Jump to content
BulForum.com

Малко help за VirtualDub

VooDooMaN

Recommended Posts

• 1 year later...

Става ли да ми кажете, как мога да компенсирам филмче, което е направено с Fraps?? Сега имам 1 филмче - 1 GB... как мога да го направа по-малко?

Мерси предварително :)

Става ли да ми кажете, как мога да компенсирам филмче, което е направено с Fraps?? Сега имам 1 филмче - 1 GB... как мога да го направа по-малко?

Мерси предварително :)

В хелп-а на Fraps е обяснено супер елементарно :).

И при мен кепчъра не работи с Virtual Dub по незнайна причина. Но аз и не мисля, че той е най-добър в това. Ползвам IuVCR, и това е. Т.е. не се мъчи с кепчър с Виртуал Дъб.

• 3 months later...

Не мога да си заредя филм през VirtualDub

Изкарва ми това съобщение -

couldn't locate decompressor for format DX50 ,codec to decompress video;

directShow codecs and Win Media Player are not suitable.

с all in 1 кодеците съм и не стана.с k lite същата работа.дайте идея какво да правя...

Не мога да си заредя филм през VirtualDub

Изкарва ми това съобщение -

couldn't locate decompressor for format DX50 ,codec to decompress video;

directShow codecs and Win Media Player are not suitable.

с all in 1 кодеците съм и не стана.с k lite същата работа.дайте идея какво да правя...

С K-Lite не е същата работа, ако инсталираш всичко.

Аз лично инсталирам ffdshow (DirectX кодеци), и К-Лите за VFW кодеци, с които работи и VDub (то си пише причината - DirectShow кодеците не работят с Дъба).

С K-Lite не е същата работа, ако инсталираш всичко.

Аз лично инсталирам ffdshow (DirectX кодеци), и К-Лите за VFW кодеци, с които работи и VDub (то си пише причината - DirectShow кодеците не работят с Дъба).

Преинсталирах джама, сложих там VFW кодеци и пак...някъде бъркам ама не мога да се усетя къде

Tва го оправих...а след преинсталацията на уиндоус не помня с кой рилийз бях на к-лите, ама сега vdr файла не мога да го отворя с TMPGEnc ...явно някой кодек куца....кво да правя?!? Смених 1000 кодека и пак същата работа

Solved ...и огромни благодарности на w00x :D

• 1 year later...

Аз имам проблеми с аудиото. След като започне компресирането от .avi в divx, след 4-5 мин. ми изписва това: "Audio samples 1843200-1849599 could not be read in the source. The file may be corrupted." Та проблемът в настройките ли е или има и нещо друго? Ако е в настройките как да ги оправя? Избирам MP3 128Kbit/s 48KHz stereo. Като чета из форумите проблемът при другите е най-вече разминаване на видео с аудио, а при мен изобщо няма звук само бръмчене.

Пробвай да го зададеш на 41КHz, макар че се съмнявам да стане и така. Все пак, обнови ли си кодеците?

Ако се получава често, значи може да е от това. Ако е само от един файл, значи може наистина да е повреден. Също така си изтегли и най-новата версия на VirtualDub за всеки случай. Или най-добре пробвай с друга програма. ;)

Аз за това си имам 3 програми за тази работа. VirtualDub (обикновенно я ползвам заедно с TMPGEnc, за това нея не я броя), WinAvi Video converter и ImTOO MPEG Encoder. И трите са добри, но понякога за файлове с по-различно разширение от mpeg и Avi имат различно мнение за конвертиране и ако някоя се омаже в резултата прибягвам към другата и все някоя успява да се справи. :)

Горе- долу се оправих, ама не мога да си обясня следното явление: от 20 мин клип, който е около 4GB се получи 13 мин перфектен резултат със звук след компресиране с VirtualDub и се появи съобщение, че звукът не може да бъде изтеглен по-нататък и файлът ще бъде "corrupted" и 7 мин ми липсаха. Пробвах и с други програми. Защо така, след като на камерата го виждам, че няма проблем. За всеки случай прехвърлих клипа от miniDV- то на PC още веднъж чрез Ulead VideoStudio 9 и пак пробвах да го компресирам и резултатът пак беше същия.

И още нещо. След като прехвърлих клипа на PC, пак с Ulead VideoStudio 9 си поиграх малко, сложих някакви ефекти и музикално оформление, рекох да го сейфна и се получи някакъв миниатюрен файл (32К) с непознато разширение (.VSP). Сега нямам идея как да го "интегрирам" към основният .avi файл.

Четох доста из форумите и стигнах до заключението, ча това си е бая играчка, която би ме кефела, ако вървях по "утъпкана пътека" :D . Снощи се натъкнах на Хардуерен конвертор на аналогово в цифрово видео, та някой има ли такова чудо да сподели? Цената била 180-200 лв.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...