Jump to content
BulForum.com

Пълнене на фреон?

DON_CHEFO

Recommended Posts

.....IMPAS56 до детска градина МИР, минаваш прелеза на 6ти септември след това първата вляво караш, първата в дясно караш и отдясно в един портал влизаш....

.....M&J - рогошко шосе преди сервиза мазда точно. Влизаш през същия вход. На самото рогошко още в началото след последния мост на марица има табели - с едно човече което държи гаечен ключ.....

Другото място дето се сещам е Омникар в Тракия срещу бл.100 :) ...Успех.

Чефо де що е за автоклиматик - отиваш при Коцето - преди бариерата на ВиК портала вдясно - все напред в дъното - тия момчета разбират много

• 4 weeks later...
  DON_CHEFO said:
Мерси ще проверя. Аз съм първо за точене и после за пълнене :):)

За какъв ремонт по-точно става дума ?

Иди на Импас56!Намира се на ул.Знаме 4!Аз съм много доволен от тия пичове!

gado said:
За какъв ремонт по-точно става дума ?

Радиатор за парно.

sek800 said:
Иди на Импас56!Намира се на ул.Знаме 4!Аз съм много доволен от тия пичове!

Само в БОШ. Аз да обикалям целия град и да слушам надути гадове(майстори)......а то какво в БОШ едно, че е едно от най-евтините места за ТАЗИ услуга, ами и поне не се правиха на богове. Това адски ми допадна ;)щ

Всичко е тип-топ вече

• 2 weeks later...
  R_a_p_t_o_R said:
Чефо де що е за автоклиматик - отиваш при Коцето - преди бариерата на ВиК портала вдясно - все напред в дъното - тия момчета разбират много

Бях там и ми направиха пълна проверка за "стотинки" , наистина са професионалисти и съм много доволен :)

и аз бях в Импас и също давам един голям +

само че ако ще правиш давай докато не е дошъл сезона че после бахти чакането часове 1000 неща

trifo said:
и аз бях в Импас и също давам един голям +

само че ако ще правиш давай докато не е дошъл сезона че после бахти чакането часове 1000 неща

В Импас ми го дозаредиха 2005-а и се оказа че не е мръднал от тогава ,всичко е 6.

PROSTAKA said:
Бях там и ми направиха пълна проверка за "стотинки" , наистина са професионалисти и съм много доволен :)

Може ли да уточниш къде се намира това?На 6-ти септември ли някъде?Значи могат да диагностицират и проблем там,а не само да пълнят с фреон така ли?Благодаря!

geraldo said:
Може ли да уточниш къде се намира това?На 6-ти септември ли някъде?Значи могат да диагностицират и проблем там,а не само да пълнят с фреон така ли?Благодаря!

Ми той R_a_p_t_o_R го е казал, намира се почти срещу Бриколажа, една уличка, която е затворена и на края и се намира бариерата на портала на ВиК, отдясно са климатиците, има табела синя на цвят.

Да могат и само да ти диагностицират уредбата.

Диагностика,ремонт и монтаж на авто климатици както и такива на камиони и селско стопанска техника са част от дейността ми така че, за такива работи можете да ме търсите спокойно. Просто драснете едно ЛС.

П.С. За камиони,рейсове ,трактори и комбайни ремонтите се извършват на място.

Издавам и ДДС фактури за извършената услуга. :)

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  iv_laz said:
Колко излиза профилактиката в Импас56?

Според това колко трябва да се дозареди варира между 20-80лв. Ако липсва много се слага реактив и трябва да ходиш след няколко дни да се види от къде тече и от там нататък е много, много специфична цената. Така че никой не може да ти каже точната цена...

• 1 month later...
  R_a_p_t_o_R said:

Ползвах услугите им наскоро,много свестни момчета,наистина си разбират от работата :) Мерси на Раптор-а и Простака :) Между другото,ако някой има нужда от свестен аргончик да свирка,за спукани тръби,пити алуминиеви джанти др. ...

• 7 months later...
  R_a_p_t_o_R said:

Някой да знае тези момчета дали още са на същото място?Значи това се пада срещу Бриколаж в някаква затворена уличка така ли?От Била подминавам светофара на Бриколаж и в дясно някъде????

Иначе аз нямам течове, климата ми бачка ама все пак колата ми не се знае кога и дали изобщо някога е поглеждан фреона.Искам да ми измерят системата и да долеят ако трябва, което ще е почти сигурно.

jozo said:
Някой да знае тези момчета дали още са на същото място?Значи това се пада срещу Бриколаж в някаква затворена уличка така ли?От Била подминавам светофара на Бриколаж и в дясно някъде????

Иначе аз нямам течове, климата ми бачка ама все пак колата ми не се знае кога и дали изобщо някога е поглеждан фреона.Искам да ми измерят системата и да долеят ако трябва, което ще е почти сигурно.

