Jump to content
BulForum.com

The Witcher

Flameseeker

Recommended Posts

The%20Witcher%20Covera.jpg

Set in a world created by best-selling Polish author Andrzej Sapkowski, The Witcher combines spectacular action and an intriguing storyline. You are a Witcher, a warrior who has been trained to fight since childhood, subjected to mutations and trials that have transformed you. You earn a living killing monsters, and are a member of a brotherhood founded long ago to protect people from werewolves, the undead, and a host of other beasts. The game uses advanced graphics and physics systems for a high-powered blend of brutal action, complex RPG options and character configuration, and sweeping storytelling.

## Изисквания :

Minimum requirements:

Microsoft® Windows® XP Service Pack 2, Vista (Operating System must be up to date with the latest fixes)

Intel Pentium 4 2.4GHz or AMD Athlon 64 +2800

1 GB RAM for Microsoft® Windows® XP / 1536 MB for Microsoft® Windows® Vista

128 MB Video RAM or greater with DirectX9 Vertex Shader/ Pixel Shader 2.0 support (NVIDIA GeForce 6600 or ATI Radeon 9800 or better)

8.5 GB available hard drive space

DirectX 9.0c compliant soundcard

Recommended requirements:

Microsoft Windows XP Service Pack 2, Vista (Operating System must be up to date with the latest fixes)

Intel Core 2 Duo 2.13 GHz or AMD X2 5600+

2 GB RAM

NVIDIA GeForce 7900 GTX or ATI Radeon X1950 PRO

8.5 GB available hard drive space

DirectX 9.0c compliant soundcard

Направо се чудя как може да няма тема за тази игра. Това е може би най-доброто РПГ излизало в последните 7-8 години

Незнам ама не ми се играе такова в момента ... иначе се зарибих много .

Сега само ми стои в папката с игрите и след като си довърша клейв бейкър джерико тогава ще започна с тая .

Все пак играта кърти , но лично аз не си падам много по това заглавие .

Аз миналата седмица я завърших играта, но ще почна отначало. Xfire ми е записал 61 часа, като не е работел винаги, когато съм я играл. Занимавала ме е около месец. Иначе, да, играта кърти :) Почти всяко решение, което взимаш и това как се държиш с другите персонажи, има значение за различни събития. Някои от тях са близки, но някои неща се разбират чак накрая и като я врътнеш ти се иска да видиш какво би станало, ако си постъпил по друг начин при дадените ситуации. Определено това ще е първата игра, която ме кара да цъкна "new game" веднага след като съм я минал.

Аз миналата седмица я завърших играта, но ще почна отначало. Xfire ми е записал 61 часа, като не е работел винаги, когато съм я играл. Занимавала ме е около месец. Иначе, да, играта кърти :) Почти всяко решение, което взимаш и това как се държиш с другите персонажи, има значение за различни събития. Някои от тях са близки, но някои неща се разбират чак накрая и като я врътнеш ти се иска да видиш какво би станало, ако си постъпил по друг начин при дадените ситуации. Определено това ще е първата игра, която ме кара да цъкна "new game" веднага след като съм я минал.

Точно така е. А и има толкова много сайд куестове, че след като превъртях играта и разгледах из разни сайтове туториалите се оказа че съм изпуснал поне 10-15 :)

Играта е много яка. Днес я досвалих и играх известно време. Общо взето изключително занимателна е, а като видях, че може с клавиатурата да движиш героя ми стана кеф на душата :) Иначе взех един куест, който ми казва да ида до една пещера и вътре има едни растения, които не мога да ги убия. Как се минава това?

Играта е много яка. Днес я досвалих и играх известно време. Общо взето изключително занимателна е, а като видях, че може с клавиатурата да движиш героя ми стана кеф на душата :) Иначе взех един куест, който ми казва да ида до една пещера и вътре има едни растения, които не мога да ги убия. Как се минава това?

