Jump to content
BulForum.com

Aliens vs. Predator 2 - Requiem

Recommended Posts

Хм... това че вие я помните не означава че и другите я помнят.

Psihara^^ Направих си труда да ти прочета поста, но като не се сещам коя е и затова пак попитах. Старите части съм ги гледал преди многооо време, а сега нямам възможност да ги свалям и гледам пак. :)

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply
Тоя пришълец дето е "като човек" е така нареченият predalien-кръстоската между пришълеца и хищника...И стига сте питали за тая жена,както каза Психара припомнете си старите части. ;)

Това за кръстоската и аз го усетих обаче освен кръстоска беше и нещо като майка, защото то ги разпространяваше чрез раждане или нещо такова :lol:

щото ги няма бат арни и дани глоувър иначе щяха да видят :lol:

Точно и аз това си мислих! :lol: :lol: :lol: :lol:

ПС: Ще се опитам тази седмица да изгледам всичките Alien-и и Predotor 2 (защото лятото гледах 1-цата) и ще ви кажа коя е била въпросната жена. Аз лично си помислих, че е тази, която оцеля след 1-вата чат, но явно не е тя.

ТОВА Е СПОЙЛЕР!!! САМО, КОЙТО ИСКА ДА РАЗБЕРЕ КОЯ Е ЖЕНАТА, ДА ЧЕТЕ!!!

Компанията, която праща изследователския екип на известната планета, носи името на Шефчето от 1вата част и въпросната жена от 2рата част! Дано сте щастливи!

Да не говорим случайно за "Уейланд-Ютани", корпорацията, която в продължение на четири части се опитва да опитоми/употреби пришълците (добре де, без третата)?

Оле току що бях на филма мега як е който не го е гледал да ходи това е най - якия филм който съм гледал . Най - много ме изкефи когато мадамата се срещна с диска :D :punk

Явно моя вкус е прекалено различен от вашите. Гледах филма преди няколко часа в голямата зала на Лъкито. Честно да си кажа, нямаше 1 интересно, фрапиращо, дори нямаше и тъпи работи. Просто някъв филм, в който през повечето време не се вижда какво става даже. Бият ли се, галят ли се? Аз лично видях ОСНОВНО как се замахва за удар при което някой си лети или бива прострелян или нещо от сорта.

Аз лично, не вярвах, че е възможно да има по-глупав филм от първата част на този, но днес научих, че е възможно. Направо си петнят името на хубавите поредици с тия двата филма.

проблемите ти са 2.

1. Очаквал си нещо от класата на alien 1.

2. Не си хардкор фен на алиен и предатор :)

Next time the Predator race decide to send only 1 of their peeps to represent, they may want to reconsider sending the mentally handicapped guy in the bunch.

откъс от коментара в IMDB иначе навсякъде (с изключение на тук :bgrin: ) като гледам не са го харесали... ама още се чудя дали да отида да го гледам :bgrin:

Много мрачна обстановка...когато се биха двамата не беше ясно кой кой е...много готино ги евакуираха на края :punk .

Като върл фен на играта и на двата персонажа...давам обща оценка 8/10 като се надявам да видим в следващата част ако измислят такава нещо което повече се доближава до караминьола в играта...все пак предатора там няма проблем с някви скапани пределианчета.

И мен ми харесва повече пурвата част на AvP

Филм с толкова потенциал( все пак най-култовия в сферата си герой - Хищника( който беше кльощав!?( женски? ) ), а такова лайно да сътворят.Разочарован не мога да кажа...просто чакам кога Уве Бол ще купи и това заглавие та гаврата да е пълна.

