LaN Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 Купихме си такава машина за вкъщи - да си кажа честно , доволни сме от качеството (супер е за домашна употреба), проблема идва от скъпите консумативи естествено. Този модел работи с черни мастилници PG 37 и PG 40, цветните са CL 38 и CL 41 . Разликата е в повечето мастило както се сещате. Лошото е, че патроните са с чип. Питах в няколко фирми за ПЦ-та, никъде няма рефили още за тези глави (от Вали компютърс ми казаха , че понеже бил нов модел , щели да излязат след около 4-5 месеца заместители ) .Питах на едно място където пълнят касети - близо до хотел Лайпциг, човекът там само като ми видя касетата с чипа и каза че не можело за момента , нямал заместители , пък и понякога давали грешки заради този чип - принтера мешал мастилата или не ги пускал .... някакви такива хави . Принудих се за пореден път да си купя оригинални касети.. .Някой да знае къде могат да пълнят такива касети безпроблемно ? Или къде може да се намери комплект за пълнене с инструкция как става и как се "нулира" (предполагам) този чип ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 Нямам наблюдения точно над тези глави, но тъй като през ръцете ми са минали няколко принтера от различни марки, като в момента от 2 години съм с Канон...бих могъл да споделя личния си опит. Моят принтер (IP4200) работи с 3 цветни и 2 черни глави, които разбира се ако си ги купуваш от Канон - първо не винаги ги има (поне когато проверих веднъж беше така) и второ - цената им е като за маркови касети и постоянният печат започва да излиза доста скъпо удоволствие. Първо взех от "Вали" рефили, които печатаха практически както оригиналните мастила, но пълненето...макар и не трудно...си е занимавка - дупчиш (първият път не винаги успяваш да избиеш сачмата), намокряш, чакаш, пълниш, запушваш и т.н. Всичко си вървеше добре, докато веднъж не обърках мастилата и в циана напълних друг цвят... ...отделно имах чувството, че касетите доста бързо свършват след като ги напълня дори и догоре... Тогава реших да мина на "съвместими" касети (пак от "Вали") - оказа се, че цената им е приблизително толкова, колкото излизаше с рефилите и удобството на работа е доста по-добро. Единственото, което трябва да се направи е да отделиш внимателно чипа от съответната касета (става точно за 10 секунди) и да го сложиш на новата (там си има самозалепваща лента). Печатът е 1:1 в сравнение с оригиналните касети (сравнявал съм снимки, печатани още с оригиналните мастилници и същите снимки после ги отпечатах и с новите). Така че...оглеждай се кога ще докарат 'съвместими' касети и взимай смело...може и с рефили когато докарат, но лично аз няма да се върна към тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted December 22, 2007 Author Share Posted December 22, 2007 Мерси много Midex За "съвместимите" касети не бях чувал , ще се оглеждам за тях ,дано да пуснат такива по-скоро Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.