Jump to content
BulForum.com

web photo album

samkijot

Recommended Posts

трябва ми програма, с която хем да могат да се разглеждат снимки, хем да може да генерира html и image thumbnails, така че да мога да ги слагам на сървъра си и да се разглеждат (снимките де). picasa-та има опция за тая хава, но тя ги публикува в мрежата на picasaweb.google.com, а аз искам сам да определям къде да ги сложа.

ползвал съм Web Album Generator, но тя пък няма възможност за преглеждане на снимки, а аз искам да имам една програма и за двете цели :)

т'ва е в общи лини.

благодаря предварително

Photoshop-a може да прави уеб фото галериики .html с тумбнеилче... само не разбрах за разглеждането... не искаш да ги гледаш през браузъра от сървъра, а през програма? Ако е така може да пробваш photo album-а на adobe...

просто искам програма подобна на acdsee, xnview, която да може в същото време да експортира избраните от мен снимки (примерно от една папка) в html галерия с thumbnails .... а не да ползвам 2 отделни софтуера за тази цел

предполагам знаеш че acdsee може да прави хтмл странички с картинките , не ти ли харесва ?

не знаех :)

аз от 6.0 съм я зарязал, щото ми е много тежка нещо и натруфена. коя версия имаш предвид?

IrfanView...

как се казва функцията за създаване на html страница със снимки?

От меню File -> Tumbnails - нататък ще се оправиш сам ;)

мерси

сега като порових из опциите, намерих че и xnview има подобна джвачка - Tools -> Web Page

не знаех :)

аз от 6.0 съм я зарязал, щото ми е много тежка нещо и натруфена. коя версия имаш предвид?

как се казва функцията за създаване на html страница със снимки?

аз съм с 5.0 другите и на мене са ми тежки и натруфени макар че имам някъде май 8.0

та на 5.0 е activities->create->html :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...