spetsa Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Така наложи ми се да си сменя IP и се обадих на Ек но те ми отговориха че IP се сменя автоматично с нз си каква система и те неможели да ми го сменят.Искам да попитам някой знае ли на колко време се сменят или някакви други начини ли и аз нз мерси xmas.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Аз като мушнах кабела в другата си ланка (понеже на основната си смених isp-то, и дхцп-то тутакси ми присвои друг ИП адрес. Пробвай купи си друга ланка и с нея, ако си на модем. Или ако можеш, промени си MAC адреса, ако ще и с една цифра някъде накрая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Не знам за ек но на гигабит нета се раздава чрез МАК тоест ако си го смениш трябва да ти го сменят и в админския комп иначе не става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Не знам за ек но на гигабит нета се раздава чрез МАК тоест ако си го смениш трябва да ти го сменят и в админския комп иначе не става. Много ясно за ггбит. Аз говоря за модем ЕК. Отдавна при ЕК ако си смениш ланката не трябва да се обаждаш на съпортаза новия мак адрес, понеже те гледат мака на модема. Но аз като пъхнах кабела на другата ланка и автоматично получих ново ИП, не знам дали е някакво лудо съвпадение, но така се получи. А ако е на ггбит, тоя метод пак може да сработи, сменя си МАК-а и се обажда на съпорта за новия мак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spetsa Posted December 21, 2007 Author Share Posted December 21, 2007 Стана с смяна на ланките мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.