Jump to content
BulForum.com

Иде режим на тока

Crazy_Hamster

Recommended Posts

В момента всички мощности в страната работят на предела на възможностите си и една евентуална авария ще ни остави на тъмно.

След март месец може да има и режим на тока. От износители на електроенергия, сега едвам ще покриваме собствените си нужди. Време е да усетим цената да сме в ЕС. Аз лично се моля да няма режим на тока, защото лошо ни се пише. Discuss.

:sayjin

глупости

продават толкова ток ... обаче лъжат !

не стига ли че плащаме по скъп ток от да речем 50% държавите от ЕС и със 100% съм сигурен че плащаме повече от амреиканците

не стига ли че последата година въпреки че живея в центъра на плвдив тока е отвратителен спира по 2-3 пъти на месец , а преди 2-3г не беше спирал 3-4 месеца

ся искат и режим

епа вече се оляха мисля

то по ефтино ще ми е да живея в някоя друга държава от ЕС вече така излиза

Е тва е добре че е тоя Тец Марица изток иначе немаше имаме ток ся. Те го изкараха тоя тец баси чудовището за производство на ток.

Дам може и фантазьори да са.

Незнам но и аз си мисля че може би , казвам може би не съм сигурен че навън тези месечните разходи са по-малко отколкото тук , спрямо и стандарта на живот и заплащане и куп други неща ....

ТЕЦ "Марица изток 1" има 200MW мощност.

ТЕЦ "Марица изток 2" има 1450MW мощност.

ТЕЦ "Марица изток 3" има 840MW мощност.

В АЕЦ " Козлодуй" в момента работят мисля 2 реактора по 1000МW. Така, че е доста голямо чудовище. Но в момента замърсяването, от ТЕЦ-а е огромно и трябва да инсталират пречиствателните съоръжения, ако искат да продължи да работи.

"Според ГЕРБ..."

Бойко Енергетика... No Comment. Оправи София, остана сега да оправи енергетиката на страната и Европа. Ей пък как от всичко разбира тоя бе! Особено от това, което не е негова работа - от него най-разбира. От цялата статия дето я привеждаш нищо не става ясно. Някакви бонуси сме имали, някакви сяри, някакви холандци... Става ясно само едно - ГЕРБ каза, според ГЕРБ - режим на тока. Всяко изречение започва и завършва с ГЕРБ. Общо взето излиза, че ще има режим на тока щото от ГЕРБ казват, че ще има. ГЕРБ не може една София да управлява та ще оправи страната.

Всичко това е ПР на Бойко. И хваща дикиш навсякъде, но не и в София, дето хората вече на практика виждат на какво е способен.

За Марица Изток не се казва и две думи в статията - а вервай ми, там се работи. Никой не стои със скръстени ръце. Проекта е на американски фирми и едва ли те чакат бате ти Бойко да им напомня за срокове. Имам преки наблюдения и не разчитам на ГЕРБ да ме "информира" по въпроса... Както виждаш от "статията" им - изобщо се стараят да не дават конкретна информация и факти - защото конкретните факти изобщо не съответстват на тезата им и на внушенията дето се опитват да правят.

уау,партия герб ни алармира,разбираш ли...

не че нещо,но освен ако не сте живяли в дупка през последната година,новината,че може да има режим на точеца при една по-люта зима съвсем не е нова.

всъщтност,то се знаеше още преди около 5 години какво ще стане като затворим съвсем централката си.

знаеше се и колко парички ще губим на година от пропуснатият износ на ток за турция.

ама нищо де,чалгичката на мах,азис го дават вече и по телевизора,слави трифанов е все така плешив и смешен и всичко е наред.

"Според ГЕРБ..."

Бойко Енергетика... No Comment. Оправи София, остана сега да оправи енергетиката на страната и Европа. Ей пък как от всичко разбира тоя бе! Особено от това, което не е негова работа - от него най-разбира. От цялата статия дето я привеждаш нищо не става ясно. Някакви бонуси сме имали, някакви сяри, някакви холандци... Става ясно само едно - ГЕРБ каза, според ГЕРБ - режим на тока. Всяко изречение започва и завършва с ГЕРБ. Общо взето излиза, че ще има режим на тока щото от ГЕРБ казват, че ще има. ГЕРБ не може една София да управлява та ще оправи страната.

Всичко това е ПР на Бойко. И хваща дикиш навсякъде, но не и в София, дето хората вече на практика виждат на какво е способен.

Прав си ov3rm4n.

Всичко е някаква хватка на ГЕРБ да си вдигнат рейтинга, защото аджеда никой не мисли според тях за българската енергетика и България и само те и тяхният надут ръководител ще оправят нещата в страната.

АКО сравняваме тока в България и Испания са те почти на една и съща цена,тук в Испания не се усеща на джоба на хората като в България и се плаща на 2 месеца.

