Goonie Posted January 14, 2008 Share Posted January 14, 2008 Като става дума за разделяне на два диска, това как става при една VIDEO_TS папка от 7,7 GB, пълна с 15-ина IFO файлове (става дума за филм). Тук вариантът с split to volumes ми се струва неприложим, май...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 14, 2008 Share Posted January 14, 2008 Като става дума за разделяне на два диска, това как става при една VIDEO_TS папка от 7,7 GB, пълна с 15-ина IFO файлове (става дума за филм). Тук вариантът с split to volumes ми се струва неприложим, май...? Абе методът е приложим за всички файлове, присъстващи на диска физически и отговарящи 1:1 (не важи само ако искаш да архивираш виртуални файлове...пример - аудио диск, преди да си го рипнал). При положение че искаш само да си го архивираш, а не да го гледаш директно от 2-та диска, маркираш всички файлове в папката (папките) и пак си ползваш "split to volumes". П.П. Не работя често с DVD формата и съм забравил между ".ifo" и останалите файлове имаше ли някои от виртуалните, за които споменах по-горе....колегите ще ме допълнят ако е необходимо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goonie Posted January 14, 2008 Share Posted January 14, 2008 Не, наистина не става с Win RaR (току-що го разбрах). Има си отделна програмка за всякаква обработка на DVD файлове - DVDFab Platinum, така че се извинявам за прибързания пост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraS Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Имам следния много странен проблем: Решавам вчера да си запиша 1-2 игрички на двуслойни двд-та. Записвам с неро, бърнвам исо-то, всичко 6, completed successfully at 2.4x. Пъхам после диска.... не тръгва нищо, влизам през експлоръра в устройството - вътре празно. Не захапва нищо. Записвам втори диск, оставям го отворен - същата работа. А нерото си разпозна че има започната сесия и показва какво точно е записано. Реално обаче дисковете не тръгват, все едно няма нищо на тях. Записвачката ми е NEC 3540A, чете и пише всякакви двуслойни до 2.4х. Та питането ми е да не би случайно аз да пропускам нещо или да не правя нещо както трябва.... Има ли нещо по-специфично за тези двуслойни дискове, с обикновенните никога не съм имал проблем (DVD5). Благодаря в аванс !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 И след рестарт ли пак нищо не се вижда? Там си е информацията, но според мен експлорерът не я "вижда"... Ако имаш възможност занеси диска на друг компютър и предполагам, че ще излезе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraS Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 И след рестарт е същата шитня. То и да го прочете на друг компютър... не ми върши работа. Въпроса е на моят да може да си ги чете, и как да го накарам да го прави. Иначе исо-тата са си читави, маунтвам ги и вървят без проблем. Има я наистина информацията на диска ама защо не излиза.... :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Може би кофти версия на програмата. Обнови я с по-нова. Или пък може да е от записвачката. Ако има по-нова версия на firmware-a го обнови. Предишната ми записвачка имаше проблем със записването на двуслойни двд-та и след обновяването всичко беше 6. Понякога производителите приемат някои неща за маловажни и ги пропускат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraS Posted January 31, 2008 Share Posted January 31, 2008 Мдааа, инсталирах Неро 8, сложих онзи диск който беше оставен на мултисешън, записах един файл и затворих диска. Този път експлоръра си го отвори и прочете всички файлове и от двете сесии даже Явно старото неро е било нещо калпаво Та единия диск го спасих, защото все пак беше на мултисешън, но другия ще пътува за комунала. От Ahead ми дължат 3лв..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Имам няколко бързи въпроса: Колко точно събира едно DVD9 (тея дето са ~8GB)? Колко струва бройката? Но да не е от евтините боклуци. Може ли да се записва от обикновенна DVD-писачка? Тази например. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Имам няколко бързи въпроса:Колко точно събира едно DVD9 (тея дето са ~8GB)? Колко струва бройката? Но да не е от евтините боклуци. Може ли да се записва от обикновенна DVD-писачка? Тази например. 7.96GB (2x3.98) посоченото LG може да записва DL дискове .... ... а колкото до цената, ще е добре някой да каже ако е купувал напоследък, тъй като аз съм взимал преди година може би и тогава ridata беше 5 лв./бр Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 7.96GB (2x3.98)посоченото LG може да записва DL дискове .... ... а колкото до цената, ще е добре някой да каже ако е купувал напоследък, тъй като аз съм взимал преди година може би и тогава ridata беше 5 лв./бр Аха, значи това е DVD DL. И още един въпрос: Нали може да се запише файл 7.5 GB например или имидж на диск по-голям от 3.98 (защото това 2x3.98 ме озадачи)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Аха, значи това е DVD DL.И още един въпрос: Нали може да се запише файл 7.5 GB например или имидж на диск по-голям от 3.98 (защото това 2x3.98 ме озадачи)? да, може. просто трябва да се зададе на софтуера, че ще "пише" двуслоен диск (макар да би трябвало да си го разпознае) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Аха, значи това е DVD DL.И още един въпрос: Нали може да се запише файл 7.5 GB например или имидж на диск по-голям от 3.98 (защото това 2x3.98 ме озадачи)? 2х3.98 означава, че е двуслоен и записва на двата слоя по толкова. За да запишеш файл, по-голям от 2 GB на DVD, трябва да избереш файлова система UDF, защото на ISO файловете са до 2ГБ макс. Ако самия файл е .iso, т.е. искаш да запишеш имиджа, а не като файл на диска, то ще си се запише като съдържание както трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 tedy ме изпревари за UDF-а....а цената - скоро купих един шпиндел на Максел - бяха по 2-3 лв. парчето...за съжаление още не мога да дам отзиви бива ли ги, че скоро не ми се е налагало да ги пълня с нещо по-голямо. Но честно казано не виждам много далавера от двойните...