simbata Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 Трябва ми видеокарта единствено за да си почивам за 1 час на две седмици с PES 2008 и за това търся нещо възможно по-евтино, но да подкарва Pro evolution soccer-a на високи детайли Освен това искам задължително да предава много ясна картина при 2D, защото се занимавам с web дизайн. Дайте предложения Благодаря предварително ! П.С. Няма да я клоквам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted December 23, 2007 Share Posted December 23, 2007 http://pic.bg/item.php?itemid=36458&id=437 GALAXY 7300GT 512 DDR2 FAN PCI Цена: 99 Лева, малко в повече идва рама, но смятам че ще се справи с Песа http://pic.bg/item.php?itemid=36833&id=432 GALAXY 7300GT 256 DDR3 FAN PCI Цена: 113 Лева, малко по-скъпа е, но е с по-бърза памет, значително по-добра е от горната. В ценовата листа която гледах всички останали модели от нисък клас за тези пари бяха 64бита шина на паметта, няма смисъл да ти ги препоръчвам, куци са. Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted December 23, 2007 Share Posted December 23, 2007 Palit Nvidia 7300GT 256DDR3... 90лв. в Ера... за тези пари по-добро ново няма да намериш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 23, 2007 Share Posted December 23, 2007 Palit Nvidia 7300GT 256DDR3... 90лв. в Ера... за тези пари по-добро ново няма да намериш... е, някой може да предпочете ати Sapphire X1650 256 DDR3 - 93 лв. в Ера Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 И аз мисла да взимам някаква карта за горе долу толкова пари ,че имам само на дъното... ... не съм луд геймър и не ми трябва толкова много ,че да взимам някаква карта за 500лв все пак тези карти ,които сте дали ще паснат ли добре на 2.8МХЗ 1ГБ рам(може 2 да ги направа) и да ми върви екстра някоя нова игра ? Не на максимални детейли разбира се . Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 Тва си зависи от играта но би трябвало да ти вървят прилично Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 И аз мисла да взимам някаква карта за горе долу толкова пари ,че имам само на дъното... ... не съм луд геймър и не ми трябва толкова много ,че да взимам някаква карта за 500лв все пак тези карти ,които сте дали ще паснат ли добре на 2.8МХЗ 1ГБ рам(може 2 да ги направа) и да ми върви екстра някоя нова игра ? Не на максимални детейли разбира се . Дам съвсем прилично ще вървът, с известна оговорка за лек лаг и кадри под 24, но ще се играе, само проца да не е Целерон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 Дам съвсем прилично ще вървът, с известна оговорка за лек лаг и кадри под 24, но ще се играе, само проца да не е Целерон точно Целерон е а бе на мен ми е зор да върви пък ако ще е и на най-ниска резолюция с най-ниски детайли...само да не накъсва...чат пат ми се цъка някоя стратегия или шутър Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted December 26, 2007 Author Share Posted December 26, 2007 Palit Nvidia 7300GT 256DDR3... 90лв. в Ера... за тези пари по-добро ново няма да намериш... е, някой може да предпочете ати Sapphire X1650 256 DDR3 - 93 лв. в Ера В крайна сметка коя е по-бързата? Все едно ми е дали ще е nVidia или ATI, искам по-добрата P.S. Ако са еднакви като производителност, предпочитам по-тихата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 В крайна сметка коя е по-бързата? Все едно ми е дали ще е nVidia или ATI, искам по-добрата P.S. Ако са еднакви като производителност, предпочитам по-тихата Sapphire 1650 e със 64bit шина... 7300GT я размазва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 Sapphire 1650 e със 64bit шина... 7300GT я размазва... аз пък намирам нещо съвсем друго като инфо <h3 class="product-title">Технически данни</h3> SAPPHIRE X1650 • 256MB DDR3 onboard memory • 128-Bit memory interface • Engine clock: 590MHz • Memory clock: 1400MHz (700MHz DDR3) • PCI Express x16 lane native support • 12 pixel pipelines • Outputs: VGA, DVI-I, S-video TV-out • Shader Model 3.0 • Microsoft DirectX 9.0c / OpenGL 2.0 acceleration • Avivo Technology • 3D Graphics Resolution of 2560x1600 Max • Smoothvision HD + Adaptive AA • Video acceleration of: MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264 и ако сравним с това Описание Palit Geforce 7300GT Sonic DDR3 Технические характеристики