Jump to content
BulForum.com

Проблем с партишън

predatora

Recommended Posts

На лаптол разделен на 3 партишъна C,D и Е (бозата е инсталирана в Ц-то) изведнъж нещо става с Е-то кадето са снимките музиката филмите и прочие.. (важни неща), при опит да се влезне в Е-то уиндолса изкарва съобщение че партишъна е повреден и нечетяем се. Някакви идеи как може се оправи без форматиране на Е-то?

Пробвай да дадеш на него с десен бутон, пропъртис, диск чек. Провери го за грешки и ако може уина ще ги поправи (ама тва ако са във файловата система, иначе хардуера намирисва)

преди имах такъв проблем,които нз как изчезна.

при мен въпросния партишън беше D

и в my computer го изкарва като файл с незнаено разширение.

При мен работеше следния трик:

отварям папка, примерно

C:\Documents and Settings\po_taka\Desktop\New Folder

след това в адрес бара пиша някаква папка от D: примерно

D:\#music

и ми отваряше иначе повредения дял.

Ами ако po_taka се е пробвал да слива дялове с РМ, нищо чудно дялът да е станал директория, тъй като това е методиката на сливане при РМ....ако не е...значи се е бъгнало нещо...

@predatora, би ли казал каква е големината на хард диска и с каква оперaционна система е лаптопа (Win98, XP(SP1/2), Vista...)...

XP SP2, дялът е с размер 15GB и несъм сигорен но май беше FAT32

обачи на този лаптоп определено му има нещо хардуерно преинсталирах уиндолса като форматирах само Ц-то (викам така белкем се оправи и Е-то) и сега при зареждане на уиндолса се появява син екран и се рестартира, при опит да се влезне в сейф мод компютъра забива.. въобще мазаница от сякаде и в началото при пускане от време на време излиза някаква грешка с настройките на CMOS и трябва да ги задавам по дефаулт за да продалжи по нататачното зареждане на уиндолса кадето се рестартира :sick

Така , проблема е там , че и да преинсталираш пак няма да се оправи , защото партишън тейбъла явно е омазан .

Пробвай с партишън маджик да провериш за грешки и после от броузера на програмата да отвориш повреденият дял .

Ако пак неще ще ти препоръчам една програма , с нея си карах един напълно скапан диск на "системи" и може да ти помогне в случея .

Тази програма оправя мастър буут сектои и партишън тейбъли , но за мастър буут сектора може да използваш диска на виндолса (проблема едва ли ще е там , пиша го просто за информация) и ти препоръчвам да не тръгваш веднага да използваш програмата , защото аз само предполагам , че е от партитион тейбъла и не а съм много сигурен дали ще се получи нещо .

Програмата е безплатна и се казва testdisk ама изслушай и накое друго по-компетентно лице от тоя форум .

Това е от мен и приятни празници .

да бих пробвал ако ме вкарваше в уиндолса :) както и да е утре ще се води на сервиз ще пиша какво е станало :O

edit; изглежда харда е заминал.. най вероятно ще се сменя с някой 80гб-тов

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...