SouLReAVeR Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Реших се и аз да си взема ново видео и съм се спрял на следните 2: Gygabyte 8500GT GV-NX85T256HP и XpertVision Radeon® HD 2600XT Sonic (HDMI). на пръв поглед характеристиките им изглеждат еднакви, но при 2600-забелязах някаква екстра на име ATI HyperMemory Technology* , чрез която видеото можело да използва и част от Рам паметта ми с което да си помага и така процесите да вървят по-гладко. Та питам аз заслужавали си само заради тази опция да дам около 20$ повече, или това ще са грешни пари? П.п. Цените им са съответно 86.6$ и 103.7$ без ДДС в каталога на Адтоит? Благодаря предваритено на отговорилите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord_darth_vader Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 2600 е определено по-добрата карта. Но ако не играеш игри може да вземеш и nVidia-та. Все пак това са среден клас карти които вече клонят към ниският така че не очаквай кой знае колко производителност в игрите (особенно под DX10). Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouLReAVeR Posted December 19, 2007 Author Share Posted December 19, 2007 Брата ми е гейм-маниака, аз повече за програми и някой филм сядам - но за в момента имам желание да изиграя Bioshock. така че предполагам и двете ще вършат... Перифразиран въпроса ми е дали някой има впечатление от някоя от двете карти и да го сподели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Ами май в случая наистина Радеона е по-добрия.Въпроса е ти наистина коя фирма производител ще предпочетеш.Мен също ме разубедиха да си взимам 8500 и за това си взех 8600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 И двете карти са срам за производителите, пълна пумия. Но все пак по-малкото зло е Радеона, затова аз ти препоръчвам него. пп Пък и то само като им видиш ценичките и производителите, защо не се насочвате към Асус? Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 И двете карти са срам за производителите, пълна пумия. Но все пак по-малкото зло е Радеона, затова аз ти препоръчвам него. пп Пък и то само като им видиш ценичките и производителите, защо не се насочвате към Асус? Щото са ненужно оскъпени. Не предлагат нищо повече, но искат повече пара. A може и във въпросната фирма да ги няма. Аз лично избягвам асус заради първата причина. Все пак не и хубаво да се хвърля на някои производители, които може да спестят някой и друг елемент, за да смъкнат цената. Всеки случай, нито ГБ, нито експерт визион са такива производители, така че buy em, fuck азис Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Щото са ненужно оскъпени. Не предлагат нищо повече, но искат повече пара. A може и във въпросната фирма да ги няма. Аз лично избягвам асус заради първата причина. Все пак не и хубаво да се хвърля на някои производители, които може да спестят някой и друг елемент, за да смъкнат цената. Всеки случай, нито ГБ, нито експерт визион са такива производители, така че buy em, fuck азис off// Извинявай ама не съм съгласен с теб. Асус=качество, +добър софтуер. Само софтуерчето което си върви с картата наречено Смарт доктор си струва някое долърче отгоре. Контролира температурата с оборите на вентилаторчето, следи важни показатели като напрежения, да не говорим че прави клок. Но лично мнение, досега съм ползвал няколко марки и съм съжелявал, а от асуса съм много доволен. Безпроблемен. Скъпото все пак има защо да е малко по-скъпо. sory off// Link to comment Share on other sites More sharing options...
