Jump to content
BulForum.com

Търся помощ за Creative Zen mp3 плейър и Win XP

Mila

Recommended Posts

Купих си този Creative Zen mp3 плейър и инсталирах софтуера от СД-то, защото според упътването не трябваше да включвам плейъра в USB-то преди да инсталирам всичко. Да, ама след като го инсталирах, компютърът не ще да го разпознае - разправя, че няма нищо включено.

Оставих го да се зареди (иска 4 часа в началото). После рестартирах и без плейъра и с плейъра включен, веднъж го разпозна Уиндоуса и каза, че искал СД-тата, дадох му ги, обаче нищо особено не се случи, въпреки че се инсталира всичко наново. Екранът на плейъра свети бяло, има и една синя светлинка отстрани, която свети, но оттам нататък - нищо, компютърът изобщо не реагира. Гледахме го през device manager - разправя, че нямал драйвъри. Търсих в сайта на Криейтив - всякакви глупости има ъпдейтвани, ама драйвъри не видях. Опитах го на друг компютър, там направо уиндоуса пита дали искам да прехвърлям файлове, като ползвам Уиндоус Медия Плейър.

Ходих днес в магазина, момчето го пробва на техен компютър без никакъв Криейтив софтуер, Уиндоус-а го разпозна без проблеми. Излиза, че ако не бях следвала инструкциите, нямаше да имам проблеми. Въпреки, че разинсталирах уж всичко, което виждам в add /remove programmes, има явно остатъци или вече всичко е достатъчно омазано, защото положението е същото. Момчето от магазина ме посъветва да разинсталирам всичко и да опитам така - ако не стане, ще ми върнат парите.....

Ама аз не искам пари, искам плейър, който да работи.

Може ли да се направи нещо? Ще съм благодарна за помощта ви.

Щом на друго PC работи плеъра, че даже и в магазинния компютър, явно проблема е в твоя.

С какъв Windows си, Service Pack, тва онва.. ? В случая и дъното има значение, кажи и то какво е, предполагам по USB се свързва плеъра. Не си доуточнила, но предполагам на другия комп и на този в магазина не сте пробвали да инсталирате драйверите от CD-то.

Не вреди да се разчовъркаш и в BIOS да видиш дали са включени всички USB-та и дали са на версия 2.0/1.1. Други устройства на USB работят ли ти?

Като последна мярка опитай да го включиш в порта и виж в Device Manager дали има нещо което да се появи като драйвер и разклонение за него. Ако да, дай му Properties, Driver, Rollback Driver бутона, доста често едно устройство за да работи, се инсталира драйвер и над него вече софтуер, който е видим за потребителя и дори да го деинсталира, драйвера можеш да махнеш само с описаната последователност. На мен ми се налагаше с безжичната си мишка да правя подобни операции.

В Device manager предполагам ще е някъде под Sound/Video controllers.

Щом на друго PC работи плеъра, че даже и в магазинния компютър, явно проблема е в твоя.

С какъв Windows си, Service Pack, тва онва.. ? В случая и дъното има значение, кажи и то какво е, предполагам по USB се свързва плеъра. Не си доуточнила, но предполагам на другия комп и на този в магазина не сте пробвали да инсталирате драйверите от CD-то.

Не вреди да се разчовъркаш и в BIOS да видиш дали са включени всички USB-та и дали са на версия 2.0/1.1. Други устройства на USB работят ли ти?

Като последна мярка опитай да го включиш в порта и виж в Device Manager дали има нещо което да се появи като драйвер и разклонение за него. Ако да, дай му Properties, Driver, Rollback Driver бутона, доста често едно устройство за да работи, се инсталира драйвер и над него вече софтуер, който е видим за потребителя и дори да го деинсталира, драйвера можеш да махнеш само с описаната последователност. На мен ми се налагаше с безжичната си мишка да правя подобни операции.

В Device manager предполагам ще е някъде под Sound/Video controllers.

Service Pack 2, без ъпдейти от едно време нататък, когато Бил почна да познава пиратите... Не, нито на другия компютър съм правила опит да инсталирам нещо, а в магазина просто беше един лаптоп, мисля, напосоки. Но младежът каза, че няма софтуера на плейъра. За USB-то не съм сигурна какво точно ме питаш, но мисля, че е 2. На това отпред си работят другите работи, дето ги включвам, опитах за всеки случай и на друг вход, да не се е прецакало, ама е същия резултатът.

Какво значи да го включа в порта? МОже ли обяснение като за глупаци?

Имам предвид да включиш апаратурата (плеъра де) в компа както си му е реда, въпреки че си деинсталирала каквото си намерила в add/remove programs, обаче преди това отвори Device Manager и гледай като включваш дали ще се появи нещо ново там. Един Refresh може да направиш ако не стане промяна.

И ако се появи нещо (предполагам провери преди и след това в Sound/Video controllers както и в USB девицес секциите), на него да му дадеш rollback на драйвера.

За ъпдейтите - може там да се крие проблема, кое те притеснява, така и така ти е пиратски Вин-а, слагай му ъпдейтите до последния (гледай да не слагаш Widnows Genuine Advantage, можеш да махнеш и Malicious Software removal tool, IE7, и общо взето тия, и останалите да ги сложиш (т.е. ръчно да направиш ъпдейта а не Express)). Разбира се преди това инсталираш крак-а за Windows Genuine Advantage (последно 1.7.59.1 версия, може да има и по-нова, но тази май ще свърши работа).

Това може да помогне в случая. Даже твърде вероявтно това да е причината, освен ако няма и друга 'повреда' в ОС-а ти :)

Случайно да не е 64-битов wina, затова да не тръгва?

