LaN Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Значи , в момента съм с Моторола RAZR v8 : Днес прегледах една Нокия E51 , доста ми хареса. Особенно подръжката на Wi-Fi , което смятам е голям плюс. Колебая се дали да я купя и да зарежа моторолката. Дайте съвет , изкажете мнение. Аз не съм много в час с gsm-ите , никога не са ме вълнували нови модели и т.н. , но за този се колебая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Чудесен телефон е. Намирам копчетата за малко неудобни, но това си е нещо индивидуално. Компактен като размери, батерията е добра, процесорът е доста бърз. Дисплеят е малък, но пък за размерите на телефона е ок по мое мнение. Неприятното е, че звъни тихо, но аз рядко казвам,че даден телефон звъни силно На твое място бих разкарал Моторола-та без да се замислям много Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Като цяло телефона не ми харесва. Дизайно куца доста въпреки, че е използван E65 за база, но не са го доизкосорили според мен. Повече прилича на телефон от ниската класа от рода на 2ххх от колкото на смартфон от E-класата. Светкавица също няма, което гарантира сравнително по-лоша снимка. Версията на операционната система е възможно най-новата (9.2), което ще рече, че софтуер и писани програми за него почети няма да има. От друга страна сравнен с Моторолата е доста по-добър. Ако се двуомиш м/д двата телефона взимай Нокията, но ако искаш да го смениш има доста по-добри вариянти. Ако решиш да взимаш нещо друго пиши и ще гледаме да те насочим. Успех с избора! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 25, 2008 Author Share Posted January 25, 2008 Ами взех го телефона , още преди да прочета мненията, съжелявам Харесва ми за момента, но е нещо ново като управление , не бях имал смартфон до сега. Някой да се сеща как беше тази програмка за смартфони , която обединява в себе си icq, skype И други месинджъри ? В магазина ми демонстрираха как се свързват през Wi-Fi мрежа и си говориш с някой на PC-то отсреща през скайп акаунта, но не мога да се сетя за името на програмата Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 http://www.fring.com/ - това ти трябва. Честито за телефона Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 25, 2008 Author Share Posted January 25, 2008 http://www.fring.com/ - това ти трябва. Честито за телефона Мерси А откъде мога да си сваля някоя игричка за новата придовка да знаеш ? И с какво се компресират филмите та от 700МБ да станат около 100 ? Имам предвид - с коя програма ? Субтитри могат ли да се вкарват ? Кодеци за филмите необходими ли са ? Леле , чак сега загрявам колко съм "зелен" с тоя вид телефони. П.С. : между другото : боцнах fring-a , около мен има 2 wi-fi мрежички , едната е заключена , но с другата се свързах и проведох успешно първият си разговор от скайп акаунта през телефона към един приятел на PC -то си в Мадрид Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Браво батка честито за хубавия телефон ,за допълнителен софт. виж ТУК и да знаеш всички сме "зелени" земята се върти доста бързо за някой технологии(в смисъл бързо се развиват и ни става все по- трудно да ги догонваме и разучаваме) на този сайт трябва да се регистрираш и всичко е безплатно Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Честито за новата придобивка! Софтуер ще търсиш ТУК, а игри ще търсиш с резолюция 320х240 и също можеш да разгледаш дадените ТУК. Теми си търси в www.zedge.net Твоя модел още го няма там като избор, но ако дадеш примерно на E50 нещата ще стават и при теб, защото резолюцията е същата. Там има освен теми и wallpaper-и и клипчета. За Wi-Fi-то надали мога да ти помогна, защото не съм запознат. Моя лично няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 26, 2008 Author Share Posted January 26, 2008 Благодаря ви момчета - супер сте С wi-fi-то се оправям , няма проблеми Страхотия Подвижен Скайп навсякъде Мерси много за линковете, ще прегледам за полезни нещица Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Мерси А откъде мога да си сваля някоя игричка за новата придовка да знаеш ? И с какво се компресират филмите та от 700МБ да станат около 100 ? Имам предвид - с коя програма ? Субтитри могат ли да се вкарват ? Кодеци за филмите необходими ли са ? Леле , чак сега загрявам колко съм "зелен" с тоя вид телефони. П.С. : между другото : боцнах fring-a , около мен има 2 wi-fi мрежички , едната е заключена , но с другата се свързах и проведох успешно първият си разговор от скайп акаунта през телефона към един приятел на PC -то си в Мадрид как точно. и аз се опитах ама май нищо не направих . и аз днес се си го купих телефончето. като индианец съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 26, 2008 Author Share Posted January 26, 2008 как точно. и аз се опитах ама май нищо не направих . и аз днес се си го купих телефончето. като индианец съм Ами лесничко е Правиш следното : 1.Отиваш на http://www.fring.com/ и избираш Download (предпочетох този вариант, защото там е последната версия на програмата, вместо да я сваля от дата-та примерно ). 2.