Не бързай с тоя куест. Дигни малко левел първо. Иначе най лесно се убиват с факлата и Igni знакът. Растенията са най противните същества в тая игра, щото са имунни на почти всико а и стрелят... В следващият чаптър има едно растениие бос, дето докато го убия първия път ми еба майката сигурно над 20 пъти... Само като го видех и бягах в другата посокоа :)

Бе, не са чак толкова лоши растенията :) Както каза Flameseeker (а и както по-късно ще разбереш като прочетеш книжка за archeospore-и), са доста слаби срещу огън. А факли в първия чаптър има доволно :) Веднъж като им нанесеш incinirate, започват бързо да падат :)

Иначе оная archeospore-а първата, наистина е зла, но пък после можеш да и вземеш "главата" и да ти дадат пари за нея.

Между другото, някой убивал ли е всички тези специални чудовища в играта, дето трябва да правиш трофеи от тях? Разбрах, че били 10 общо и ако ги убиеш всички, давали някакъв много силен стоманен меч. И също някой събирал ли е всички зъби за зъболекаря? Щото пък той давал най-добрия сребърен меч (+100% damage).

Значи всичките монстъри съм ги убивал и ти дава избор между два меча - Сребърен и Стоменен - Стоменения е може би най-добрия меч в играта - 100% + Ignore Enemy Armor. А зъбите не съм ги събирал все още. За да ги събереш задължително трябва да имаш Barghest's Skull от първия чаптър. Иначе не можеш да го изпълниш. А какво дава... Не знам :)

• 4 weeks later...

Пренасям дискусията за Witcher от темата за Fable.

От ревюто на Yahtzee (Zero Punctuation):

One-click combat

Endless trudging from place to place

Quests involving killing X amount of monster Y for lazy stationary cockhead Z

И отгоре на това да добавим и ИНТЕРФЕЙСНИ РЕШЕНИЯ ДИРЕКТНО ОТ 1996-та ГОДИНА!

573263to6.th.jpg

Сериозно, ако седна за 30 минути на MS Paint ще направя по-добър интерфейс.

Не знам как всичко това се равнява на най-доброто RPG. Всъщност ти каза, най-доброто, което ти си играл. Което значи, че си играл някакви доста ужасни неща.

Пренасям дискусията за Witcher от темата за Fable.

От ревюто на Yahtzee (Zero Punctuation):

One-click combat

Endless trudging from place to place

Quests involving killing X amount of monster Y for lazy stationary cockhead Z

И отгоре на това да добавим и ИНТЕРФЕЙСНИ РЕШЕНИЯ ДИРЕКТНО ОТ 1996-та ГОДИНА!

573263to6.th.jpg

Сериозно, ако седна за 30 минути на MS Paint ще направя по-добър интерфейс.

Не знам как всичко това се равнява на най-доброто RPG. Всъщност ти каза, най-доброто, което ти си играл. Което значи, че си играл някакви доста ужасни неща.

Играл съм по-голямата част от големите РПГ-та (без Обливион и Балдурс Гейт). Интерейсът наистина може би не е произведени на изкуството, но пък е интуитивен. Както и бойната система, която не е само напразно набиране на мишката (като намример Готик 3?). Трябва ти доста добър тиминг и доста време докато почнеш да навъзваш комботата. Нямаш толкова много магии, което наистина е минус, за това съм съгласен.

Но като цяло силата на Witcher не е в техническата част. Ако само това гледаш, не я играй. Силата е във внушението което играта създава. Там няма разделение на Добро и Лошо както в почти всяка друга игра ( по специално Bioware). Във Witcher има изобри - избори които реално се отразяват на историята и играта. А най-големия избор в Обливиън е коя гилдия ще избереш, и реално това не се отразява по никакъв начин на историята(това го казвам като цитат от една друга статия, така че може и да не е съвсем вярно) . Ако ти кажа че съм седял и съм се чудил, коя страна да избера - не защото съм мислил от коя страна ще взема повече XP или пък по големи награди, ами просто защото съм знаел, че като взема страната на едните, другите ще умрат? И, мамка му, пукало ми е тия скапани НПЦ-та ще умрат. Witcher те вкарва във своя свят, кара те да се чувсваш част от него, да виждаш последиците от своите решения. Да знаеш че смърта на еди кого си е в следсвие на твой избор. И те кара да ти пука за това.

Играй обливион и балдура. Грях е точно тези 2 игри да пропуснеш. Сериозно! Също така горещо препоръчвам Arcanum, което за мен си е едно от най-добрите РПГ-та правени някога! За съжаление точно Arcanum може никога да не види продължение, жалко :/. The witcher не ме грабна толкова много, за разлика от обливион.

