w00x Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 взех си logitech x540. нормално ли е когато свири песен (двуканална да свират само 2-те предни колони и баса. центъра и задните не свирят.Втори въпрос - като включа слушалки в порта и на филм не се чува говоренето на хората в слушалките - само музиката и действията се чуват. Като наглася звука на 2 канала няма проблем, но когато е на 5.1 има проблеми с някой филми, когато съм със слушалки Нормално е. Това не зависи от колоните, а от звуковата карта. SB Live! 5.1 пускаше стерео източник през лява задна и предна и дясна задна и предна. X-Fi ми пуска стерео източник само през лява и дясна предни. Трябва да му наглася в драйверите да пуска стерео източник през всичките колони, за да го чувам и отзад. Добре го разпределя, но понякога когато качеството е гадно се дъни - пускайки 80% от честотите през среден канал. Затова някой колони имат Upmix, който разпределя стерео източника през 5-те. За слушалките също е нормално, зависи къде ги пускаш. Ако ги пускаш в букса на колоните, то тогава Logitech са за бой, защото трябва автоматично колоните ти да преобразуват звука така, че всичките канали да излезнат през слушалки и да има пространственост. Ако ги пускаш в звуковата карта директно, то тогава ти си за бой, защото не си оказал на звуковата карта, че има възможност да се включат слушалки, за да може тя да засече това и да превключи режима. X-Fi има функция да прекара 5.1 пространствено в слушалките и така голяма част от съраунда се запазва. Тя автоматично засича кога слушалките са включени в буксата на звуковата карта. Като кажеш каква ти е звуковата карта, вероятно ще може да измислим и решение, но това което казваш е напълно нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopGear Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 взех си logitech x540. нормално ли е когато свири песен (двуканална да свират само 2-те предни колони и баса. центъра и задните не свирят.Втори въпрос - като включа слушалки в порта и на филм не се чува говоренето на хората в слушалките - само музиката и действията се чуват. Като наглася звука на 2 канала няма проблем, но когато е на 5.1 има проблеми с някой филми, когато съм със слушалки На дистанционното имаш едно бутонче "matrix"-като го пуснеш и разпределя звука към всички колонки дори и източника да е само двуканален.При мен става и като се пусне една опция от Winamp-a-в настройките му давам "Allow hardware acceleration".За филмите на слушалки-не съм пробвал все още Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 Нормално е. Това не зависи от колоните, а от звуковата карта. картата ми е Creative X-Fi Xtreme Music 5.1. A слушалките ги пускам в буксата на колоните. Нямам идея как да ги включа в кутията отпред, защото картата не е вградена и не знам как да я включа към буксата на кутията Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 Ако искаш 5.1 ефекта в слушалките, трябва да включиш слушалките отзад в буксата на картата, а не в тази на колоните. Току що пробвах и на мойте с 5.1 източник. Също чувах само ляв и десен предни канали. Явно е бъг или просто не е възможно да се преобразува звука от системата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 a възможно ли е да включа по някакъв начин не вградената саунд карта към буксата на кутията и да мога да пъхам там слушалките Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Ами ако е криетив мисля че и трябва преден пане. Ако намериш начин кажи и аз да я вържа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.