DELUXe Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Харесал съм си тези две карти и се чуда коя да избера?. Картата ще се използва за мп3-ки и игри в момента съм с Creative SB Live! и съм много доволен, но сега си правя ново PC и реших да си взема и нова звукова карта, но запецнах в избора. Като цяло като ги гледам и двете карти ми вършат работа, но заслужава ли си разликата в цената за X-Fi-a? Картата ще се използва под виста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Ами аз бих си взел Xtreme-а, но току що ми дойде Audigy 2 ZS, ако искаш си помисли, за сега съм много доволен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 14, 2007 Author Share Posted December 14, 2007 Ами аз бих си взел Xtreme-а, но току що ми дойде Audigy 2 ZS, ако искаш си помисли, за сега съм много доволен. Под каква OS я ползваш? Понеже чета по форумите, че нямала читави дривери под виста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 eee сега, ХП, мого ясно. Аз бях известно време с виста ма тоя 30-50% спад в производителността на видеото почна да ме дразни яко и си минах а ХП. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 аз си взех преди 1месец Екс-Фай и съм много доволен определено си заслужава парите с ЕксПи съм но 1приятел има същата и е с Виста и няма никакви проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 14, 2007 Author Share Posted December 14, 2007 аз си взех преди 1месец Екс-Фай и съм много доволен определено си заслужава парите с ЕксПи съм но 1приятел има същата и е с Виста и няма никакви проблеми А да те питам комплекта какво включва кутия, CD друго има ли? Опа BULK не означаваше ли само картата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 мда ако си взимаш Bulk е само карта пликче да си я сложиш и CD мойта е с кутия ама едва ли има разлика дали ще е с кутия или без Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 14, 2007 Author Share Posted December 14, 2007 Сега попаднах на това SB Creative X-FI Fidelity 7+1 и е сравнително евтина няма 70лв някой има ли инфо, да не са имали предвид X-Fi Fatal1ty ами аз доколкото знам всички карти с X-Fi чип са XtremeFidelity Ахам ок 10х, сигурно точно за X-FI XTREME AUDIO става въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 ами аз доколкото знам всички карти с X-Fi чип са XtremeFidelity даже X-Fi е съкращението на XtremeFidelity ако искаш ме намери в скайп и ще се опитам да отговоря на всичките ти въпроси shtaiga1762 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Сега попаднах на това SB Creative X-FI Fidelity 7+1 и е сравнително евтина няма 70лв някой има ли инфо, да не са имали предвид X-Fi Fatal1ty Ахам ок 10х, сигурно точно за X-FI XTREME AUDIO става въпрос. Fatal1ty e 350-400 лева Няма как да са имали на предвид нея. BULK версията зависи от това за кой производител е правена и каква ревизия ще ти дойде. Extreme Audio по принцип не е нищо чак толкова особено. Oриентирай се към Extreme Music и нагоре, но проблема ще дойде от това, че цената им почва от 130лв без ДДС (Most.bg). С каква цел я взимаш реално картата? Може да няма никакъв смисъл да взимаш X-Fi и Audigy-то да е достатъчно. И каква ти е системата? На кутията на всяка система пише за какви звукови карти се препоръчва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 15, 2007 Author Share Posted December 15, 2007 Fatal1ty e 350-400 лева Няма как да са имали на предвид нея. BULK версията зависи от това за кой производител е правена и каква ревизия ще ти дойде. Extreme Audio по принцип не е нищо чак толкова особено. Oриентирай се към Extreme Music и нагоре, но проблема ще дойде от това, че цената им почва от 130лв без ДДС (Most.bg). С каква цел я взимаш реално картата? Може да няма никакъв смисъл да взимаш X-Fi и Audigy-то да е достатъчно. И каква ти е системата? На кутията на всяка система пише за какви звукови карти се препоръчва. Просто си правя нов комп и искам да заменя Creative SB Live!. Качеството на сегашния ми креатив ми е достатъчно, но всичко е ново и не върви да съм с 5годишна карта Смисала е, че незнам как са със драйверите под виста Audigy-тата. X-fi също имат проблеми с драйвери под Vista. Ъпгрейда според мен не е причина за смяна на звуковата карта Ако е само заради смяната, вземи си Audigy 2 ZS и пей. Вече е причина понеже продадох стария комп Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 X-fi също имат проблеми с драйвери под Vista. Ъпгрейда според мен не е причина за смяна на звуковата карта Ако е само заради смяната, вземи си Audigy 2 ZS и пей. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Вече е причина понеже продадох стария комп Ами тогава ако не ти се дават пари за Xtreme Music, вземи Audigy 2 ZS или която от двете е по-евтина, защото Xtreme Audio не е истинска X-Fi карта, а просто Audigy 2 с променено име. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted December 16, 2007 Author Share Posted December 16, 2007 Ами тогава ако не ти се дават пари за Xtreme Music, вземи Audigy 2 ZS или която от двете е по-евтина, защото Xtreme Audio не е истинска X-Fi карта, а просто Audigy 2 с променено име. А можеш ли да ми кажеш в коя фирма я има и горе-долу какви пари е ZS-a? Ами тя не се произвежда от доста време насам и това, което ще намериш, са само остатъчни бройки. Ако успееш да намериш обаче, не съм сигурен дали цената няма да е по-висока от тази на Xtreme Audio. Можеш да потърсиш някъде втора ръка. Audigy 2 ZS е карта от по-висок клас и мисля, че даже имаше преден панел и дистанционно. Xtreme Audio просто не си заслужава както ти казах. Не е с нищо по-различна от чистото Audigy 2. Всичко се извършва на софтуерно ниво, за разлика от останалите X-Fi карти. Ок благодарско за инфото, ще потърся тук там. Но поне сега имам някаква представа за какво иде реч Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Ами тя не се произвежда от доста време насам и това, което ще намериш, са само остатъчни бройки. Ако успееш да намериш обаче, не съм сигурен дали цената няма да е по-висока от тази на Xtreme Audio. Можеш да потърсиш някъде втора ръка. Audigy 2 ZS е карта от по-висок клас и мисля, че даже имаше преден панел и дистанционно. Xtreme Audio просто не си заслужава както ти казах. Не е с нищо по-различна от чистото Audigy 2. Всичко се извършва на софтуерно ниво, за разлика от останалите X-Fi карти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 току що си инсталирах виста никакви проблеми ниамах с драйвери Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.