samkijot Posted May 24, 2004 Author Share Posted May 24, 2004 Savsem vazmozno e da se e skapalo dunoto primerno i za tvoia zla uchast tozi moment da e savpadnal s momenta, v koito si bazikal diska. на мен ми е горяло дъно, а признаците не са същите тук. ако е така, не би ли трябвало да не мога да заредя Partition Magic-a от дискетите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Na Hiren's Boot CD ima 1001 tool-a.Toy e bootable.Zaredi ot nego.Izberi tool za spasyavane na particii.I deystvay.Ako i sega ne ti e yasno kakvo da pravish , ne se buzikay poveche s harda (kakto ti kaza ov3rm4n) , ami povikay nyakoy , koyto e nayasno.Uspeh ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Значи имам един диск "Windows Preinstalation Environment", който boot-ва цяло XP само от CD-то и не му трябва хард диск. Има и бая tools в него. Partitom magic, NERO Burn и тн... Не го намерих в wareza но го портърси че ако се наема ще го качвам 3 дена Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 на мен ми е горяло дъно, а признаците не са същите тук. ако е така, не би ли трябвало да не мога да заредя Partition Magic-a от дискетите? V takav sluchai problema ti dalech ne e BIOS-a. Vrashtame se na problema precakan partition. Naistina, potarsi niakoi da go vidi tova PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted May 24, 2004 Author Share Posted May 24, 2004 успях да влезна в BIOS-a. Bootable CD-то обаче се зарежда само, ако се махне HDD. стигам до "Recovery Windows XP", слагам диска и ми казва, че няма hard drive с диска изобщо не може да се зареди CD-то възможно ли е да е hardware-ен проблема, а не да е нещо от Windows-a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Bootable CD-то обаче се зарежда само, ако се махне HDD. Razgledai hubavo BIOS-a. Triabva da mu kazesh da bootva SMAO ot CD-to ili v porednostta na boot-a na parvo miasto da e CD, a sled nego flopita i HDD-ta. Nadali ti e hardueren problema, na men pone ne mi se viarva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Vij si kabelite i jumperite,pich !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Значи имам един диск "Windows Preinstalation Environment", който boot-ва цяло XP само от CD-то и не му трябва хард диск. Има и бая tools в него. Partitom magic, NERO Burn и тн...Не го намерих в wareza но го портърси че ако се наема ще го качвам 3 дена Има ли възможност някой ако го намери това да го качи на вареза...или ако го има някъде из БГ, да каже... щото не ми се сваля с 5 К от някъде Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted May 24, 2004 Author Share Posted May 24, 2004 стигнах до Windows XP Recovery Console! сега какви са командите? ... след C:\Windows> Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Има ли възможност някой ако го намери това да го качи на вареза...или ако го има някъде из БГ, да каже... щото не ми се сваля с 5 К от някъде По късно тази вечер ще го кача. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 стигнах до Windows XP Recovery Console! сега какви са командите? ... след C:\Windows> 1 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted May 24, 2004 Author Share Posted May 24, 2004 разменил съм дяловете на partition-ите. това е станало. казва ми, че не е открит primary partition, но че имам logical drives. сега ме пита дали да ги запише тези partitions на HDD. добре обаче като са се разменили този, на който е OS е 1.95 GB. мога ли да ги върна на стария или мога ли да определя кой partion да е primery. ако последното е възможно, windows-a би трябвало да тръгне. или? това го разбрах чрез Active Partition Recovery 2.1 на Hiren's BootCD абсолютно всичко си е на мястото, мамицата му. само не знам как да му задам primary partition на C:(сега даже се виждат C: и D: + онзи unallocated) Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 http://warez.ru:8080/FTP/OS/Super.WinPE.UBCD.2004/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted May 25, 2004 Share Posted May 25, 2004 Sled kato vyzstanovish iztrit dyal mojesh da go napravish bootable ot programite Ja partitioning na Hirensa - razgleday gi. Pyrvo obach vij dali boot-faylovete na XP-to ti sa na C-dyala (boot-vashtiya).Tryabva da sa tam , ako ne sa>premesti gi tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Знам че темата е стара, ама да е използвам, да не правя нова - та имам два файла в C: , от които единия pagefile.sys е 1.2 ГБ, а другия hyberfil.sys е 700 МБ . Кви са тия файлове аджеба и как да ги махна, въобще нужни ли са на ПЦ-то или само заемат ненужно място Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Знам че темата е стара, ама да е използвам, да не правя нова - та имам два файла в C: , от които единия pagefile.sys е 1.2 ГБ, а другия hyberfil.sys е 700 МБ . Кви са тия файлове аджеба и как да ги махна, въобще нужни ли са на ПЦ-то или само заемат ненужно място Само не почвай да триеш наред... ...Винаги преди някое по-драстично действие сверявай какъв тип е файла дето затриваш иначе скоро ще се наложи да правиш нова инсталация... 1. pagefile-а ти е необходим, особено ако си с под 1 Gb RAM. Ползва се когато понатовариш компа с повече приложения и физическата RAM свърши - тогава на помощ идва допълнителната на харда, която всъщност представлява pagefile. Разбира се в зависимост от количеството памет и работата с различни програми може да ограничиш pagefile да не се разраства безконтролно или дори да го изтриеш съвсем (не е за препоръчване).....но и това не можеш да направиш директно, а още при настройките + последващ рестарт. Пак там може да го насочиш да бъде на друг дял, където имаш повече място. 2. hyberfil издава за какво служи още с името си - ако хибернизираш компа си - файлът ти трябва, защото там се записват текущите стойности на системата ти. Лично аз съм изолирал въпросната функция, защото в моя случай я считам за ненужна и по тази причина нямам такъв файл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.