ov3rm4n Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 http://www.lpi.org/bg/home.html Някой държал ли е изпитите им? Впечатления? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 Хм, интересно. Бях го срещал преди време и след тов съм го забравил Достатъчно тежест има за цената и усилията, които трябва да се хвърлят. Май ще взема да се пробвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 10, 2004 Author Share Posted February 10, 2004 Абе за цената направо не си струва да се говори - 80-100 лв. Стига да не опорочат (издуят) тука нашите нещата... Усилията също май не са кой знае какви - е не е без хич, но видя ли въпросите за 1 ниво? А за тежестта - май си тежи - във всеки случай по-добре звучи отколкото да кажеш, че сертификата ти за *nix ти е от академия на CISCO - на-малкото, защото те академиите на CISCO за какво ли не издават сертификати вече, а от това олекват нещата. Както и да е - аз вече се регистрирах. Остава да се свържа с типовете дето организират изпитите у нас... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 Остава да се свържа с типовете дето организират изпитите у нас... Всички центрове на Prometric ги правят, което ще рече, че и в Пловдив може - IT Академията на доц. Кънев Аз обаче предпочитам в София. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 10, 2004 Author Share Posted February 10, 2004 Остава значи да видя дали ги прави и онлайн - не ми се чака две седмици, за да разбера, че съм се провалил - искам да го знам на момента... Защо ли обаче и на мен ми се иска в София... Но едва ли. Откъде време за пътуване и т.н.?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 v linux-bg.org predi vreme bqha govorili dosta na temata za LPI i ot tam ste go 4uvali i dvamata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 10, 2004 Author Share Posted February 10, 2004 v linux-bg.org predi vreme bqha govorili dosta na temata za LPI i ot tam ste go 4uvali i dvamata. ССС подписаха споразумение с LPI наскоро - аз от там правя връзката... linux-bg.org нещо все по-рядко го поглеждам... не знам защо, но все повече ми заприличва на говорилня, дето 1000 си чешат езиците, докато 10-15 се опитват да свършат нещо градивно и полезно... Иначе новините им си ги бива - винаги са пресни и точни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 dam malko se izmeni saita. imam predvit novinite puk i naskoro imashe nqkvi temi deto se karaha s Veni Markovski i t.n. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 dam malko se izmeni saita. imam predvit novinite puk i naskoro imashe nqkvi temi deto se karaha s Veni Markovski i t.n. Хихи Да ви кажа ли една любопитна история за Вени Марковски - служихме заедно в казармата. Тогава хал-хабер си нямше от компютри (не, че сега си има де ) и идваше да се "скатава" при мен и така понаучи нещо - как се щракат клавишите . После с много бутане взе че се навря точно там дето не му е работата, ама кво да правиш - в нашата родна държавица така стават нещата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 11, 2004 Author Share Posted February 11, 2004 Аз като казах 10-15 човека, не включвах вътре Вени... Той е да го включат в някоя психиатрична монография. Но вместо това го включиха в борда на ICANN - каква ирония, каква пробивност... И представлява там България. Ирония е и че именно заради тая му пробивност и заради способността му да присвоява чужди идеи и мнения, до някъде трябва да сме му благодарни - той е в екипа разработил за парламента ЗИССА и най-усърдно (поне за сега) си го брани... На времето вдигна аларма когато БТК по комунистически искаха да се правят на интернет-полицай у нас. Не ми се мисли какво щеше да стане тогава, ако той не беше "оревал орталъка" ... Но това са все част от чуждите му идеи - заслугата му е, че присвоявайки ги, благодарение на собствената си натура, успява да им даде път и да ги доведе до край. Иначе собствените му идеи, тези дето са си плод на неговия, хм... екстравагантен да кажем, мозък се познават отдалече - примерно идеята му да става кмет на София ... Абе плюят го - но и от чалнатите, като него има полза понякога - особено ако живееш в чалната държава. Да си спомним Мунчо и градивната му, жизнеутвърждаваща роля в "Под игото" и "Чичовци" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted February 11, 2004 Share Posted February 11, 2004 Абе плюят го - но и от