едно заради цената, сравнена с обикновен и второ - много бавни бе....тия Максели само 2.4Х...сигурно затова са и толкова евтини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted February 20, 2008 Share Posted February 20, 2008 Карай, аз това за UDF-а го знам така или иначе, защото съм се сблъсквал с ограничението на ISO. Бая скъпотийка. Аз си взимам от Метро шпиндел 25 обикновени DVD+R Verbatim и излизат около 60 ст./бр. а тея DL... А с тази скорост ако напълниш диска сигурно ще записва около 50 мин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 За да не отварям нова тема ще използвам тази. С коя програма да си направя аудио CD (CD не DVD), такове, което ще се чете от разни уредби и плеъри? През живота си съм записвал две аудио CD-а. Едното беше CD-R, което не искаше да тръгне на един стар дискмен (никъде другаде не съм го пробвал). Днес си взех едно CD-RW с цел да го ползвам за плеъра за кола, но не тръгна нито на същия дискмен нито в колата (нито едно от двете няма mp3). Дискмена е стар и може да не чете таква дискове, но това в колата чете CD-R (сигурен съм). Използвам Nero 7 Lite записах на Audio и на Music CD (то сигурно е едно и също, но се избира от различни места). Или аз нещо бъркам при записа или туй за колата не чете CD-RW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Може и да не чете cd-rw, това само ти можеш да знаеш и да разбереш, а що се отнася до CD-R, увери се че ги записваш на ниска скорост, че поо-старите плеъри имат проблеми с 'бързо' записани дискове. 8х или по-малко по възможност. Примерно моя портативен cd мп3 плеър не винаги чете коректно дискове писани на 16х с една стара писчака. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted March 17, 2008 Share Posted March 17, 2008 Може и да не чете cd-rw, това само ти можеш да знаеш и да разбереш, а що се отнася до CD-R, увери се че ги записваш на ниска скорост, че поо-старите плеъри имат проблеми с 'бързо' записани дискове.8х или по-малко по възможност. Примерно моя портативен cd мп3 плеър не винаги чете коректно дискове писани на 16х с една стара писчака. Проблема е, че за това CD за колата нямам никаква книжка или каквото и да е, а и в нета не намирам нищо полезно. CD-RW-то което имам може да се записва само на 10x. Утре ще взема едно CD-R. Такова поне знам, че чете и ще видя какво ще стане. А предполагам, че Nero-то е добро за записване на аудио диск? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Sry. за ламерския въпрос,ама каква е разликата м/у +R и -R? П.С. А за аудио СД-то как го записваш-на Track at Once or Disc at Once? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Sry. за ламерския въпрос,ама каква е разликата м/у +R и -R?П.С. А за аудио СД-то как го записваш-на Track at Once or Disc at Once? На Disc-at-оnce. Така си седи и не съм го местил. На това ли трябва да е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 На Disc-at-оnce. Така си седи и не съм го местил. На това ли трябва да е? Пробвай на Track at Once.И виж пак дали записваш на Audio CD! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Пробвай на Track at Once.И виж пак дали записваш на Audio CD! Пак не става. Записах един CD-R и работи. Изглежда плеъра не чете CD-RW. Много тъпо, ама ще го преживеем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Пак не става. Записах един CD-R и работи. Изглежда плеъра не чете CD-RW. Много тъпо, ама ще го преживеем. Еми щом не чете RW как да стане?? П.С каква е разликата м/у +R и -R? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gojaa Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 Не съм изчел всички отговори за да видя дали няма да се повтори отговорът ми с някой друг , а и темата се омеси нещо . Всеки си пита , всеки с проблемите си. Но определено има нужда от такава тема. Значи из интернет пространството са разпространени огромни количества филми и музика в дивиди файлове. Тогава излизат и въпроси от типа защо ми дава грешка при записа? Защо не мога да го запиша , защитено ли е? И така нататъка . Отговор точен и ясен не може да се даде от разстояние. Всичко зависи от структурата на самото Дивиди . По принцип Заводските Дивидита са със защити , за да се преодолеят тези защити трябва самото дивиди да се декриптира т.е да се разложи на видео поток звукови потоци , титри и прочие. Една от надеждните и елементарни за тази цел програмки е DVD Decrypter. Но има и дивидита , които се появиха напоследък , които след като се декриптират и съответно правиш каквото правиш с файловете , дали ще подменяш или ще добавяш нещо в структурата му с определена програма , която за препоръчване , когато се използва DVD Decrypter е DVD-lab PRO 2 , та тези именно Дивидита се налага подменянето на менюто , поради невъзможност да се използва оригиналното, което допълнително е защитено в много случаи сериозно и съответно се отваря допълнителна работа. Понякога при компресия на видеофайловете има резултат но не е гаранция. Относно с какво да се прави запис на носител, всеки сам избира , лично аз използвам Неро 7 - ма версия. И ще я сменя когато започне да не се справя достатъчно добре. Дивиди филмите , които се качват в БГ тракерите обикновенно са барнати и защити нямат , има разбира се изключения , но като процент са малки . Относно това каква е разликата между DVD-R и DVD+R На DVD+R може да се записва на по-високи скорости без да отчете грешка тоест да лагне И DVD+R позволява т.нар. Multi Layer , докато DVD-R не позволява. Това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 18, 2008 Share Posted March 18, 2008 поредния пост-лекция от г-н gojaa ... хората говорят за едно, питат относно разни проблеми, ама не ... трябва да се покажем, че тая материя ни е ясна между програмката dvdfab decrypter доста често се е справяла успешно с дискове, с които dvd decrypter е срещал трудности при извличането им на харда аудио дисковете се записват на Disc-At-Once (DAO) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.