Palit Geforce 7300GT * Чип : nVidia Geforce 7300GT * Частота чипа : 500 МГц * Память : 256 Мб DDR3 * Разрядность шины памяти : 128 бит * Частота памяти : 1000 МГц (500 МГц DDR3) * Ramdac : 400 МГц * Шина : PCI Express x16 * Интерфейсы : 1хDVI, 15-pin D-Sub, S-Video * Поддерживает DirectX 9.0 и OpenGL 2.0 * Поддержка технологий NVIDIA® Intellisample™ 4.0, NVIDIA® PureVideo™, NVIDIA® ForceWare™, NVIDIA® nView®, NVIDIA® UltraShadow™ II, NVIDIA® Digital Vibrance Control® 3.0 * Поддержка SLI : Да излиза че атито е малко по-бързичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 сега остава някой да каже коя от двете продават в Ера и спорът е решен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 Аз пък ATI съм нямал, ама чувам, че на nvidia драйверите са по-стабилни и читави За мен лично да нямам проблеми с драйверите е не по-малко важно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 ... че на nvidia драйверите са по-стабилни и читави я дешифрирай съчетанието "по-стабилни и читави" в случая .... драйверите или стават, или не стават Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 ....... драйверите или стават, или не стават Светът не е само черно и бяло, май френд Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 По-читави за какво? Ако сравняваме възможностите на драйвърите - тези на АТи са направени много по-интуитивно, дават по-дълбоко бъркане без допълнителни програми и определено има тповече възможности като стане въпрос за картината, която трябва да излезе от тв изхода. Отделно тея митове как нВидия имали по-добри драйвъри си останаха доста назад. От как канадците почнаха да правят всеки месец по 1(а по някога и 2) билда на драйвърите си с цел оптимизации... направо изравниха положението... след като някои от сериите им като карти почнаха да бият в опенгл нВидиите. Виж последните им серии карти са нещо чудесно от към архитектура, но скъпи и представящи се зле... но проблема не е в драйвърите, а в хардуера. Специално като съпоставка м/у 7300 и х1650... АТи-то държи по-ниски максимални ФПС, но държи по-високи минимални ФПС... като разликите са минимални в минималните ФПС, но пък според мен оставя впечатление за по-глатко цъкане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Именно. Аз говоря не от личен опит, а от това че поне допреди няколко месеца или подобно, витаеше мнението и наблюденията, че на ATI драйверите са по-кофти като стабилност, не говоря за дълбочина на настройките и дали иска допълнителен софт или не. Под по-дълбоко бъркане не знам к'во имаш предвид, но на мен лично никога не ми се е налагало да бъркам където и да е за да ми работи нвидията коректно, че и тв изхода и на кинексоп и на широкоекранен ТВ . А и не знам тва ati tray tools що толкова се ползва от хората след като всичко е вградено.. По въпроса с драйверите, примерно тия официалните 7.12 каталист от сайта на ати наред ли са или както преди все някакви моднати и туеакнати трябваше човек да търси за да няма проблеми? Това е сериозен въпрос, защото по мои стари наблюдения отпреди година някъде, хората предпочитаха разни други, кви бяха.. нещо Омега ли бяха, ми се върти в главата.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted December 27, 2007 Author Share Posted December 27, 2007 Специално като съпоставка м/у 7300 и х1650... АТи-то държи по-ниски максимални ФПС, но държи по-високи минимални ФПС... като разликите са минимални в минималните ФПС, но пък според мен оставя впечатление за по-глатко цъкане. Линк имаш ли някакъв за тази информация да разгледам тестовете ? ...Успех Мерси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Именно. Аз говоря не от личен опит, а от това че поне допреди няколко месеца или подобно, витаеше мнението и наблюденията, че на ATI драйверите са по-кофти като стабилност, не говоря за дълбочина на настройките и дали иска допълнителен софт или не.