В полетата отбелязваш вида на операционната система на телефона (Symbian OS, Nokia ) , след него модела на телефона ( E51) , избираш че си от БГ , вкарваш си телефонният номер и e-mail адреса. 3. Получаваш смс с линк , от който да изтеглиш последната версия .Можеш да го направиш през grps или wap връзката на мобилният ти оператор, аз лично го направих през wi-fi мрежичка ( как става търсенето на wi-fi мрежички и включването към тях съм обяснил след дългото писане тука ) . Дърпаш програмката и я инсталираш .След инсталацията, тя по принцип при мен беше в папката Инсталирани ( избираш "Меню" и от там "Инсталир." ) . След като я стартираш - първо трябва да си направиш акаунт във fring , за това се изисква отново интернет връзка на телефона. След като си направиш акаунт , при всяко включване на fring , ти се логваш автоматично в него . След това отиваш на телефонният си указател и ти излизат имената от него , но ако забележиш - менютата отдолу ще са на английси. Избираш лявото меню "Options" , "Setings" , " Configure services" и маркираш Skype. Ще те накара да си вкараш юзера и паролата от скайпа и като се логне - след имената от указателя ти ще се появи и листата с приятелите в скайпа. Това е. Да отбележа : по време на регистрацията на fring акаунта ти , понеже е необходима връзка, телефонът сам ще те попита "да разреша ли използване на интернет от fring ?" , като дадеш "да", ще те пита отново : "да се използва ли автоматичната връзка зададена от оператора или да се определи ръчно" , избираш "не" и ще ти изкара прозорче в което ще са дадени твоите настройки за GPRS/WAP (каквото си пуснал там на телефона по подразбиране ) , или "Search for WLAN" . Избираш последното и ще почне да сканира за налични wi-fi мрежички около теб . Ако има такива - ще ти даде избор към коя да се включи .Някои може да са заключени , на тях в иконката им има нещо като малко катинарче, тези които нямат - са свободни и може да се включиш към тях. Това е. След като си избереш мрежата, то се включва към нея и прорамата е готова за използване Можеш и сам да си търсиш wi-fi мрежи наоколо, от менюто : Сканир WLAN. Пак ще ти излязат наличните на мястото мрежи и си избираш някоя, даваш "select" на избраната и веднага се включваш Можеш веднага да браузваш или да активираш fring и да звънкаш на приятелите от Skype,Gtalk и там още 2 такива клиента Забелязах само ,че когато не съм изключил търсенето на wi-fi мрежи , по-бързо ми свършва батерията. Явно търсенето на такива мрежи си е енергоемко за телефона , така че когато не ползваш wi-fi връзката - изключи я (задаваш "Изкл. сканир. WLAN " ). Teлефончето е адски умничко , така че спокойно , малко проби-грешки и ще се научиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Всичко го бях направил до полето Settings. Аз като получих смс-а нямах wi-fi около мен и май го дръпнах чрез gprs. Дано не са ме дялнали много. После отидохме в някво кафенце и там имаше wi-fi. Свързах се и тогава направих акунта, работи и звъннах. Но дали беше през скайп - май не. Като набарам пак wi-fi ще пробвам. Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 26, 2008 Author Share Posted January 26, 2008 Ами това е Между другото - Честито и на теб за новият телефон На моят адски му се кефя , дано и на теб да ти хареса устройството едит : ами и през gprs-a да си си я дръпнал - не е много , защото програмката е малка , а доколкото се сещам gprs-a таксува на трафик. Програмката е под 1 МБ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Мда. Аз още като излезна апарата ми хареса. Поради факта, че 4 годинки карах със Самсунг Ц100, а той е тънък един такъв и ми се щеше и следващия да е тъничък. Харесва ми. Малко му е вискочка цената, ама така е, кво да се прави. Умно апаратче и сега ще трябва да свиквам. Около 180 кб беше програмката. Сега си видях сметката и........добре е - няма инфарктни ситуации. При мен обаче кофтито е, че никой няма wi-fi :). Иначе като свържа гсм-а с Нокия PC SUITE или както там се пише и има няква иконка дето с нея си конектнах гсм към интернет. Много не познати за мен работи се случват :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Имам едно въпросче. Значи съседа над мен има 6120 и си е свалил Смарт мууви за д агледа и avi формта. Е аз от датата свалих поне 4 различни версии и нито една НЕ захапа. Може ли малко хелп Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 27, 2008 Author Share Posted January 27, 2008 Имам едно въпросче. Значи съседа над мен има 6120 и си е свалил Смарт мууви за д агледа и avi формта. Е аз от датата свалих поне 4 различни версии и нито една НЕ захапа. Може ли малко хелп Ами незнам за това, но понеже avi-тата са си големички като обем , въпреки че имам 2ГБ карта в телефончето , аз просто конвертирам филмите на 3gp формат и готово . За конверсията използвам Nokia PC Suite - софтуера , който си сърви с телефона. Примерно едно avi от 700МБ го направих на 60МБ , което си е голям плюс (при това вкарах субтитрите вътре) Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Имам едно въпросче. Значи съседа над мен има 6120 и си е свалил Смарт мууви за д агледа и avi формта. Е аз от датата свалих поне 4 различни версии и нито една НЕ захапа. Може ли малко хелп Пробвай тази За мачкане на ави-тата ползвайте pocket divx encoder Вгражда субтитри без проблем,и е доста бърз...