Jump to content
BulForum.com

касети CL 38 и CL 41 за Canon Pixma MP220

LaN

Recommended Posts

Купихме си такава машина за вкъщи - да си кажа честно , доволни сме от качеството (супер е за домашна употреба), проблема идва от скъпите консумативи естествено. Този модел работи с черни мастилници PG 37 и PG 40, цветните са CL 38 и CL 41 . Разликата е в повечето мастило както се сещате. Лошото е, че патроните са с чип. Питах в няколко фирми за ПЦ-та, никъде няма рефили още за тези глави (от Вали компютърс ми казаха , че понеже бил нов модел , щели да излязат след около 4-5 месеца заместители ) .Питах на едно място където пълнят касети - близо до хотел Лайпциг, човекът там само като ми видя касетата с чипа и каза че не можело за момента , нямал заместители , пък и понякога давали грешки заради този чип - принтера мешал мастилата или не ги пускал .... някакви такива хави . Принудих се за пореден път да си купя оригинални касети.. .Някой да знае къде могат да пълнят такива касети безпроблемно ? Или къде може да се намери комплект за пълнене с инструкция как става и как се "нулира" (предполагам) този чип ?

Нямам наблюдения точно над тези глави, но тъй като през ръцете ми са минали няколко принтера от различни марки, като в момента от 2 години съм с Канон...бих могъл да споделя личния си опит.

Моят принтер (IP4200) работи с 3 цветни и 2 черни глави, които разбира се ако си ги купуваш от Канон - първо не винаги ги има (поне когато проверих веднъж беше така) и второ - цената им е като за маркови касети и постоянният печат започва да излиза доста скъпо удоволствие.

Първо взех от "Вали" рефили, които печатаха практически както оригиналните мастила, но пълненето...макар и не трудно...си е занимавка - дупчиш (първият път не винаги успяваш да избиеш сачмата), намокряш, чакаш, пълниш, запушваш и т.н.

Всичко си вървеше добре, докато веднъж не обърках мастилата и в циана напълних друг цвят... :sick ...отделно имах чувството, че касетите доста бързо свършват след като ги напълня дори и догоре...

Тогава реших да мина на "съвместими" касети (пак от "Вали") - оказа се, че цената им е приблизително толкова, колкото излизаше с рефилите и удобството на работа е доста по-добро. Единственото, което трябва да се направи е да отделиш внимателно чипа от съответната касета (става точно за 10 секунди) и да го сложиш на новата (там си има самозалепваща лента). Печатът е 1:1 в сравнение с оригиналните касети (сравнявал съм снимки, печатани още с оригиналните мастилници и същите снимки после ги отпечатах и с новите).

Така че...оглеждай се кога ще докарат 'съвместими' касети и взимай смело...може и с рефили когато докарат, но лично аз няма да се върна към тях. :)

Мерси много Midex :) За "съвместимите" касети не бях чувал , ще се оглеждам за тях ,дано да пуснат такива по-скоро :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...