Bugich Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Трябва ми Нещо като фолио което се залепя за монитора и служи за предпазване на очите...мисля,че съм чувал че има такива но не знам каде се продават.Ако някои от вас знае или има такова фолио моля ви кажете ми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Аз пък съм чувал за екран. То и фолио трябва да има де. Купи си лсд да ти е чиста работата. Екраните, камо ли фолио трудно ще намериш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 нарича се екранен филтър или нещо подобно и е една гъста мрежеста парцалка дето се слага на монитори отпреди 10+ години, така че ако имаш сравнително нов монитор, такова нещо хич не ти е изтрябвало, намалява яркостта и е доста гадно. Ако чак си с такъв монитор от 80-90-те години на миналия век, на старо за 60-70 лв ще намериш свестен 17" флат монитор. Макар че LCD е по-добре, оня ден седнах на един 15" Proview, ама не от най-гадните, хората го гледаха на 60 Хц и не им правеше впечатление, щях да се побъркам, пуснах го на 75 и веднага усетиха разликата, но въпреки това спрямо LCD не само относително доста по-размазан образ и букви и всичко, но и трептене пак имаше, да не говорим че не беше Flat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 @Bugich, за колко инча монитор говорим? 19. Тва се отнася за един мой приятел на който му има баг на стаклото и на едно място липсвлало от покритието на монитора Не става... ...имах един екран от оловно стъкло някъде на тавана, но май беше за малък (15") монитор....а за 19" мисля, че никъде няма да намериш, тъй като тези предпазни екрани (а и тези с мрежата преди тях) се продаваха по времето, когато 19" май не бяха въведени като стандарт...имаше 12" ; 14" ; 15" ; 17 ; и само за най-големите баровци - 20" и нагоре. Чак после вмъкнаха 19" като междинна големина...да попълни "дупката". Та по онова време стандартите бяха други и имаше доста марки монитори, които наистина излъчваха и това приоритетно бяха малките (и евтини модели) монитори - 14", 15" и по-рядко 17". А когато вкараха 19"-ките, стандартите вече бяха завишени и излъчванията паднаха до ниво, за което не се налагат предпазни екрани. (Sorry за кратката офтопикова лекция...по-скоро - младежки спомени ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugich Posted December 19, 2007 Author Share Posted December 19, 2007 @Bugich, за колко инча монитор говорим? 19. Тва се отнася за един мой приятел на който му има баг на стаклото и на едно място липсвлало от покритието на монитора Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.