Jump to content
BulForum.com

От какво се прави палачинката ..

veseo

Recommended Posts

Е такъв топик нямахме, вече имаме :woot Давайте сега всички опитни кулинари да кажат от какво може да се прави палачинката на дюнера. Благодаря предварително за отговорите ;)

Da si napravi6 pala4inka koqto da se priblijava po vkus do tozi na dunera e sigurno dosta trudno :wacko: Maika mi se opita predi vreme da napravi opit ... i nakraq tiq pala4inki gi qdoha uli4nite kotki(mai ima6e nqkolko umreli na sledva6iq den :P ).

Ta misalta mi e,po dobre da si gi kupi6.Az govorih s edin maistorite v Alaeddin i toi kaza 4e mogat da se kupqt ot nqkakv arabski magazin na 6-ti Septemvri.Za 1 lv si vzima6 mai okolo 10-15 ot malokalibrenite(moje i pove4e,ne sam siguren).Ako nqkoi e hodil da si vzima moje da kaje pove4e,a sa6o i kade to4no se namira B)

P.S Ne se kazva pala4inka a "arabski hlqb" :)

Хех weasel да не би пък да вярваш на тая история :)

@ralexes ако можеш открий поне горе-долу къде е на 6 септември че то улицата е от единия край до другия :) Благодаря

verno be sosa ot kvo go pravqt che iskam v kushti da si napravq i tva ne e bazik :)

Соса, според една легенда, го правят от 12 вида отбрани семенни течности :P

veseo аз магазина го знам даже съм си и купувал :)

ама да ти кажа в тоя пакет от 10бр. да има 5 най-мноо дето да са изцяло здрави :( инача са твърди и ще тряа да се затоплят преди употреба...

та магазина е ... като вървиш от Руски по 6-ти Сеп. и е малко след ресторант "При Лино" (или "XIX век") но е и преди (мисля че беше преди)

ония мебелен магазин (май Avangard или нещо от сорта, дето една лампа е 100 лева :sick ). Та там е :) и са по 1лв. пакета и са от малките :)

А ся да питам месото пилешко ли е или телешко ?

ама нещо ги развалиха :( вместо като се нацвъкаха много да си дигнат качеството а те дигнаха производителността :( бързааат да го свият тоя дюнер и хич не се стараят и стаа гаден :P .

JIS благодаря много, утре ще командировам майка да ходи да купува :)

И аз съм съгласен че им намаля качеството .. днеска ядох един толкова мазен че не можеше да се познае че е дюнер .. ама пак са вкусни :love

Тоя сос е много як но съм чувал че пазят рецептата в тайна и я предават само на първородния си син, и то ако е роден през високосна година, когато навърши той пълнолетие. Отиват на брега на свещенната река Ганг (за което пътуват чак до Индия - баси тъпите араби) и там в полунощ му прошушват на ухо тайната рецепта. След това избиват всички шерпи (които са наели чак от Хималаите - баси тъпите араби) и така традицията продължава, а арабите дюнерджии, пак почват да изчисляват фазите на луната и да пресмятат най-подходящия ден за зачеване на първороден син, раждащ се по време на пълнолуние (баси тъпите араби). 1eye.gif

:> nai-dobriq mi priqtel raboteshe na aladin duner i mi kaza samo che sosa e na kartofena osnova !!!

a felfeberite [seshtate se de ] sa bez meso :> nqmat nikakvo meso v tqh

ei go sosa we ---> jerkoff.gif :D :D

haha sMARTBomber ,cool :lol:

btw poneje ve4e rqdko si zimam duneri ,predi bqx dosta po-redoven ,ta kajete sq kude gi praat nai-qki ,shtoto onq den si zex ot allaedin-a ama ot uli4kata predi jumaqta i to naprao ujasT. slagat edna mizerna shtip4ica meso , sosa polovinata izti4ka shtoto ne go zatvarqt dobre dunera otdoly i cqlata xartiika staa mazna ,mazna ,ta i az barabar s neq. xyy 4e pone kat im kajesh bez kiseli krastavi4ki ve4e te slushat ,shtoty predi q 4ul ,ne 4ul ,slaga kvot my padne i tva e:)

Da si napravi6 pala4inka koqto da se priblijava po vkus do tozi na dunera e sigurno dosta trudno :wacko: Maika mi se opita predi vreme da napravi opit ... i nakraq tiq pala4inki gi qdoha uli4nite kotki(mai ima6e nqkolko umreli na sledva6iq den :P ).