Аз пък не мога да разбера какво толкова о1аквате толкова от този филм?! Ами я например сравнето действията с хищника с предишните филми?! :blink: Просто разликата е нериална. Там е точно като някой пиклио. Пълна смехория. Дори в 2-ката (която междувпрочем гледах снощи) той почети не се появява. Филма прилича на бледа пародия или може би на онова, което излезе малко преди филма Alien cs Hunter. :lol: Абсолютна паплач е филма. Не мога да поварям, че са харесали героя за такъв високобюджетем филма от такава паплаче. С пришълеца не знам как стоят нещата, защото от днес запозвам да ги гледам, че въобще съм ги забравил. Гледал съм ги пред 6-7 години и то през пръсти, защото ме беше адски страх. :lol:

според мен недостатъците на филма са.. тъпия край и много бързото начало на пуцаниците.. може би ако бяха добавили още 30мин към "въведението" щях да остана по доволен от филма :angry:

Тази седмица изгледах и 4-те пришълци и наистина поредицата е много добра. Пъти и пъти над тази за хищника. САмо, че така и не ми станаха ясни някои неща. Като цяло изобщо никъде не чух да кажат защо не Земята няма хора и всичко е по кораби и по други планети. В 1-вата част не разбрах как ония пришълец попадна в спасителната капсула като беше зад Рипли. В 2-ката не можах да разбера какво е станало със спасителната капсула, че е летяла в открития комос 52 години?! :blink: 3-ката е пълен боклук. Толкова е скапана, че имам чувството, че са я правили със 100 долара. Нищо нормално няма. В 2-ката кво преживя, за да спаси момиченцето и нкарая к'во?! Пада тоя кораб и само тя жива и на нея почети не и пукаше. Озобщо не са разбра квко е станало с кораба. Откъде се е появил тоя "паяк" абе нищо и как така точно той е носил майката?! 4-ката е доста добра. Само дето пак много неща разбрах. Как като ся я клонорала майката е била в нея. Какво е взаимствила от нея, че е започнала да ги ражйда? Какти бяха ония същества в колемите буркани. Как така Рипли беше няква ненапълно човек. Защо пришълците пак я пазиха при положение, че тя не носеше нищо?! Кво беше т'ва дето са роди и защо уби маийката?! Защо мислеше Рипли за нейна майка?! Абе доста неща около поредицата не се обясниха както трябва. АКо има някой дето му е станало ясно всичко т'ва да заповяда да обясни.

ПС: Тая жената пък никъде не я срещнах.

......

На колко си :lol:

Ще ги гледаш още няколко пъти и ще схванеш, надявам се.

Ще отговоря само на един въпрос, че ми стана интересно.

Какти бяха ония същества в колемите буркани

Неуспешните опити за клониране на Рипли.

nx11, човек какво си гледал незнам ама нищо не си разбрал. 3ката е великолепна. Все пак е на Дейвид Финчер...просто изгледай я още 1 път.

А тази на хищника също не отстъпва на алиен. Изгледай пак единицата...арни-то там прави половината филм. Няма такъв пич. Само като се сетя за Long Tall Sally в хеликоптерите...лудница.

1. Как е попаднал алиен-а в капсулата ? С мерак...има достатъчно интелек за да се сети как да се спаси от взрива.

2. Летяла е 52 год. - правилно си разбрал.

За другите въпроси, изгледай пак 2 и 3. Това дето се роди в 4ката е хибрид между човек и алиен. Хибридът е враждебен и към алиени. Това дето го изкараха от рипли беше кралица, но родена от човек. :)

4ката е добра, но не достатъчно. 3 >> 4

Аз пък не мога да разбера какво толкова о1аквате толкова от този филм?! Ами я например сравнето действията с хищника с предишните филми?! :blink: Просто разликата е нериална. Там е точно като някой пиклио. Пълна смехория. Дори в 2-ката (която междувпрочем гледах снощи) той почети не се появява. Филма прилича на бледа пародия или може би на онова, което излезе малко преди филма Alien cs Hunter. :lol: Абсолютна паплач е филма. Не мога да поварям, че са харесали героя за такъв високобюджетем филма от такава паплаче. С пришълеца не знам как стоят нещата, защото от днес запозвам да ги гледам, че въобще съм ги забравил. Гледал съм ги пред 6-7 години и то през пръсти, защото ме беше адски страх. :lol:

Не ставай смешен, що за глупости дрънкаш. Говориш на другите "какво толкова очаквате", а ти самия критикуваш по най-глупавият начин една класика в жанра правен преди 20 години? Ти кakво очаквашe? Ефекти за 200 милиона ли? Всичко направено по днешните стандарти и ефекти може би??? После може да изгледаш A Nightmare On Elm Street, Friday the 13th или старите части на Star wars и да кажеш колко детски са с 5 $ правени и т.н. И ти препоръчвам следващия път да мислиш. Може би ще разбереш защо извънземните са в космоса, а не на Земята ;)

На колко си :lol:

Неуспешните опити за клониране на Рипли...