чалнатите, като него има полза понякога - особено ако живееш в чалната държава. Да си спомним Мунчо и градивната му, жизнеутвърждаваща роля в "Под игото" и "Чичовци" . Хахах За тва не бях се сетил. Яко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rangy Posted February 11, 2004 Share Posted February 11, 2004 http://www.lpi.org/bg/home.html Някой държал ли е изпитите им? Впечатления? Хм. Тъкмо мислех, че още е рано за тази новина и гледам, че вече нещо се мъдри из форумът. Малко (все още) пресни и достоверни сведения: 1. цената з а изпита още се определя - със сигурност няма да е $100 или 100euro, както е навън 2. на 07.03.2004 в "Парк хотел Москва" с Сфоия от 07:30 ще има промоционален изпит. Регистрацията се прави тук: https://www.lpi.org/en/register.html. На изпита си носите 50 лева (не пиша, че ще струва толкова), лична карта и номерът на регистрацията в сайта. 3. в Пловдив на 02.03.2004-та в "Тримонциум" зала Пълдин ще има представяне на LPI. Ще идва техен представител да говори, що е това LPI. Вход - свободен (капацитет на залата 50 човека) Това е накратко. Ще пиша още нещо, като има промяна или доптлнителни новини. п.с. не мешайте феноменът Вени Марковски със ССС или останалата Линукс общност. Политиката си е политика, за съжаление в България тя е синоним на кариеризъм (в най-лошият смисъл) и корумпираност. В останалият свят да си политик е чест, тук е позор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 11, 2004 Author Share Posted February 11, 2004 С две думи - политик е задник, върху който стои всичко друго, но не и човек! Тая мисъл не е моя - плагиатствам най-безсрамно от Едуард Естлин Къмингс - както виждаш, не само у нас е така... Сега сериозно - надявах се да го мернеш тоя топик и да дадеш вътрешна информация малко... Но ме изплаши честно! Като казваш няма да е "$100 или 100euro, както е навън" имаш предвид, че ще е повече, или че ще е по-малко...?! Дано да е второто... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rangy Posted February 11, 2004 Share Posted February 11, 2004 Сега сериозно - надявах се да го мернеш тоя топик и да дадеш вътрешна информация малко... Но ме изплаши честно! Като казваш няма да е "$100 или 100euro, както е навън" имаш предвид, че ще е повече, или че ще е по-малко...?! Дано да е второто... По-малко бе, стига се халосва.... $20 си искат от LPI каквото и да става в държавата. Сега борбата е да изкараме нещо "по-социално". Веднага да направя уточнението, че Prometric центровете могат да имат друго мнеие по въпроса (сорри, ама това им е бизнеса). В Пловдив още си нямаме такъв (има във Варна и София). Ако мислиш, че до 7-ми може да сколасаш с подготовката - давай, по евтино от това няма да има. Задължително ще пиша пак, само да има по-определена информация.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted February 11, 2004 Author Share Posted February 11, 2004 До седми март едва ли... иска ми се да съм сигурен в себе си, ама чак за толкова кратко време... А и няма да ми е лесно до София. Ще си дам малко повече време, сериозна работа е все пак. На втори жив, умрял - но ще гледам да съм на мястото, за да чуя от първа ръка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rangy Posted February 19, 2004 Share Posted February 19, 2004 2. на 07.03.2004 в "Парк хотел Москва" с Сфоия от 07:30 ще има промоционален изпит. Регистрацията се прави тук: https://www.lpi.org/en/register.html. На изпита си носите 50 лева (не пиша, че ще струва толкова), лична карта и номерът на регистрацията в сайта. Може и да сте разбрали, но все пак да го напиша. Може пък някой да събере кураж (или пари ). Мястото на изпита (и конференцията) се променя, вече няма да е в Парк хотел Москва. Новото място е: Интер Експо център. Вижте подробности на сайта на Конференцията: http://spisanie.com/conf/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rangy Posted February 27, 2004 Share Posted February 27, 2004 Може и да сте разбрали, но все пак да го напиша. Може пък някой да събере кураж (или пари ). Последно и окончателно инфо за изпита. 1. Прави се регистрация на https://www.lpi.org/register.html. Номерът от нея се носи на изпита. 2. Изпита струва 40лв. Плаща се на място. 3. Мястото е ИнтерЕкспо - на Цариградско шосе. 4. Времето е 7-ми, неделя, от 08:00 часа сутринта. Не се допускат закъснения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.