Ta misalta mi e,po dobre da si gi kupi6.Az govorih s edin maistorite v Alaeddin i toi kaza 4e mogat da se kupqt ot nqkakv arabski magazin na 6-ti Septemvri.Za 1 lv si vzima6 mai okolo 10-15 ot malokalibrenite(moje i pove4e,ne sam siguren).Ako nqkoi e hodil da si vzima moje da kaje pove4e,a sa6o i kade to4no se namira  B)

P.S Ne se kazva pala4inka a "arabski hlqb" :)

az si kupih ot aladina na glavnata. 2.50 5 broq noo qki bqha. v nas ima6e pile6ki parjoli i se naqdoh super brutalno. ako gi pitate dali 6a vi prodadat sigurno 6a vi dadat. moje da gi kupite i neopurjeni ama kak 6e si gi opurjite.. tva e drug vapros. :tongue

Чувайки легендата за соса... Абе мани мани.. Един са го съдили ве, без майтап

Хлебчетата бива ги.

Ама аз от вчера спрях да ям дюнери от Alaeddin. Картофите бяха изпържени в граниво олио, а хартията вонеше на мастило.

Спирам аз със дюнерите :tongue

btw poneje ve4e rqdko si zimam duneri ,predi bqx dosta po-redoven ,ta kajete sq kude gi praat nai-qki

CMexyBka то сичко е относително, зависи кой пич ще е на смяна (и дали е такъв наистина), не е от мястото. Обаче по-печени са на колелото на гарата до Германос-а, също така и тия до четвъртък пазара ми правят добро впечатление, но нали ти казвам - всичко зависи от това дали дюнерджията е свестен и не се скръндзи за 2 мръвчици и 1 краставичка в повече.

Има много голяма разлика между арабския и турския дюнер в полза на последния. В Берлин съм ял невероятни дюнери при един турчин за 4.5 DM и толкова големи, че трябва накрая да ги слегнеш с една бира най-малко :punk

...баси тъпите араби...

е с това съм най-съгласен...

do botev stadiona ima edni mnoo qki gi pravqt ama sq ima zabravih imeto to i v trakiq sa6to ima na sa6tata firma i tam sa6to sa super qki s mnoo meso 2 za lev4e abe super

хаха тея до ст.Христо Ботев са баси лайната!!! незнам колко месо слагат ама там ти го прават точно с палачинка а не с арабски хляб.Тва е баси отвратителното!!!Един път ядох от там и повече няма да направа тая грешка

смехувка в тракия сички дюнери са на пазара(бл.100)

ne znam koga si gi ql Slain ama petak qdoh ot aladina i napravo poludqh 6to sam dal 1 lev to ne znam kak go bqha pravili toq duner pala4inkata ili tam kvo e zalepan za hartiqta i 2 mrav4ici i tva e . Pak v4era qdoh do botev stadiona napravo si oblizah prastite

Днеска имах път към Площад Съединение и като се прибирах минах през подлеза,който е до Аптека Марица,та там имаше магазин (преди подлеза :) )в който продаваха Арабски хляб-за 1.50лв.- 10бр.(майче).Ето малко по-подробно обяснение за местонахождението на Магазина.

Тръгвате по малката главна към Аптека Марица,минавате подлеза и завивате на ляво и се движете по тротоара,след 5-10 метра максимум е магазина за Хранителни стоки,на витрината ще ги видете.:)

Надявам се, че разбрахте къде се намира.:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...