На 16 съм. Така си и помислих, но не бях сигурен, защото бяха някви пълни изруди.

...1. Как е попаднал алиен-а в капсулата ? С мерак...има достатъчно интелек за да се сети как да се спаси от взрива.

2. Летяла е 52 год. - правилно си разбрал.

Това дето се роди в 4ката е хибрид между човек и алиен. Хибридът е враждебен и към алиени. Това дето го изкараха от рипли беше кралица, но родена от човек. :)...

Ясно, че има интелект, но как точно при положение, че беше зад нея, а в капсулата беше нещо като заспаал. Мен ми е ясно, че е била в капсулата 52 години, но защо?! Нали беше настроила автопилота до някаква цел. И какво като е родена от човек кралицата?! Тя попринцип от къде се ражда? От възоха? :blink:

...Ти кakво очаквашe? Ефекти за 200 милиона ли?....

Съпоставям филма с поредицата на Alien като 1-вата и втората част са доста по-добри от Predator 2 въпреки, че са с 10-20 години по-стари. Бюджета не е толкова важен.

nx11, За 16 годишен задаваш въпроси, като за 8.

Сега ще ти отговоря на всички въпроси:

Само искам да отбележа, че Дани Гловър и Арни са 10 пъти по - добри актьори от "Рипли". И че Хищника е близко толкова по - добър от пришалеца. (Изключваме 1вата част. Тя е божествена!)

Кое те кара да мислиш, че хората са по кораби в други планети!?!?!

Попадна в ПОД-а на Рипли през шахтата (сляп ли си?).

ПОД-а е летял, защото са го отнесли космически течения, които са били на ръба на галактиката! (тъп ли си или глух? Защото го казват ДОСТА ЯСНО!)

3ката е по скоро психотрилър, отколкото екшън. Малък си - не разбираш.

Нищо не разбрах?! Естествено, че и пукаше!

4ката е най - слабата част. Тя е екшън. В нея се губи "трилърския" смисъл на филма. Тя си е баш научна фантасмагория.

Майката не е била в нея. Рипли беше бременна. И пришълеца е "взел" това нейно качество от гена, при клонирането.

В бурканите, както вече ти казаха, бяха нейни клонинги! (ти изобщо гледал ли си филма? Щот тва е основния сторилайн!!!!!!!!)

Рипли не беше човек, а алиен. (честно.. гледал ли си филма?) Идеята е да създадът перфектния боец... И това е клонинг м/у човек и алиен.

Всичко е ясно. Просто ти липсват елементарни съждения. Извинявай ако съм те обидил, но МОЛЯ ТЕ пусни си пак филмите.

Ако съм пропуснал на нещо да отговоря - питай пак.