Цурунире, изтрих обливион, реших да спра докато е време xD.

Обливион ще го изиграя, ама просто нямам време сега. Много е дълъг а имам много игри за игране. Балдър'с Гейт съм го изпуснал защото беше точно зората на тези игри, а аз тогава имах много шибано ПЦ. После почнах директно от Невървуинтера.

Определено, за да ти хареса тази игра, трябва да се задълбочиш в историята и света, който създава. Гледал съм това Zero Punctuation ревю и мисля, че доста греши пича, щом разглежда играта само "на пръв поглед". Графиката не мога да кажа, че е много добра. Дори ми се струва твърде тежка играта за такава графика. Оптимизацията много и куца. Добре че пуснаха този пач 1.2, иначе се чакаше по минути да зареди, а loading screen-ове има в изобилие.

Интерфейсът наистина не е много добре замислен, няма да си кривя душата. Честно казано изобщо не съм ползвал quick slot-овете за друго, освен да освободя място в инвентара за някой пръстен. Винаги съм ползвал клавиатурата да си сменям стила, оръжието, магията. Също ми се стори глупаво, че за да си превключиш медальона трябва да медитираш. И също не ми стана ясно за какво ти е да си нагласиш медальона да улавя магия, а не чудовища. Талантите ми хареса как бяха подредени. Алхимията също е интересна. Менюто с инвентара е стандартно и няма нищо особено по него.

И да, на пръв поглед тези неща се набиват на очи. Но веднъж щом се потопиш в света на играта, както каза Flameseeker, започва да ти пука за персонажите. Изборите, които трябва да се правят не са лесни и са много тясно свързани с развитието на събитията. Ето затова ме грабна мен тази игра. Просто ми беше писнало от клиширани истории с предвидими събития.

На мен лично не ми хареса много в началото ме зариби обаче след 1 2 часа игра ми омръзна очаквах нещо по добро :angry:

Както и аз и The Angle казахме, силата на играта е във внушението което създава, не в техническата част. За 1-2 часа не можеш да вникнеш в историята и в пресонажите. Сигурно си стигнал до чаптър 1 и си почнал началните куестове. Пусни я пак и слушай диалозите. Играта като атмосфера е адски жива ( заслушай се примерно в разоговорите на две НПЦ-та на улицата в чаптър 2) и ще разбереш за какво говоря.

• 2 weeks later...

Това е едно от малкото РПГта, излизали в последните години, които да изиграя с кеф и да искам пак да изиграя. На който не му харесва интерфейса да си играе crysis или някоя друга пуцалка и толкова..Хубавото РПГ не е интерфейс и графика, а ИСТОРИЯ и АТМОСФЕРА.

Това е едно от малкото РПГта, излизали в последните години, които да изиграя с кеф и да искам пак да изиграя. На който не му харесва интерфейса да си играе crysis или някоя друга пуцалка и толкова..Хубавото РПГ не е интерфейс и графика, а ИСТОРИЯ и АТМОСФЕРА.

Евала :)

Ако хубавото RPG беше история и атмосфера трябваше всички още да играем Ultima 7.

Това е основно. Само това не прави РПГ-то. Но графиката според мен и интерфейса са на второ място при РПГ-тата.

Ако хубавото RPG беше история и атмосфера трябваше всички още да играем Ultima 7.

Не, просто трябва да спрем да ревем за глупости и да се наслаждаваме на все по-малкото хубави игри, които излизат напоследък.

За всички които мислят да играят играта. Препоръчвам ви да я играете от High end камерата. Яде много по малко ресурси, а и имаш по добър поглед върху битките.

• 2 weeks later...

Не знам защо , но играта ми омръзва всеки път след като играя на нея към тридесет минути ... ама иначе ми харесва самата игра и искам да е врътна .

:laughing:

Не знам защо , но играта ми омръзва всеки път след като играя на нея към тридесет минути ... ама иначе ми харесва самата игра и искам да е врътна .

:laughing:

:) Не знам аз не можех да спра да играя :) Ама предполагам че loading times дразнят ако си с по слаба машина.

• 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...