VooDooMaN Posted February 8, 2004 Share Posted February 8, 2004 Като пусна да правя capture нагласям желания кодек и компресия и като пусна capture-а започва да записва в некомпресиран формат . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick Posted February 8, 2004 Share Posted February 8, 2004 Прочети това: http://barut.data.bg/opisania/virtual_dub.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlekS Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Става ли да ми кажете, как мога да компенсирам филмче, което е направено с Fraps?? Сега имам 1 филмче - 1 GB... как мога да го направа по-малко? Мерси предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Става ли да ми кажете, как мога да компенсирам филмче, което е направено с Fraps?? Сега имам 1 филмче - 1 GB... как мога да го направа по-малко? Мерси предварително <{POST_SNAPBACK}> В хелп-а на Fraps е обяснено супер елементарно . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlekS Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Що като натисна Help нищо не става? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 И при мен кепчъра не работи с Virtual Dub по незнайна причина. Но аз и не мисля, че той е най-добър в това. Ползвам IuVCR, и това е. Т.е. не се мъчи с кепчър с Виртуал Дъб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Не мога да си заредя филм през VirtualDub Изкарва ми това съобщение - couldn't locate decompressor for format DX50 ,codec to decompress video; directShow codecs and Win Media Player are not suitable. с all in 1 кодеците съм и не стана.с k lite същата работа.дайте идея какво да правя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Не мога да си заредя филм през VirtualDubИзкарва ми това съобщение - couldn't locate decompressor for format DX50 ,codec to decompress video; directShow codecs and Win Media Player are not suitable. с all in 1 кодеците съм и не стана.с k lite същата работа.дайте идея какво да правя... С K-Lite не е същата работа, ако инсталираш всичко. Аз лично инсталирам ffdshow (DirectX кодеци), и К-Лите за VFW кодеци, с които работи и VDub (то си пише причината - DirectShow кодеците не работят с Дъба). Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 С K-Lite не е същата работа, ако инсталираш всичко.Аз лично инсталирам ffdshow (DirectX кодеци), и К-Лите за VFW кодеци, с които работи и VDub (то си пише причината - DirectShow кодеците не работят с Дъба). <{POST_SNAPBACK}> Преинсталирах джама, сложих там VFW кодеци и пак...някъде бъркам ама не мога да се усетя къде Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Пробвай друга версия/модификация на VirtualDub. може да е прецакана твоята нещо и да и липсват dll-та. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Tва го оправих...а след преинсталацията на уиндоус не помня с кой рилийз бях на к-лите, ама сега vdr файла не мога да го отворя с TMPGEnc ...явно някой кодек куца....кво да правя?!? Смених 1000 кодека и пак същата работа Solved ...и огромни благодарности на w00x Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 Аз имам проблеми с аудиото. След като започне компресирането от .avi в divx, след 4-5 мин. ми изписва това: "Audio samples 1843200-1849599 could not be read in the source. The file may be corrupted." Та проблемът в настройките ли е или има и нещо друго? Ако е в настройките как да ги оправя? Избирам MP3 128Kbit/s 48KHz stereo. Като чета из форумите проблемът при другите е най-вече разминаване на видео с аудио, а при мен изобщо няма звук само бръмчене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 Пробвай да го зададеш на 41КHz, макар че се съмнявам да стане и така. Все пак, обнови ли си кодеците? Ако се получава често, значи може да е от това. Ако е само от един файл, значи може наистина да е повреден. Също така си изтегли и най-новата версия на VirtualDub за всеки случай. Или най-добре пробвай с друга програма. Аз за това си имам 3 програми за тази работа. VirtualDub (обикновенно я ползвам заедно с TMPGEnc, за това нея не я броя), WinAvi Video converter и ImTOO MPEG Encoder. И трите са добри, но понякога за файлове с по-различно разширение от mpeg и Avi имат различно мнение за конвертиране и ако някоя се омаже в резултата прибягвам към другата и все някоя успява да се справи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Горе- долу се оправих, ама не мога да си обясня следното явление: от 20 мин клип, който е около 4GB се получи 13 мин перфектен резултат със звук след компресиране с VirtualDub и се появи съобщение, че звукът не може да бъде изтеглен по-нататък и файлът ще бъде "corrupted" и 7 мин ми липсаха. Пробвах и с други програми. Защо така, след като на камерата го виждам, че няма проблем. За всеки случай прехвърлих клипа от miniDV- то на PC още веднъж чрез Ulead VideoStudio 9 и пак пробвах да го компресирам и резултатът пак беше същия. И още нещо. След като прехвърлих клипа на PC, пак с Ulead VideoStudio 9 си поиграх малко, сложих някакви ефекти и музикално оформление, рекох да го сейфна и се получи някакъв миниатюрен файл (32К) с непознато разширение (.VSP). Сега нямам идея как да го "интегрирам" към основният .avi файл. Четох доста из форумите и стигнах до заключението, ча това си е бая играчка, която би ме кефела, ако вървях по "утъпкана пътека" . Снощи се натъкнах на Хардуерен конвертор на аналогово в цифрово видео, та някой има ли такова чудо да сподели? Цената била 180-200 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Probvai da si savenesh zvuka v WAV... ako i togava ti dade greshka, nai-dobre izreji momenta s greshkata Ako nomera s WAV mini... posle mojesh da si go napravish v kakvoto iskash mp3 s virtualdub i podhodqsht mp3 codec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.