тези улички какъвто съм заплес ... :unsure:

Благодаря предварително на отзовалите се :)

Аз ходих в Импас 56 в новата им база и съм много доволен.

В момента са на Кукленско Шосе 12. Това се намира по Кукленско шосе преди фирма Александрис и новата бензиностанция Еко има една уличка в дясно.Влиза се там и последната постройка в ляво.Казваш за какво отиваш влизаш в халето, което е цялото климатизирано и ти оправят колата :)

Аз имах фреон и климатика ми работеше.Източиха ми старият фреон, махнаха старото масло, претеглиха какво количество е.Доляха ми старият + липсващото количество, сложиха ми ново масло + оцветител за проверка на течове за всеки случай.Сега трябва да ида тея дни да проверят има ли оцветено някъде ако има теч.Всичко това 67 лв.

Някой ако се чуди кво е тва масло ще му кажа.В сиситемата освен фреон има и масло за компресора.Не е достатъчно както практикуват някой само по налягане да доливат фреон "колкото си дръпне".Това масло се сменя както и на двигателя се сменя. Трябва през 2 3 години ако няма течове да се точи фреона, да се сменя маслото и пак да се пълни. Като процедурата ако всичко е в ред не е повече от 50-на лв.

Моля :)

Иначе аз щях да ходя при тези на "В и К" то ама от другаде ми казаха, че има недоволни.За това отидох в Импас 56 и за сега съм много доволен.Много добра база са направили сега имат и доста машинки.Даже имаха някви нови напълно автоматизирани.Само се закачат маркучите и му се задава Марка,Модел и Година на автомобила.После машината прави всичко и вади отчет.

jozo said:
Аз ходих в Импас 56 в новата им база и съм много доволен.

В момента са на Кукленско Шосе 12. Това се намира по Кукленско шосе преди фирма Александрис и новата бензиностанция Еко има една уличка в дясно.Влиза се там и последната постройка в ляво.Казваш за какво отиваш влизаш в халето, което е цялото климатизирано и ти оправят колата :)

Ей жив и здрав да си! И на близичко до моята работа. :bowdown: Направо бих те почерпил за такава информация.

SouLReAVeR said:
Ей жив и здрав да си! И на близичко до моята работа. :bowdown: Направо бих те почерпил за такава информация.

Мерси много. :) Нали за това е форума да помагаме с каквото може :)

• 1 year later...

Хвърлих едно око на темата, но все пак да питам за актуално инфо. Трябват ми КАДЪРНИ хора, които да разберат къде изчезва фреона. До сега 2-места => 2 неуспеха... :angry:

Аз имам един проблем с климатика, да препоръчате някъде да ида... Когато навън е бая топличко и има яко слънце, почва да духа топло и колата започва да прегрява... Иначе, извънградско си духа добре, когато е студено (вечер/сутрин) пак си духа добре...

On 8/1/2010 at 6:27 AM, Fibaman said:

Хвърлих едно око на темата, но все пак да питам за актуално инфо. Трябват ми КАДЪРНИ хора, които да разберат къде изчезва фреона. До сега 2-места => 2 неуспеха... :angry:

Каква ти е колата, за колко време губи фреона и до каква степен ?

On 8/1/2010 at 11:42 AM, dunata said:

Аз имам един проблем с климатика, да препоръчате някъде да ида... Когато навън е бая топличко и има яко слънце, почва да духа топло и колата започва да прегрява... Иначе, извънградско си духа добре, когато е студено (вечер/сутрин) пак си духа добре...

Провери си дали ти работят степените на вентилатора (на радиатора), ако си с два - виж дали и двата работят! Също така провери дали не ти е затлачен с мръсотиа и насекоми кондензатора (радиатора на климатика), провери и дали между двата радиатора не се е събрал много боклук.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...