Под по-дълбоко бъркане не знам к'во имаш предвид, но на мен лично никога не ми се е налагало да бъркам където и да е за да ми работи нвидията коректно, че и тв изхода и на кинексоп и на широкоекранен ТВ . А и не знам тва ati tray tools що толкова се ползва от хората след като всичко е вградено.. По въпроса с драйверите, примерно тия официалните 7.12 каталист от сайта на ати наред ли са или както преди все някакви моднати и туеакнати трябваше човек да търси за да няма проблеми? Това е сериозен въпрос, защото по мои стари наблюдения отпреди година някъде, хората предпочитаха разни други, кви бяха.. нещо Омега ли бяха, ми се върти в главата.. Ами примерно при 7600 много често се обозваха цветовете като гледам тв и после върна на монитора... ставаха по-светли. С рестарт се опрвят нещата. При ати имаш бутон дефолт на цветовете. Отделно имаш възможност за рестарт на видео драйвъра в случай на такива и други дефекти. Имаш АВИВО, което се води екстра... Ами забелязва се отлив от така наречените туикната драйвъри, но аз лично си ползвам омегата, не за друго, а заради това, че харчи по-малко рам (много съм вманиачен на тема рам, уиндоуса ми е с под 20 резидентни процеса и всички програми които ползвам са лайт едитиони... не че нямам рам, ама просто така съм си свикнал). АТТ се ползва заради възможностите за профили при овърклок (при мен даунклок) и възможността това да се извършва с клавишна комбинация. simbata, ето ти тест: http://www.3dnews.ru/video/vgapcie_roundup_q306/ имай предвид, че 1650 про ти е равно на 1600ХТ като производителност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 взех си 7300GT Sonic 256MB DDR3 ама нещо не ми я засича ???? дъното ми е http://www.enicomp.com/shopping/product.php?p=22730 и мисля ,че не трябва да има проблем с тази карта а картата си мисля ,че работи ,защото вентилаторчето си върти ? и сега кво да права ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 взех си 7300GT Sonic 256MB DDR3 ама нещо не ми я засича ???? дъното ми е http://www.enicomp.com/shopping/product.php?p=22730 и мисля ,че не трябва да има проблем с тази карта а картата си мисля ,че работи ,защото вентилаторчето си върти ? и сега кво да права ? дал ли си му да търси видео от PCI-E слота, а не от вграденото видео...? а него изключил ли си... ? влючил ли си допълнителното захранване на видео картата (ако има такова)... :? пробвай също и с ресет на биоса... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Ами и за мен драйверите на нВидиа са по-читави.Винаги съм бил на нВидиа и аз се подлъгах и реших да мина на АТИ нали са "по-добри".Та имах Гигабайт Х1600 Про и след като си инсталвах драйверите ставаше така че като пусна някоя игра компа ми се рестартира от тях.Оказа се че трябвало допълнително да слагам някви си Нетфреймуорк пък незнам какви други драйвери от незнам си там къде сваляне за да ми вървят игрите.Да не говоря че ми трябваше инжинерска диплома да подкарам стария ми монитор на 85 херца,защото вътре в настройките на самата карта от драйверите ми слагаше автоматично някакво ограничение на 75 херца незнайно защо.Докато която и да ми е била карта на нВидиа само съм слагал драйверите от диска, от сетингсите си настроя честотата на монитора и пускам да играя игри.Не случайно и сега си взех 8600 ГТ и лично аз не бих си взел повече АТИ ако ще 15 000 пъти да е по-производителна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 дал ли си му да търси видео от PCI-E слота, а не от вграденото видео...? а него изключил ли си... ? влючил ли си допълнителното захранване на видео картата (ако има такова)... :?пробвай също и с ресет на биоса... ами не съм му дал...просто си пъхнах картата и си пуснах пц-то не съм изключил вграденото...допълнително захранване мисля ,че няма като вкарам кабела на монитора в видеокартата не баца ,а като си го вкарам към дъното баца според мен би трябвало като сложа кабела в картата също да си работи ама все пак първо трябва да я засече тая карта ,за да стане тоя номер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 виж тази тема... може да помогне... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 ами не съм му дал...просто си пъхнах картата и си пуснах пц-то не съм изключил вграденото...допълнително захранване мисля ,че няма като вкарам кабела на монитора в видеокартата не баца ,а като си го вкарам към дъното баца според мен би трябвало като сложа кабела в картата също да си работи ама все пак първо трябва да я засече тая карта ,за да стане тоя номер Според мен трябва да се побърникаш или ти или някой който разбира в биоса и да изключи вграденото видео.От там мисля ти идват дертовете в момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.