Пффф сефте излезах най-голямото зле в тоя форум, както и да е... Първо за сравнението на двете поредици. Хищника като същество ме кефи 100 пъти повече от оная гад. Казах, че филмите не ми харесаха. 1-цата си беше чист екшън и така и не разбрах това на вас харесва ли ви или не. При едната поредица да при другата не. 5 пари не давам кой е играл. 1-цата не беше лоша, но 2-ката е под сякаква критика от мойта гледна точка. Иначе самия хищник е невероятно измислен с всичките му джаджи и дивотии. Така да минем към пришълците. В 1-цата явно съм сляп и не съм видял момента, в който са показали как пришълеца влиза в ПОД-а (каквото и да значи т'ва). За т'ва, че е бил като заспал няма к'во да коментирам щото така и не стана ясно, но то и няма и голямо значение. Това, че са го отнесли космически течение кораба наистина не съм го чул или не ми е направило впечатление. Казаха, че е имала късмет, че са я открили, защото кораба е пътувал надалече, но не и нейния кораб как е стигнал до там не. Мраза да ми казват дали разбирам или не. Всеки човек си има мнениеи моето е че 3-ката не ми харесва независимо на колко години съм. И мисля, че има и много хора по-света, които са на мое мнение дори и да са на 40. Дали й е пукало или не от смърта на момиченцето няма толкова знаечение. Това е подробност, която ми е направила впечатление. Тя по-скоро се интересуваше дали има пришълец в нея отколкото, че е мъртва. Да 4-ката е по-скоро беше екшън ориентирана от колкото да има трилър моменти, но на мен това явно повече ми допада. Ако не са извадили кралицата от Рипли тогава какво извадиха от нея?! И как така тя е била бременна? Как е забременяла? Да не би някое пришълче да я е опнало? А и казаха, че кралицата е взела гена да ражда от Рипли нищо, че ти твърдиш, че не са я извадили от нея. Това, че Рипли е хищник някак си не мога да го разбера, но по-добре и да не го разбирам. Закво ли ми е? Освен, ако са опитвали да кръстосат нея с пришълец. Само така си го обеснявам, но как са успяли при положение, че са нямали пришълец преди да извадят от нея това, което извадиха. Не ми обясни защо онова полу-човек полу-пришълец я имаше за майка или нещо такоа. Добре връждебно е към пришълци, но то и хора изпотрепа. Ще гледам филмите пак дано ми се разяснят нещата. Благодаря на всички на отзивчивите отговори...

На мен пък ако може накой по-хард фен на поредицата за пришълаца да каже: В първия филм там където намират космическия кораб е космически кораб на хишници защото смътно си спомням обаче скелета който намериха беше на хищник (или поне приличаше на такав) нали? Имам предвид, че идеята за хищника като вид и самото му обвързване с пришълеца е дошло още от първия филм за пришълеца и е имало замисъл още преди да се почне поредицата за хищника някой ден да направят филм и за двата героя.

На мен пък ако може накой по-хард фен на поредицата за пришълаца да каже: В първия филм там където намират космическия кораб е космически кораб на хишници защото смътно си спомням обаче скелета който намериха беше на хищник (или поне приличаше на такав) нали? Имам предвид, че идеята за хищника като вид и самото му обвързване с пришълеца е дошло още от първия филм за пришълеца и е имало замисъл още преди да се почне поредицата за хищника някой ден да направят филм и за двата героя.

Не съществото, което беше в чуждия кораб не беше пришълец. Беше нещо по-различно като странното му беше, че беше доста голямо на ръст. Иначе напълно осещам на къде биеш и според мен това е загатнато не точно там. В Predator 2 когато Дани Глоувър влезе в кораба на Хищника и видя стената с трофеите му (черепи на други същества, коит е убивал) имаше един череп, който наподобява почети 1 към 1 главата с главата на пришълеца ;) Бре едно нещо май съм разбрал нали бе хубавци?

Не съществото, което беше в чуждия кораб не беше пришълец. Беше нещо по-различно като странното му беше, че беше доста голямо на ръст. Иначе напълно осещам на къде биеш и според мен това е загатнато не точно там. В Predator 2 когато Дани Глоувър влезе в кораба на Хищника и видя стената с трофеите му (черепи на други същества, коит е убивал) имаше един череп, който наподобява почети 1 към 1 главата с главата на пришълеца ;) Бре едно нещо май съм разбрал нали бе хубавци?

Работата е там, че всичко в кораба си беше предайтърско изглеждащо пък е хищниците са различни има и доста едрички та затова.

Работата е там, че всичко в кораба си беше предайтърско изглеждащо пък е хищниците са различни има и доста едрички та затова.

Каза, че си гледал 1-цата отдавна. Гледай го пак и ще се обедиш, че не си прав. Аз лично не видях нищо в стила на хищника. Но в 2-ката на хищника определено е загатнато според мен.

Може и така да е, но може да отворим една нова тема за вселената на хищника и пришалеца, че като гледам само наспамихме темата на хората хубаво е че още никой не се скарал.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...