SpI7_FiRe Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Сдобих се с 60 лева покрай празниците и се чудя за какво да ги изхарча искам нещо за компа щото е много зле. Ето му и параметрите: AMD Semptron 2500+ 1.8 GHz 2x256 MB DDR2 RAM GF FX5200 256 MB video кажете какво да си купя моля ви Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Ми то ако бях на теб, и рам и видео бих сменил. За 60-70 лв някойя 6xxx джифорска ще се намери на AGP, примерно 6600, но и с 512 рам не може да очакваш да върви кой знае какви игри. Може би РАМ бих взел още 512 на твое място. Така бих усетил по-добра работа на компа, докато ако си играч, може би някое по-добро видео за игри, които на 512 рам биха вървели добре, които не са чак толкова много. Абе рам + видео. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted January 4, 2008 Author Share Posted January 4, 2008 оставяш ми два избора РАМ или волан за волана искам да кажа че много отдавна искам да изпитам тръпката като играя нфс или някоя друга реисинг игричка но рама ми е много малко и някой по-яки игри вървят много гадно а и на дъното ми може да се сложат само 2 платки рам което ще направи едната ми 256-ка непотребна ако си купя рам ПОМОООЩ EDIT: А, и искам да питам ако имам 1 256-ка и си купя 1 от 1 ГБ ще бидат ли съвместими и ще могат ли да работят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Компа е вече архаичен като моя. Смисъл от ъпгреид честно казано няма по добре спести някой лев и земи нещо ново иначе само наливаш пари в нещо което няма смисъл. Периферията е по-добар избор така или иначе остава. Волан до сега съм нямал не знам дали за 50 лева може да се намери нещо сносно но хубав пад може да си намериш. Аз имах 1 логитех от най-евтиния и издържа година и половина и беше 25 лева за 50 лева можеш каде каде по-добър и да го ползваш с години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nojara Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 По добре ще е да си купиш малко рам.Така мисля аэ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
club135 Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Иди някъде и се напий с приятели. Едва ли с тия 60 кинта ще направиш някаква генерална промяна, която да се усети. След като изпиеш парите, започни да събираш 400-500 лева за читава машина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Преждеговорившият е прав Но на твое място или памет, или наистина някоя перфиерийка бихси взел, например една яка безжична лазерна мишка Logitech. По-голям кеф ще изпитваш отколкото леко подобрение следствие на повече памет примерно. Макар че в зависимост с какво се занимаваш, различни неща могат да ти се препоръчат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted January 4, 2008 Author Share Posted January 4, 2008 на компа се занимавам предимно с игри УоУ нфс цс нба фифа Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Ами ако Рама ти е DDR2 вземи си рам за 50 лева и като продадеш и сталия и някой дряг лев тамън 2 GB е към 80 кинта, ако е DDR1 няма смисъл супер скъп е по-скъп от DDR3, защото повечето евтина памет се е изкупила и не се произвежда много много да не говорим колко е умрял вече като технология. Но ти си решаваш ако играеш повечко на игри по добре периферия качествена която няма да сдаде багажа и като събереш пари комп. Просто за DDR1 дадени пари са само набутвация. Едит: Не си казал какво е дъното, но ако е за DDR1 и е само с 2 слота да махнеш едната 256 и да я смениш с 512-ка /за 50 лева толкова/ ще си развалиш дуал чанела което няма смисъл. Ако продадеш и 2-те и вземеш 1 GB може и да усетиш някаква разлика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted January 4, 2008 Author Share Posted January 4, 2008 от отговора на този въпрос решавам Ако си купя 1 GB RAM и си го сложа с 1-ната 256-ка 100% ли ще е сигурно че NFS Pro Street ще ми върви горе долу нормално защото сега ми насича яко фреимовете са сигурно 0,5 в секунда и дали процесора ( 1.8 GHz) няма нещо общо с това Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Няма да ти тръгне по-добре ако ще е 4 GB да сложиш за тва се иска по-добро видео. Освен това е оптимизирана за двуглави лами да не говорим, че ако смениш карта и процесор ще ти легне поне едно 200 лева дори да са на старо. Иначе каза че играеш WoW при него разликата ще е осезаема защото е много ящен от към рам. Просто в градовета не знам как дишаш с 512. Особено ако си някакво джудже направо не знам. С тия 768 рам отгоре разлика ще е осезаема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 от отговора на този въпрос решавам Ако си купя 1 GB RAM и си го сложа с 1-ната 256-ка 100% ли ще е сигурно че NFS Pro Street ще ми върви горе долу нормално защото сега ми насича яко фреимовете са сигурно 0,5 в секунда и дали процесора ( 1.8 GHz) няма нещо общо с това Това хубаво си го измислил,но не сигурно ,дали дъното ти ще разпознае 1гб пръчка рам.Тъй като не е първа младост. Какво по точно е то? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted January 4, 2008 Author Share Posted January 4, 2008 Това хубаво си го измислил,но не сигурно ,дали дъното ти ще разпознае 1гб пръчка рам.Тъй като не е първа младост.Какво по точно е то? AMD Semptron 2500+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Това е процесор, а дъно е това на което гореспоменатото е забучено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Хммм...трябва си и видео...трябва си и памет...че и процесор... Ако сложи 2Х512 ще може да си продаде старата памет, а същото може да направи и с видеото....няма да им вземе много пари, но все пак е някаква добавка към 60-те лева....а и ако се примоли за още някой лев или поспести от джобните.....напълно е вероятно да се справи с 2Х512 + малко по-прилично видео... ....и клокне процесора... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted January 4, 2008 Share Posted January 4, 2008 Не искам да налагам мнение,но според мен е добре да се помисли за нов комп., на друга платформа процесор и дъно.Нещо от рода на Коре Дуо или Коре 2 Дуо. И тези 60кинта са все някакво начало за това. Според мен няма смисъл да се наливат пари за този.Няма да се подобрат нещата драстично с малко повечко рам или ново видео.А пък и старото дъно и проца и рама винаги могат да се продадат на прилична цена и да се компенсират разходите по закупуването на новият комп. И все пак, това е лично мое мнения.Решението остава у SpI7_FiRe Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted January 5, 2008 Share Posted January 5, 2008 Не искам да налагам мнение,но според мен е добре да се помисли за нов комп., на друга платформа процесор и дъно.Нещо от рода на Коре Дуо или Коре 2 Дуо.И тези 60кинта са все някакво начало за това. Според мен няма смисъл да се наливат пари за този.Няма да се подобрат нещата драстично с малко повечко рам или ново видео.А пък и старото дъно и проца и рама винаги могат да се продадат на прилична цена и да се компенсират разходите по закупуването на новият комп. И все пак, това е лично мое мнения.Решението остава у SpI7_FiRe Напълно подкрепям. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted January 8, 2008 Author Share Posted January 8, 2008 реших да си взема волан може ли някой да ми каже къде мога да намеря в пловдив най - евтиния който да е с педали Link to comment Share on other sites More sharing options...
transporterpld Posted January 8, 2008 Share Posted January 8, 2008 Преди имаше в Кузмов ( до Понеделник пазара) волан с педали + скоростен лост отстрани Беше не от порядъка на 40-45 лв. Но това съм го гледал преди около месец някъде , че и повече да не е. Най-добре отиди там и питай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.