Jump to content
BulForum.com

Logitech или Creative

Recommended Posts

взех си logitech x540. нормално ли е когато свири песен (двуканална да свират само 2-те предни колони и баса. центъра и задните не свирят.

Втори въпрос - като включа слушалки в порта и на филм не се чува говоренето на хората в слушалките - само музиката и действията се чуват. Като наглася звука на 2 канала няма проблем, но когато е на 5.1 има проблеми с някой филми, когато съм със слушалки

Нормално е. Това не зависи от колоните, а от звуковата карта.

SB Live! 5.1 пускаше стерео източник през лява задна и предна и дясна задна и предна.

X-Fi ми пуска стерео източник само през лява и дясна предни. Трябва да му наглася в драйверите да пуска стерео източник през всичките колони, за да го чувам и отзад. Добре го разпределя, но понякога когато качеството е гадно се дъни - пускайки 80% от честотите през среден канал.

Затова някой колони имат Upmix, който разпределя стерео източника през 5-те.

За слушалките също е нормално, зависи къде ги пускаш. Ако ги пускаш в букса на колоните, то тогава Logitech са за бой, защото трябва автоматично колоните ти да преобразуват звука така, че всичките канали да излезнат през слушалки и да има пространственост. Ако ги пускаш в звуковата карта директно, то тогава ти си за бой, защото не си оказал на звуковата карта, че има възможност да се включат слушалки, за да може тя да засече това и да превключи режима.

X-Fi има функция да прекара 5.1 пространствено в слушалките и така голяма част от съраунда се запазва. Тя автоматично засича кога слушалките са включени в буксата на звуковата карта.

Като кажеш каква ти е звуковата карта, вероятно ще може да измислим и решение, но това което казваш е напълно нормално.

взех си logitech x540. нормално ли е когато свири песен (двуканална да свират само 2-те предни колони и баса. центъра и задните не свирят.

Втори въпрос - като включа слушалки в порта и на филм не се чува говоренето на хората в слушалките - само музиката и действията се чуват. Като наглася звука на 2 канала няма проблем, но когато е на 5.1 има проблеми с някой филми, когато съм със слушалки

На дистанционното имаш едно бутонче "matrix"-като го пуснеш и разпределя звука към всички колонки дори и източника да е само двуканален.При мен става и като се пусне една опция от Winamp-a-в настройките му давам "Allow hardware acceleration".За филмите на слушалки-не съм пробвал все още

Нормално е. Това не зависи от колоните, а от звуковата карта.

картата ми е Creative X-Fi Xtreme Music 5.1. A слушалките ги пускам в буксата на колоните. Нямам идея как да ги включа в кутията отпред, защото картата не е вградена и не знам как да я включа към буксата на кутията

Ако искаш 5.1 ефекта в слушалките, трябва да включиш слушалките отзад в буксата на картата, а не в тази на колоните.

Току що пробвах и на мойте с 5.1 източник. Също чувах само ляв и десен предни канали. Явно е бъг или просто не е възможно да се преобразува звука от системата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...