Flameseeker Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Можеш и двустранни и двуслойни. Само дето двуслойните са по 6 лева парчето... Че и повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nino Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 искам да попитам дали има програма която от avi да прави dvd и самия филм вече записан на двд-то да има субтитри.да не го правя преди това на virtualdub ами направо като си задам ави-то за запис като двд да си посоча и субтитрите и да се запишат така.би трябвало да може защото на оригиналните двд-та можеш да избираш от бая езика за субтитри и е на сащия принцип.аиде някои ако може да ми помогне плс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 To това за избора на език се постига от файловете с менютата в диска. Аз съм още нов за DVD записите, но едва ли това което искаш може да стане просто ей така. Ще трябва първо да го конвертираш. А за менютата, наскоро прочетох, че някой много фукаше DVD Lab pro за това. Може да я пробваш, макар че аз нищо не й разбрах и я делнах. А аз да попитам. Някой може ли да ми обясни как се записват двуслойни DVD-та, защото наскоро се опитах да запиша едно такова и записа само първия слой и ми даде грешка. Вече не си спомням какво точно пишеше, но и не ми се дават още 3.50 за това. И защо като запиша DVD диск барабар с всичките му менюта и файлове, компютъра ми го разпознава, а DVD плеъра не? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Вдигам темата наново, защото скоро трябва да записвам отново на двуслоен диск, а още никой не е казал, как става. То ясно, че трябва да е като обикновен запис, но когато се прехвърля на втория слой изниква грешка и диска става за боклука. Някой записвал ли е такива дискове и ако да, какво трябва да се направи (в настройки или каквото и да е), за да протече нормално записа. Записвачката ми е NEC 4571 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Някой може ли да подскаже как да запиша на ДВД диск клипове, така че да могат да се гледат на ДВД за ТВ? Файловете в които са клиповете са .avi и .mpg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Вдигам темата наново, защото скоро трябва да записвам отново на двуслоен диск, а още никой не е казал, как става. То ясно, че трябва да е като обикновен запис, но когато се прехвърля на втория слой изниква грешка и диска става за боклука. Някой записвал ли е такива дискове и ако да, какво трябва да се направи (в настройки или каквото и да е), за да протече нормално записа. Записвачката ми е NEC 4571 с каква програма ги записваш? и дай малко по-подробни обяснения какво точно правиш, какво искаш да запишеш игра/филм? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Искам да запиша обикновен диск (DVD-ROM). Записвам ги с Неро, версия 6.6.0.13. Не си спшомням каква беше точно грешката за прекъсване на записа, но пишеше нещо от рода, че не може да отвори Layer 2 за запис или нещо подобно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Някой може ли да подскаже как да запиша на ДВД диск клипове, така че да могат да се гледат на ДВД за ТВ? Файловете в които са клиповете са .avi и .mpg. Става без проблем,трябва ти програмката ConvertXtoDVD Как се ползва може да прочетеш НА ТОЗИ ЛИНК Има я пачната на Арената... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 1, 2007 Share Posted March 1, 2007 с какво да копирам едно двд, понеже пробвах вече 2-3 програми, но ми пише, че е със защита и не може става въпрос за двд от видеотека. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 1, 2007 Share Posted March 1, 2007 с какво да копирам едно двд, понеже пробвах вече 2-3 програми, но ми пише, че е със защита и не може става въпрос за двд от видеотека. 1. dvdfab decrypter 2. dvd decrypter 3. dvd shrink ...... по степени т.е. №1 е "най-пробивно" .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 1, 2007 Share Posted March 1, 2007 1. dvdfab decrypter 2. dvd decrypter 3. dvd shrink ...... по степени т.е. №1 е "най-пробивно" .... 10x, с първата го захапа от раз а нещо, с което да го разбия на 2х5, тъй като искам да си запиша филма без загуби, а като махна менюта и всичко ненужно (т.е. оставям само бг суб и дтс) става към 77% едит: оправих се Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 1, 2007 Share Posted March 1, 2007 Има ли възможност да се прави overburn при DVD-тата и изобщо има ли малко по-големи дискове? Питам, защото в момета си правя архив на някои работи и ми се ще да събера едни неща на едно единствено ДВД, а не ми достигат стотина мегабайта. ПП Признавам си, не съм търсил в гугъл, но точно в момента не ми се занимава Ако някой знае нека само да каже 2-3 приказки по въпроса пък аз ще се оправя нататък Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 1, 2007 Share Posted March 1, 2007 99 % съм сигурен, че overburn на ДВД дори 1 MB не може да се направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted March 19, 2007 Share Posted March 19, 2007 До колкото знам, може да се прави