Там са си. Улицата е мъничко преди Бриколаж вдясно, една павирана. Това е входа на ВиК. Преди бариерата вдясно в двора и в дъното направо е Коцето.

И аз скоро ще се наложи да посещавам подобно място. Мислех в Сикона (Импас 56) да ходя, но сега като гледам тия мнения може да ида и при този човек до ВиК...

мен ме интересува да могат да ми замерят и какво казва датчика за температурата в купето, че моя климатроник има 10-тина датчика според които решава как да работи. Как е с техниката този Коцето ?

Dreamer said:
И аз скоро ще се наложи да посещавам подобно място. Мислех в Сикона (Импас 56) да ходя, но сега като гледам тия мнения може да ида и при този човек до ВиК...

мен ме интересува да могат да ми замерят и какво казва датчика за температурата в купето, че моя климатроник има 10-тина датчика според които решава как да работи. Как е с техниката този Коцето ?

Това за датчиците може да ти го каже само човек който има нужният софт, кабели и лаптоп. Големият проблем в случаят е софта който обикновенно си е на производителят на колата, а там вече работата става дебела! В 90% от случаите с проблеми с датчиците става дума просто за едно почистване на същите. Осезателят е монтиран в една турбинка задвижвана от обикновено моторче - така, че при въртенето на турбинката да бъде обдухван и по този начин следи температурата в зоната (колкото зони - толкова и турбини с осезатели). Ситуацията се решава много лесно, намираш къде ти са решетчиците на датчиците (обикновен са по таблото, колонките на вратите и задната кора) и ги продухваш с прахосмукачка или компресор (обикновено турбината е затлачена, а датчикът е облепен с прахоляк). И още един съвет! Когато ходите по сервизи за проверка на климатика - правете го когато външната температура е поне 25 - 28 градуса или нагоре! Откакто всяко гаражче може да си купи заряден стенд, положението стана трагично....

gado said:
Това за датчиците може да ти го каже само човек който има нужният софт, кабели и лаптоп. Големият проблем в случаят е софта който обикновенно си е на производителят на колата, а там вече работата става дебела! В 90% от случаите с проблеми с датчиците става дума просто за едно почистване на същите. Осезателят е монтиран в една турбинка задвижвана от обикновено моторче - така, че при въртенето на турбинката да бъде обдухван и по този начин следи температурата в зоната (колкото зони - толкова и турбини с осезатели). Ситуацията се решава много лесно, намираш къде ти са решетчиците на датчиците (обикновен са по таблото, колонките на вратите и задната кора) и ги продухваш с прахосмукачка или компресор (обикновено турбината е затлачена, а датчикът е облепен с прахоляк). И още един съвет! Когато ходите по сервизи за проверка на климатика - правете го когато външната температура е поне 25 - 28 градуса или нагоре! Откакто всяко гаражче може да си купи заряден стенд, положението стана трагично....

Kolata e Laguna II s dvuzonov klimatronik. Avstriiska i stoqla ne znam si kolko vreme v avtosalon. Imam chuvstvoto, che vuobshte ne duha studeno i raboti samo ventilatora. Nai-veroqtno sistemata e prazna i shte se naloji zarejdane:

R134a: 625-675 grama

OE Compressor OIL Type: Planetelf PAG488 - 240-260 grama

BEHR/Hella Service Compressor OIL Type: PAO 68 ili PAG ISO 150 - 240-260 grama

Predpolagam, che pokazaniqta na tozi datchik mogat da se proverqt i s primerno Bosch tester, ne samo s Renault CLIP. Datchika za vuzduha v kupeto se namira na lesno i udobno mqsto - vav tqloto na ogledaloto za obratno vijdane - v moq sluchai e elektrohromno. Otkacha se lesno i dostapa do vuprosnite reshetchici e lesen.

Zvunqh v edin serviz za auto klima v Sarajevo i ot tam ne mi kazaha nishto konkretno, nito ceni nito nishto. Zvunqh v ediniq dilar na Renault i rabotata sushtata - "elate puk shte vidim"... Jebi ga.

Ta kato cqlo ideqta mi e vsichko da se napravi navednaj. Kato sum v BG nqmam mnogo vreme i se nalaga neshtata da se pravqt burzo i kakto trqbva.

Tvoqt serviz kude se namira ?

Dreamer said:
.....

Някои лагуни и сцениците имат една доста гадна особенност - пресостатите (датчиците за налягане на фреона) им са полупроводникови (пиезо) и ако такъв датчик е издал багажа, тогава само от магазин или сервиз на Рено може да се вземе друг. По принцип вече почти не се занимавам с авто климатици, насочих се към геотермални системи, централна климатизация, вентилации... по-промишлен тип инсталации, когато си идваш пусни едно ЛС и ако съм по - айляк ще ти прегледам колата.

Е, щом това не ти е дейноста в момента няма смисъл. Най-вероятно ще ида в Омникар Ауто или Алианс Ауто (София) и каквото покаже сметката - такова :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...