samkijot Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 трябва ми програма, с която хем да могат да се разглеждат снимки, хем да може да генерира html и image thumbnails, така че да мога да ги слагам на сървъра си и да се разглеждат (снимките де). picasa-та има опция за тая хава, но тя ги публикува в мрежата на picasaweb.google.com, а аз искам сам да определям къде да ги сложа. ползвал съм Web Album Generator, но тя пък няма възможност за преглеждане на снимки, а аз искам да имам една програма и за двете цели т'ва е в общи лини. благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Photoshop-a може да прави уеб фото галериики .html с тумбнеилче... само не разбрах за разглеждането... не искаш да ги гледаш през браузъра от сървъра, а през програма? Ако е така може да пробваш photo album-а на adobe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 19, 2007 Author Share Posted December 19, 2007 просто искам програма подобна на acdsee, xnview, която да може в същото време да експортира избраните от мен снимки (примерно от една папка) в html галерия с thumbnails .... а не да ползвам 2 отделни софтуера за тази цел Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 IrfanView... програмистите на xnview най-безсрамно са изкопирали от него всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 просто искам програма подобна на acdsee, предполагам знаеш че acdsee може да прави хтмл странички с картинките , не ти ли харесва ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 19, 2007 Author Share Posted December 19, 2007 предполагам знаеш че acdsee може да прави хтмл странички с картинките , не ти ли харесва ? не знаех аз от 6.0 съм я зарязал, щото ми е много тежка нещо и натруфена. коя версия имаш предвид? IrfanView... как се казва функцията за създаване на html страница със снимки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 От меню File -> Tumbnails - нататък ще се оправиш сам Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 20, 2007 Author Share Posted December 20, 2007 От меню File -> Tumbnails - нататък ще се оправиш сам мерси сега като порових из опциите, намерих че и xnview има подобна джвачка - Tools -> Web Page Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 не знаех аз от 6.0 съм я зарязал, щото ми е много тежка нещо и натруфена. коя версия имаш предвид? как се казва функцията за създаване на html страница със снимки? аз съм с 5.0 другите и на мене са ми тежки и натруфени макар че имам някъде май 8.0 та на 5.0 е activities->create->html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.