Качеството е доста по-добро отколкото 3gp Ето описание как става Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Ами незнам за това, но понеже avi-тата са си големички като обем , въпреки че имам 2ГБ карта в телефончето , аз просто конвертирам филмите на 3gp формат и готово . За конверсията използвам Nokia PC Suite - софтуера , който си сърви с телефона. Примерно едно avi от 700МБ го направих на 60МБ , което си е голям плюс (при това вкарах субтитрите вътре) Ами .avi-то не е ли най добро като качество НЕМО, мерси. Ще пробвам, че неврончета не ми останаха здравички :). Другото дето пробвах вчера е. Vbox7.com. Влезнах през wi-fi - сичко е наред. Пускам клипче и ми иска Flash player. Влезнах от телефона в техния сайт ама не може да го свали. И от дата-та намерих флаш плейър за симбиан, но хич не ми го приема гсм-а. Явно съм много тъп баси Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Ха,много лесно се отказваш Аз колко безсънни нощи съм прекарал дорде си намеря всичкия софт кракнат не е истина...Иначе честито телефонче,нацелил си един от най-добрите бизнес телефони на пазара За софт ето няколко линка: www.all4smartphone.com series60.ru http://forum.allnokia.ru/ До колкото знам Vbox-а не може да се гледа,само Youtube...С помоща на ТОВА или направо от този адрес http://m.youtube.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 27, 2008 Author Share Posted January 27, 2008 HEMO : свалих си това smart movie , oбаче при инсталацията ми вика : грешка сертификат , свържете се с .... някой си там " . Къв е тоя сертификат да го ....... ? Сещаш ли се ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Сещам се Малко инфо по въпроса От настройките спри проверката на сертификати... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Е всички сертификати ли да спрем. Те са много. Да не земе да стане някой фал :). При мен почти нищо не става. На всичкото отгоре не можах и във фринга да се конектна. 10000 начина пробвах. Оставям всичко за след сесията. :) МЕрси за линковете Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 27, 2008 Author Share Posted January 27, 2008 Мерси HEMO . Aз видях тази тема, но програмите които са дали там - са неефективни при мен .Логнах се в сайта за сертификатите : www.symbiansigned.com , получих серитифат за смарт моови-то , но с програмите които са дали : едната ми дава грешка при подписването на програмата, другата ми изписа, че бета версията е изтекла и да съм свалил от еди-къде си нова (проверих , няма нова, само тя си е ) и се отказах от тях. Влязох в настройките на Aplication Menager-a , и отмених инсталацията само на подписани програми и стана сичко 6 Инсталирам си квото си искам сега, и не ми иска повече тия простотий Подкарах и Smart moovie - даже си намачках вече едно avi с програмата която ни даде : pocket divx encoder , качих го на телефона и сичко тръгна на 6 ! Филма си върви перфектно като качество, със субтитрите.... въобще - мерси много Avi-то от 700МБ ми го направи на 200МБ, ма с карта 2ГБ...... пей сърце дет са вика Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Мерси HEMO . Aз видях тази тема, но програмите които са дали там - са неефективни при мен .Логнах се в сайта за сертификатите : www.symbiansigned.com , получих серитифат за смарт моови-то , но с програмите които са дали : едната ми дава грешка при подписването на програмата, другата ми изписа, че бета версията е изтекла и да съм свалил от еди-къде си нова (проверих , няма нова, само тя си е ) и се отказах от тях. Влязох в настройките на Aplication Menager-a , и отмених инсталацията само на подписани програми и стана сичко 6 Инсталирам си квото си искам сега, и не ми иска повече тия простотий Подкарах и Smart moovie - даже си намачках вече едно avi с програмата която ни даде : pocket divx encoder , качих го на телефона и сичко тръгна на 6 ! Филма си върви перфектно като качество, със субтитрите.... въобще - мерси много Avi-то от 700МБ ми го направи на 200МБ, ма с карта 2ГБ...... пей сърце дет са вика Това в папката: Инсталирани>Мениджър приложения ли е? Да знам и аз какво да махна ЛАН, човече жив и здрав да си. Чесно майна спести ми скъсяването на живота с няколко години от нерви. Немо, мерси и на теб за линковете и помоща. Аз от настройките на менаджера дадох: Инсталационен софтуер - включено и второто под него пак на включено. Дано да е верно Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted January 27, 2008 Author Share Posted January 27, 2008 Това в папката: Инсталирани>Мениджър приложения ли е? Да знам и аз какво да махна Да, това е . Простого стартираш този мениджър, и избираш левия бутон отдолу : "Опций" , "Настройки" , "Инсталация софтуер" - то е маркирано "само подписани", слагаш го на "всички" (тъй мисля беше , абе ще се ориентираш ) и готово Едит : Аз от настройките на менаджера дадох: Инсталационен софтуер - включено и второто под него пак на включено. Дано да е верно Това второто е : "Онлайн проверка на сертификата" . То трябва да си е на изключено ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.