rakita Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 аз си взех същата HD2600XT от адроит според мен за тази цена е много добра,само имам една забележка към този модел - ако искаш да я свързваш към телевизор няма да можеш към обикновен такъв.Трябва да е с HDMI вход а само LCD телевизорите имат такъв.Тоест видео картата няма стандартен S-Video изход а и няма преходник от HDMI на S-Video. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 off//Извинявай ама не съм съгласен с теб. Асус=качество, +добър софтуер. Само софтуерчето което си върви с картата наречено Смарт доктор си струва някое долърче отгоре. Контролира температурата с оборите на вентилаторчето, следи важни показатели като напрежения, да не говорим че прави клок. Но лично мнение, досега съм ползвал няколко марки и съм съжелявал, а от асуса съм много доволен. Безпроблемен. Скъпото все пак има защо да е малко по-скъпо. sory off// Качество? Приятел, че те всичките вече се правят по референтен дизайн (спуснат от АТИ или нВидия). Разликите са в лепенките по платките. Единственото място за импровизация е кажи речи кулера. Ти ако на това му казваш качество... А да, смарт доктор има не една по-добра алтернатива - ati try tools, rivatuner... правят изброеното от теб и още много много неща. Файдата да се купуват така наречените маркови карти е евентуално в окомплектовката.. повече кабели, разни други дискове и т.н. Абе все неща, които за повечето хора (като мен) са ненужни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Абе друго си е чувството да пише ASUS на PCB-то . А и да, като се правят по референтен дизайн, това какво означава? Че самите нвидия ги прозивеждат ли? Или частите идват от нвидия и тия ми ти производители просто ги пъхат в дупките им и ги калайдисват? Ако е така, съгласен съм на 100% с теб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 nVidia и ATi нямат собствени фабрики... т.е. имат но са недостатъчни за производството на толкова много чипове. Правят се в някоя си китайска фабрика и по съответните заявени бройки се изпращат към съответните фирми - Sapphire, Asus, GB and so on Те си лепят стикерите, слагат охлаждане, окомплектоват ги и ги пускат за производство. Разположението на паметите и ядрото при всички е едно и също. Това е що се отнася до нормалните и регулярни модели. По-различно е при така наречение Екстрийм и подобни варианти на картите. Там е възможно да видиш - повече, по-бърза и т.н. памет. Не че ще има някаква друга разлика в производителността на картата освен тази дължаща се на новите параметри. В основата картата си е същата и ако от съседният производител сложат същите памети картите пак ще са близнаци... макар и не сиамски Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Ами не ти е точно изказването. И двете компании продават лицензите за продуктите си. Обикновено правят графичния чип и го разпращат на компаниите. От своя страна компанията в зависимост от лиценза за който е платила може да избере референтна платка или ако има повече хъс да проектира сама такава. От тях зависи: вида на паметта, кондензаторите още много други работи. Това важи най-вече за невидя. Ати/ Амд правят доста голяма част от продукцията си. едит: специално нас, бедните българи напраимер живо ни интересува какъв волтидж регулатор ще плиоснат на картата... досещаш се защо.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Аз пък съм 100% сигурен, че базисните модели са референтни. Иначе отбелязах, че разните му ектрийм и подобни вариации си ги правят отделните компании (след като са получили съответният ценз). Но няма ти разправям от колко години не съм виждал променена от реферетната PCB /говоря за самата платка... това че добавили или сменили памет могат да го направят и другите, ако имат съответният ценз/. Или ми кажи колко време нВидия държаха заключени 8800 поколението? А и не винаги смяната на нещо по рефертната платка оказва влияние, което да си заслужава парите... всъшност според мен - не си заслужава. ATи имат по-малко фабрики от нВидия (говоря за АТи, а не за АМД)... А от фабриките на АМД мисля само 2 могат да произвеждат графични чипове... но не знам дали изобщо се възползват от това. UMC и други им правят чиповете. TMSC пък правеха на nVidia. И т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Аз ще подкрепя @basten като ще кажа че е напълно прав.Моята карта е 8600ГТ на Експерт Вижън и определено в нета разгледах същите карти на друг производител и наистина разликата е само в лепенката на вентилатора и може би в цвета на DVI изходите.Другото няма значение на кой производител е все тая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hameleon Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Потърси си това HD2600XT на Sapphire , пасивен вариант е - ЦЪК Не е нужно да е от JAR, просто там намерих линк. Намират се и по другите фирми за около 180 лева. Ако държиш на NVIDIA за същата сума 8600GT... Но в никакъв случай не взимай 8500GT - адски слаба карта е. Ако търсиш нещо ефтино , но сравнително производително, то това е X1650 256M GDDR3 PCI-E $60.00 (цената е от Leader), мисля за около 90 лева се намира в повечето фирми. УСПЕХ с покупката! Държа да отбележа, че никого не ангажирам с мнението си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.