Jump to content
BulForum.com

Предпазно фолио за монитор

Recommended Posts

Трябва ми Нещо като фолио което се залепя за монитора и служи за предпазване на очите...мисля,че съм чувал че има такива но не знам каде се продават.Ако някои от вас знае или има такова фолио моля ви кажете ми :)

Аз пък съм чувал за екран. То и фолио трябва да има де. Купи си лсд да ти е чиста работата. Екраните, камо ли фолио трудно ще намериш.

нарича се екранен филтър или нещо подобно и е една гъста мрежеста парцалка дето се слага на монитори отпреди 10+ години, така че ако имаш сравнително нов монитор, такова нещо хич не ти е изтрябвало, намалява яркостта и е доста гадно. Ако чак си с такъв монитор от 80-90-те години на миналия век, на старо за 60-70 лв ще намериш свестен 17" флат монитор.

Макар че LCD е по-добре, оня ден седнах на един 15" Proview, ама не от най-гадните, хората го гледаха на 60 Хц и не им правеше впечатление, щях да се побъркам, пуснах го на 75 и веднага усетиха разликата, но въпреки това спрямо LCD не само относително доста по-размазан образ и букви и всичко, но и трептене пак имаше, да не говорим че не беше Flat :P

@Bugich, за колко инча монитор говорим?

19. Тва се отнася за един мой приятел на който му има баг на стаклото и на едно място липсвлало от покритието на монитора

Не става... ;) ...имах един екран от оловно стъкло някъде на тавана, но май беше за малък (15") монитор....а за 19" мисля, че никъде няма да намериш, тъй като тези предпазни екрани (а и тези с мрежата преди тях) се продаваха по времето, когато 19" май не бяха въведени като стандарт...имаше 12" ; 14" ; 15" ; 17 ; и само за най-големите баровци - 20" и нагоре. Чак после вмъкнаха 19" като междинна големина...да попълни "дупката". Та по онова време стандартите бяха други и имаше доста марки монитори, които наистина излъчваха и това приоритетно бяха малките (и евтини модели) монитори - 14", 15" и по-рядко 17". А когато вкараха 19"-ките, стандартите вече бяха завишени и излъчванията паднаха до ниво, за което не се налагат предпазни екрани.

(Sorry за кратката офтопикова лекция...по-скоро - младежки спомени :P )

@Bugich, за колко инча монитор говорим?

19. Тва се отнася за един мой приятел на който му има баг на стаклото и на едно място липсвлало от покритието на монитора

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...