Jump to content
BulForum.com

Безработицата в България има ли я ?

zlobil

Recommended Posts

Не разбирам - не ти се дават 800 лева защото:

1. Никой не дава 800 лева за преместването на 20 кашона даже и 500лв са много за подобна работа.

2. Защото в България има безработица и винаги може да се намери човек да върши същата работа за по-малко пари ?

3. Защото нямаш финансовата възможност да дадеш тези пари ?

4. Защото професора в университета работи два месеца за тези пари ?

Е що се бъхтиш за 400 лева в тоя университет. zlobil ще ти дава с около 20% повече :D

Така че, ако имаш възможност, и магазинерката ги заслужава - дай и 800 лева ( е не на втория месец разбира се ) макар никоя магазинерка в града да не получава такава заплата.

по първият въпрос

мога да си позволя да давам 800лв но реално работата която момчето ще върши не е за 800лв както и да го погледнеш не виждам смисъл да я давам , професора в училище е учил за да преподава а между преподаване и мъкнене на кашони и нареждане по стилажи има разлика това че е по-ниско платен си е съвсем отделен въпрос

магазинерките ми които са се доказвали през години получават високи заплати , смея да твърдя че заплатите които получават са едни от най-високите в града , НО тези които вземат високите заплати са се доказали в годините че тези пари ги заслужават . принципно няма как да назнача човек които нямам идея как ще работи на заплатата на магазинерка която работи от много много време и се е доказала като съвестен работник ;)

и между другото някой беше казал че нямало шанс за реализация , реално погледнато донякъде е така но си има и изключения , преди около 15 години в магазина баща ми е наел жена да помага за общата работа , след това е станал магазинерка а в момента е оправителка на магазина и взема близо 1000лв ;)

друг пример , преди 2 години наехме общ работник но чат пат момчето го изявяваше желание да работи на касата , наблюдавахме го и остановихме че се държи много добре с клиентите и има "таланта" да продава , талант да убеждава и предлага което е много добре , в момента това момче е продавач и също взема доста висока заплата но той си я заслужава напълно , ако знам че всеки които наема е като него не по 800 по 1800лв заплати ще давам ама уви са много малко хората които си гледат задълженията съвестно и знаят за какво идват ;)

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply
...Поне от всеки един свестен шеф...
Защо ли все аз попадам на лицемерните копеленца, които гледат как да изцоцат персонала. Като прецедателя на НСТВБ (за сведение, синдиката, блокирал цяла София с таксиметровите протести), който даваше петдесет лева за цяла страница от вестника с материали - вестника беше ежеседмичник, нормалните печатни медии дават в пъти повече.

Шефа на Q Electronic - сметна, че са му много четирима асемблатори и реши да предложи на най-новия, тоест мен, сделка - или да ходя в Метро, като обикновен продавач-консултант, или да си събирам багажа.

И понеже покрай празниците има адски много работа, въпросния идиот, тоест аз прехвърча от Метро в Офиса да сглобява, когато има работа и от Офиса в Метро, да продава, когато няма...

Доста още примери мога да дам.

Също така мога да дам много примери за негативно отношение, тоест забелязва, когато по една или друга причина допусна грешка, но не и самоинициативата. Първото е наказуемо, второ се счита за нещо нормално. Едва ли не ми е включено в задълженията.

За сведение: средната работна заплата за гр. София за сектор продажби е 500лв според този сайт: jobtiger.bg/salary.php
Не дръж на тия работи...

Злоба, извинявам ти се публично за фразата "работодатели като теб", не само за това, че най-вероятно не си като визираните, а заради това, че наистина не те познавам.

Искам да кажа, че тези примери, които даваш не съм ги срещал. В китайския ресторант, работех от самото му отваряне и съм вършел следното, бидейки "ресторантски работник":

- Приемане на стока

- Помощник-кухня

- Работа на каса

- Превеждал съм, инвеститорите (евреи) не владееха български и съм превеждал на две от помощник-управителките, които не разбираха английски

- Англоговорящите клиенти винаги ги обслужвах аз

- Ходел съм да помагам в кафенето на същите инвеститори

- Отстраняване на дребни софтуерни проблеми по сървъра

За петте месеца, в които съм се разцепвал от работа, съм срещал следните благодарности:

- Въведоха ограничение за обяда - само една тарелка (мизерно количество)

- Забраниха ни да прибираме вечер останалата храна (която се изхвърляше)

- Забраниха цигарените паузи, независимо от факта, че в целия търговски център има 30-на клиента

И за такива екстри, като повишаване на заплатите не може да се говори. До напускането си припечелвах щедрата сума от 2.20 на час... Заплатата, на която започнах.

И говорим за София, кадето разходите са малко по-големи от тези в Пловдив...

П.П. Хах... Интересно мнение, за 3000-но...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...