samkijot Posted January 1, 2008 Share Posted January 1, 2008 въпроса ми е кое е по-добре да се вземе (за pc) - такова на pci слот или за usb порт? имам в предвид нещо подобно - pci и usb аз по принцип съм малко предубеден към нещата, които работят на usb ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 Според мен, ако ще го ползваш само на това PC и няма да е нужно да се мести е по-добре PCI. USB-то има предимство, че може много лесно да се премести на друго PC и да се ползва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 2, 2008 Author Share Posted January 2, 2008 ... а предполагам, че като сложа такава карта на pc-то ще мога да шервам интернета чрез нея на лаптопа, който си има wifi ... или не? ... и към каква марка да се насоча или няма голямо значение? 'щото гледам, че по-неизвестните са горе-долу 2х по-евтини от примерно един linksys Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 2, 2008 Share Posted January 2, 2008 Аз имам D-Link и нямам проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 Много ясно за ггбит.Аз говоря за модем ЕК. Отдавна при ЕК ако си смениш ланката не трябва да се обаждаш на съпортаза новия мак адрес, понеже те гледат мака на модема. Но аз като пъхнах кабела на другата ланка и автоматично получих ново ИП, не знам дали е някакво лудо съвпадение, но така се получи. А ако е на ггбит, тоя метод пак може да сработи, сменя си МАК-а и се обажда на съпорта за новия мак. Аз имам D-Link и нямам проблеми D-Link устройствата използват LinkSys платформи, но това не ги прави толкова добри. Софтуерното им изпълнение е много зле, пък и хардуерното, съвсем по-нисък клас са. По темата, на PCI е препоръчително по ред причини. Връзката е доста по-стабилна, държи по-сериозен трафик от ключодържателите на USB и естествено сигналът кара доста по-далече(според антената) . Моето мнение е да си вземеш на PCI slot но с външна антена. Успех в начинанието. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 3, 2008 Author Share Posted January 3, 2008 Моето мнение е да си вземеш на PCI slot но с външна антена. Успех в начинанието. те не са ли всички с външни антени? ... или имаш в предвид да е с антена, която не е закрепена директно за платката, а е "удължена" с жица, та да може да се поставя на разстояние от кутията на pc-то ... т.е. нещо подобно: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.