само ще кажа, че хората, които ги е страх се манипулират най-лесно. до онзи ден изнасяхме, ся даже има и недостиг. айде да си ебат майката малоумниците от герб и всичките ни управляващи. 5-6 блок на АЕЦ са с по 1000МВт мощност, колегата по-горе е цитирал мощностите на ТЕЦ Марица изток, а да не говорим, че има още колко знайни и незнайни ВЕЦ-ове, които продават ел. енергия на НЕК, така че това са пълни глупости, даже без блоковете на АЕЦ би трябвало да се справим без проблем като, разбира се, няма да изнасяме навън. най-веселото драги съфорумци е, че продаваме ел. енергия на по-ниски цени отколкото ни е на нас :lol: също смятам, че прекалено много се спекулира с АЕЦ "Белене", тъй като в момента румънците строят собсвена АЕЦ, която ще е готова до 1-2 години и реално те ще вземат пазара на Балканите. много ми е интересно какво ще правят с мощностите на "Белене", може би ще ни дават ток без пари :bgrin:

АЕЦ-а дето си го строят румънците си е да си покрива техните нужди. И повярвайте ми и 5 АЕЦ-а да построим пак ще има на кой да го продаваме тоя пусти ток. Такива гладни за ел. енергия държави като Турция и Гърция са си стабилен пазар. Проблема не е толкова, че не ни достига ток ами в това, че си имаме договори за износ точно към Турция и Гърция, които трябва да изпълняваме и те стоят на първо място. С една дума първо покриваме износа после мислим за нас, и не толкова от финансова изгода за България колкото до финансовите неустойки които трябва да платим ако не изпълним договореното. Та по добре да внесем малко ток от Румъния отколкото да плащаме неустойки. По- скъп ни е тока защото евтиния ток от АЕЦ-а отива основно за износ, за да има повече лапа,лапа за някои хора, а скъпия от ТЕЦ-овете си го ползваме ние, т'ва е жестоката истина.

Edit: Малко допълнение- спре ли най-големия консуматор на ел. енергия, а това е Кремиковци България спокойно може да си кара само на Марица Изток 1,2,3 и всичко останало де що бълва електроенергия може да се пренасочи за износ.

АЕЦ-а дето си го строят румънците си е да си покрива техните нужди. И повярвайте ми и 5 АЕЦ-а да построим пак ще има на кой да го продаваме тоя пусти ток. Такива гладни за ел. енергия държави като Турция и Гърция са си стабилен пазар. Проблема не е толкова, че не ни достига ток ами в това, че си имаме договори за износ точно към Турция и Гърция, които трябва да изпълняваме и те стоят на първо място. С една дума първо покриваме износа после мислим за нас, и не толкова от финансова изгода за България колкото до финансовите неустойки които трябва да платим ако не изпълним договореното. Та по добре да внесем малко ток от Румъния отколкото да плащаме неустойки. По- скъп ни е тока защото евтиния ток от АЕЦ-а отива основно за износ, за да има повече лапа,лапа за някои хора, а скъпия от ТЕЦ-овете си го ползваме ние, т'ва е жестоката истина.

Edit: Малко допълнение- спре ли най-големия консуматор на ел. енергия, а това е Кремиковци България спокойно може да си кара само на Марица Изток 1,2,3 и всичко останало де що бълва електроенергия може да се пренасочи за износ.

Е колко консумира кремиковци ? Стана ми интересно.

Затварянето на Кремиковци...още една болна идея на Бойко!

Ма то затова няма кой да изчисти улиците на София, защото човека има по-важни неща да мисли...режима на тока, Кремиковци....

Не съм казал, че трябва да се затвори Кремиковци, просто е най-големия консуматор на ел.енергия в България. Говорим за количества от порядъка на 500-600 MW, може и повече зависи от натоварването.

Плюс това винаги е било голяма грешка съпоставвянето България-тежка промишленост, било то Кремиковци, било то заводите за тежко машиностроене в Радомир, всичките са една издънка на "чигунените" кумунистически тикви.

според мен тези изказвания за "недостиг" на ел. енергия са, защото просто искат да ни го увеличат и за да не се разбунтува народа измислиха този "дефицит" и че ще трябва да внасяме :lol:

Няма да има режим на тока. Както казва Овърман всичко е поредната интрига на клоуна Бойко Борисов. Скоро четох интервю с директора на АЕЦ Козлодуй, който каза, че натоварването е било по коледните и новогодишните празници и въпреки това всичко е било нормално. Също така казва, че ако толкова се претовари енергийната система на страната, което е малко вероятно, просто спират или намаляват износа на ел. енергия. Спете спокойно ;)

Няма да има режим на тока. Както казва Овърман всичко е поредната интрига на клоуна Бойко Борисов. Скоро четох интервю с директора на АЕЦ Козлодуй, който каза, че натоварването е било по коледните и новогодишните празници и въпреки това всичко е било нормално. Също така казва, че ако толкова се претовари енергийната система на страната, което е малко вероятно, просто спират или намаляват износа на ел. енергия. Спете спокойно ;)

Дам напълно съм съгласен.А пък и чух че е взето решение да се преустаножи износа на ел.енергия.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...