overburning, но записвачката трябва да го поддържа (за диска не знам ). Моята например, въпреки че е по-нова (NEC 4571A) не го поддържа. А за малко по-големи дискове, трябва да поразпитам, но мисля че няма. По-добре направо си вземи един двуслоен. И да кажа, аз как си реших проблема с двуслойните дискове, макар че и никой нищо не подсказа. Трябваше да се смени firmware-a от версия 1.01 на 1.02 и всичко тръгна идеално. Явно съм бил с някоя дефектна версия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Искам да презапиша едни филми. Понеже някои от дисковете са над 4GB, а аз съм с FAT32 ми трбва алтернатива за запис иначе става сложно. Някой знае ли ако копирам всичко от ДВДто (папките: AUDIO_TS и VIDEO_TS) на харда и го запиша дали после филма ще тръгне както на оригинала? Или пък ако някой има няква друга идея как да ги запиша..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 ще тръгнат ако диска не е оригинален. Иначе изобщо няма да се копират и тогава ти трябва DVD Decrypter. С две думи при всички положения ще стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolander Posted June 13, 2007 Share Posted June 13, 2007 Искам да презапиша едни филми. Понеже някои от дисковете са над 4GB, а аз съм с FAT32 ми трбва алтернатива за запис иначе става сложно. Някой знае ли ако копирам всичко от ДВДто (папките: AUDIO_TS и VIDEO_TS) на харда и го запиша дали после филма ще тръгне както на оригинала? Или пък ако някой има няква друга идея как да ги запиша..? Става с dvdDecrypter, само че в File, а не в ISO MODE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted June 14, 2007 Share Posted June 14, 2007 Изглежда нямат защита, защото се копират. После ги записвам с Неро като DVD-Video и тръгват. А с този DVD Decrypter мога да копирам и такива със защита, така ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fake-Sound Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 Значи свалил съм си един филм на компютъра и филма е свален като DVD как мога да го запиша сега на DVD диск? Записвам с NERO по принцип Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 Значи свалил съм си един филм на компютъра и филма е свален като DVD как мога да го запиша сега на DVD диск?Записвам с NERO по принцип ако ползваш предимно nero burning rom, избираш DVD-Video и слагаш всички файлове във папката VIDEO_TS ако ползваш nero smartstart, избираш Make Your Own DVD-Video след което прибавяш файловете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goonie Posted January 1, 2008 Share Posted January 1, 2008 А samkijot. може ли малко по-подробни иснтрукции да дадеш, тъй като нещо при мен не се получава (моето Nero е Startsmart); някаква грешка ми дава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 1, 2008 Share Posted January 1, 2008 А samkijot. може ли малко по-подробни иснтрукции да дадеш, тъй като нещо при мен не се получава (моето Nero е Startsmart); някаква грешка ми дава... http://rapidshare.com/files/80499515/dvd-s...art-burning.avi грешката по-горе е моя, за което се извинявам - НЕ Make Your Own DVD-Video, а Burn DVD-Video Files ако ти се отваря с nero express, ще изглежда по този начин: http://rapidshare.com/files/80501514/dvd-s...ress-buring.avi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goonie Posted January 1, 2008 Share Posted January 1, 2008 Много ти благодаря! Наистина имаше значение дали ще избера Make your own DVD или Burn DVD-Video Files. Понеже не съм я ползвала тая опция, та затова не знаек как точно се процедира, а то било съвсем лесно. Мерси! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snake0ne Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 А как се разделя файл на 2 части? Примерно новият Colin McRay Dirt е 8gb iso файл. как да го разделя на 2 за да го запиша на 2 DVD ta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 6, 2008 Share Posted January 6, 2008 А как се разделя файл на 2 части? Примерно новият Colin McRay Dirt е 8gb iso файл. как да го разделя на 2 за да го запиша на 2 DVD ta? С WinRAR. Като дадеш add to archive... и там долу вляво има една опция Split to volumes, и можеш да избереш размера директно от опцията DVD+R, или ръчно да сметнеш едно двд колко е и да въведеш в байтове. Понеже ISO-то не е компресирано и ако в него няма компресирани файлове, можеш да позволиш на програмата да го компресира, но за 8 ГБ ще чакаш най-малко час. Ако исо-то се дели точно на 2 двд-та като размер, може ид а не го компресираш, но ако е маалко отгоре, пусни му и компресия примерно Fast за да чакаш по-малко. А да, можеш да разделиш файла на по-малки, примерно по 700 МБ или дори по 50 МБ, защото iso9660 файловата ситема на DVD-то няма да може да запише файлове по-големи от 2 ГБ, и ще трябва да ползваш UDF, който на мен поне ми е правил проблеми преди време и просто си деля файловете или на по-малки или на по 2 ГБ всеки, но така че сумарно да може да се съберат на 2 или колкото диска искам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.