1.81 GHz, 1 GB of RAM

Имам предвид да включиш апаратурата (плеъра де) в компа както си му е реда, въпреки че си деинсталирала каквото си намерила в add/remove programs, обаче преди това отвори Device Manager и гледай като включваш дали ще се появи нещо ново там. Един Refresh може да направиш ако не стане промяна.

И ако се появи нещо (предполагам провери преди и след това в Sound/Video controllers както и в USB девицес секциите), на него да му дадеш rollback на драйвера.

За ъпдейтите - може там да се крие проблема, кое те притеснява, така и така ти е пиратски Вин-а, слагай му ъпдейтите до последния (гледай да не слагаш Widnows Genuine Advantage, можеш да махнеш и Malicious Software removal tool, IE7, и общо взето тия, и останалите да ги сложиш (т.е. ръчно да направиш ъпдейта а не Express)). Разбира се преди това инсталираш крак-а за Windows Genuine Advantage (последно 1.7.59.1 версия, може да има и по-нова, но тази май ще свърши работа).

Това може да помогне в случая. Даже твърде вероявтно това да е причината, освен ако няма и друга 'повреда' в ОС-а ти :)

За драйвъра - и когато го разинсталирах, и после когато го инсталирах обратно - пак казва, че няма драйвър - някаква грешка Код 28 ми дава. Не мога да го ролбек-на...

Не знам как да сложа ъпдейтите - не знам откъде, по-точно. От официалната страница на Уиндоус ли? По-рано помня, че го пусках да проверява какво имам и какво нямам, та се изписваха разните му ъпдейти и можех да си избирам, сега не знам как е - сигурно от 2-3 години не съм пробвала, пак ли е така? Може и от това да е, защото имам и друга програма, която така и не тръгна на този компютър - речник на Макмилън, съвсем редовен, с оригинално СД. Не знам обаче как така на малкия компютър върви - уж Уин-а е същия, а на големия - не щя. Просто като реша да я стартирам, абсолютно нищо не се случва. На малкия компютър върви като пушка. Същата работа като сега с плейъра, ама на този аз му инсталирах техния софтуер, де... на малкия не съм.

Какво ме притеснява с ъпдейтите ли? Ами ако омажа пак всичко - имам страшно много неща на тоя компютър, нито мога да ги сваля на дискове, щото са много, нито нищо...

Ситуацията се промени. Върнах плейъра в магазина, защото освен бял екран, нищо друго така и не се появи на него. Смениха ми го с друг, който при първото включване в компютъра (без софтуер, само за зареждане), показа логото на Криейтив и др. Изобщо, се държи като плейър със софтуер вътре.

Обаче отново не мога да се оправя със софтуера. Компютърът го вижда, като го включа, казва ми че има нов софтуер, Криейтив Зен, пита ме дали искам да му инсталирам софтуер, като му дам диска, ме пита дали искам да ъпдейтна Уиндоус (аз казвам не, щото не знам как да изпълня горните ти инструкции), след което изписва следното съобщение:

An error occured during the installation of this device. A service installation section in this INF is invalid.

По повод горния съвет за ъпдейтите, откъде да взема "крак-а за Windows Genuine Advantage (последно 1.7.59.1 версия, може да има и по-нова)" и оттам нататък откъде да направя ръчно инсталацията на останалите ъпдейти - от официалната страница на Уиндоус ли?

Например от арена.

Ако не знаеш как да го свалиш оттам, всеки може да ти го прати, ако искаш, пиши на Лично да ти дам линк да го дръпнеш от мен да не намесваме email-и.

В архива пише как става, стартираше се един .inf мисля (десен бутон и Install).

След това отваряш IE и даваш менюто Tools - Windows Update.

Ще поиска да инсталира обновен софтуер за ъпдейт понеже отдавна не си ъпдейтвала, разреши му и накрая ще трябва да даде два бутона - Express и Custom. Избираш Custom за да можеш да избереш кои ъпдейти да сложиш.

Даваш Critical (ако не е избрано) и от десетките изключваш примерно IE7 ако не го искаш, Malicious software removal tool, Windows Genuine Advantage Validation (това задължително махаш).

и даваш Review and Install и Инсталл.

На някоя стъпка може само да сложи Genuine Advantage и да се наложи отново да изпълниш инсталацията на кракa. Ако писне че е невалиден вин-а де.

Изчакваш едно солидно време да се дръпнат и инсталнат, и рестарт.

Например от арена.

В Арена вече не съм била потребител, а като се регистрирах, ми казва, че нямам права да свалям.

Така че... ще ти пиша на лични, като остана на компютъра повече от няколко минути, утре или вдругиден. Много ти благодаря за помощта.

Теди, междувременно човекът, който сглоби нашия компютър, е дал следния съвет:

Download this file and follow instructions below, this is to allow you to fully test the application only. As a disclaimer if you like windows buy it

http://rapidshare.com/files/7512109/Make_Y...econds.rar.html

Use the RockXP...........all you have to do is this --> Copy key from Windows XP Key.txt --> Open Port_RockXP_v4.exe(onced open click I agree to continue) ---> Paste the key in the bottom left corner where it says "Change your key" ----> Click modify and You should be genuine

Аз не мога да преценя дали това е същото решение като твоето и дали става. Какво мислиш? Благодаря ти много за съвета предварително.

Нямам идея за това, което са ти препоръчали дали работи :)

Аз и не ползвам ХР от години и не съм много в час де, но

тук в Бг се ползва предимно това което ти споменах, като крайната цел е просто като правиш ъпдейти да минеш проверката за genuine Windows.

Можеш да пробваш и това което са ти казали, поне като заглавие би трябвало да прави същото.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...