twoface Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 днес си взех рутер TP-LINK WARELESS проблема е в това че и двата компютъра имат интернет но не мога да споделям файлове между тях дори и двата компютъра не се виждат в мрежата проблема ми изписва че нямам PERMISSION Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 21, 2007 Share Posted December 21, 2007 днес си взех рутер TP-LINK WARELESS проблема е в това че и двата компютъра имат интернет но не мога да споделям файлове между тях дори и двата компютъра не се виждат в мрежата проблема ми изписва че нямам PERMISSION Това не е проблем на рутера, а на windows-ите и настройките им! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Между другото, аз успях да създам локална мрежа, тоест да се виждат отделните машини и да може да се споделя информация между тях, като спрях да използвам рутера като "DHCP Server". При моя хАсус-ки рутер, в секция "LAN", Settings имаше една отметка "The gateway acts as a DHCP Server" и като я махнах, настроих си IP pool, тоест на какви IP-та да дава трафик рутера (простете терминологията) и си настроих IP-та и DNS-и ръчно на клиентските машини и... воала - имах мрежа, но... НО! Две от машините, тоест моята и на още един потребител не позволяват достъп. Видими са в мрежата, но когато някой се опита да "влезне" в тях излиза прозорче, изискващо потребителско име и парола. Имам "File and printer sharing", дори и слезнах до там, да си пусна "Network Setup Wizard" и да покажа и по този начин желанието си да споделям информацията, но същото - при опит на друг да влезне в машината ми винаги иска потребителско име и парола. Когато накрая въведох името на User-а, през който влизам и паролата му - нещата тръгнаха. Другия компютър, не е сложил парола на потребителя по подразбиране (default user), през който използва компютъра си, но също, при него изисква потребителско име и парола. Някакви идеи къде е проблема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.