Jump to content
BulForum.com

Creative Audigy SE 7.1 VS. Creative X-FI XTREME AUDIO BULK

Recommended Posts

Харесал съм си тези две карти и се чуда коя да избера?. Картата ще се използва за мп3-ки и игри в момента съм с Creative SB Live! и съм много доволен, но сега си правя ново PC и реших да си взема и нова звукова карта, но запецнах в избора. Като цяло като ги гледам и двете карти ми вършат работа, но заслужава ли си разликата в цената за X-Fi-a? Картата ще се използва под виста.

Ами аз бих си взел Xtreme-а, но току що ми дойде Audigy 2 ZS, ако искаш си помисли, за сега съм много доволен.

Под каква OS я ползваш? Понеже чета по форумите, че нямала читави дривери под виста.

eee сега, ХП, мого ясно. Аз бях известно време с виста ма тоя 30-50% спад в производителността на видеото почна да ме дразни яко и си минах а ХП. :love

аз си взех преди 1месец Екс-Фай и съм много доволен определено си заслужава парите с ЕксПи съм но 1приятел има същата и е с Виста и няма никакви проблеми :)

аз си взех преди 1месец Екс-Фай и съм много доволен определено си заслужава парите с ЕксПи съм но 1приятел има същата и е с Виста и няма никакви проблеми :)

А да те питам комплекта какво включва кутия, CD друго има ли?

Опа BULK не означаваше ли само картата?

Сега попаднах на това SB Creative X-FI Fidelity 7+1 и е сравнително евтина няма 70лв някой има ли инфо, да не са имали предвид X-Fi Fatal1ty

ами аз доколкото знам всички карти с X-Fi чип са XtremeFidelity

Ахам ок 10х, сигурно точно за X-FI XTREME AUDIO става въпрос.

ами аз доколкото знам всички карти с X-Fi чип са XtremeFidelity даже X-Fi е съкращението на XtremeFidelity

ако искаш ме намери в скайп и ще се опитам да отговоря на всичките ти въпроси :)

shtaiga1762

Сега попаднах на това SB Creative X-FI Fidelity 7+1 и е сравнително евтина няма 70лв някой има ли инфо, да не са имали предвид X-Fi Fatal1ty

Ахам ок 10х, сигурно точно за X-FI XTREME AUDIO става въпрос.

Fatal1ty e 350-400 лева :) Няма как да са имали на предвид нея. BULK версията зависи от това за кой производител е правена и каква ревизия ще ти дойде. Extreme Audio по принцип не е нищо чак толкова особено. Oриентирай се към Extreme Music и нагоре, но проблема ще дойде от това, че цената им почва от 130лв без ДДС (Most.bg).

С каква цел я взимаш реално картата? Може да няма никакъв смисъл да взимаш X-Fi и Audigy-то да е достатъчно. И каква ти е системата? На кутията на всяка система пише за какви звукови карти се препоръчва.

Fatal1ty e 350-400 лева :) Няма как да са имали на предвид нея. BULK версията зависи от това за кой производител е правена и каква ревизия ще ти дойде. Extreme Audio по принцип не е нищо чак толкова особено. Oриентирай се към Extreme Music и нагоре, но проблема ще дойде от това, че цената им почва от 130лв без ДДС (Most.bg).

С каква цел я взимаш реално картата? Може да няма никакъв смисъл да взимаш X-Fi и Audigy-то да е достатъчно. И каква ти е системата? На кутията на всяка система пише за какви звукови карти се препоръчва.

Просто си правя нов комп и искам да заменя Creative SB Live!. Качеството на сегашния ми креатив ми е достатъчно, но всичко е ново и не върви да съм с 5годишна карта :) Смисала е, че незнам как са със драйверите под виста Audigy-тата.

X-fi също имат проблеми с драйвери под Vista. Ъпгрейда според мен не е причина за смяна на звуковата карта :) Ако е само заради смяната, вземи си Audigy 2 ZS и пей.

Вече е причина понеже продадох стария комп :)

X-fi също имат проблеми с драйвери под Vista. Ъпгрейда според мен не е причина за смяна на звуковата карта :) Ако е само заради смяната, вземи си Audigy 2 ZS и пей.

Вече е причина понеже продадох стария комп :)

Ами тогава ако не ти се дават пари за Xtreme Music, вземи Audigy 2 ZS или която от двете е по-евтина, защото Xtreme Audio не е истинска X-Fi карта, а просто Audigy 2 с променено име.

Ами тогава ако не ти се дават пари за Xtreme Music, вземи Audigy 2 ZS или която от двете е по-евтина, защото Xtreme Audio не е истинска X-Fi карта, а просто Audigy 2 с променено име.

А можеш ли да ми кажеш в коя фирма я има и горе-долу какви пари е ZS-a?

Ами тя не се произвежда от доста време насам и това, което ще намериш, са само остатъчни бройки. Ако успееш да намериш обаче, не съм сигурен дали цената няма да е по-висока от тази на Xtreme Audio. Можеш да потърсиш някъде втора ръка. Audigy 2 ZS е карта от по-висок клас и мисля, че даже имаше преден панел и дистанционно. Xtreme Audio просто не си заслужава както ти казах. Не е с нищо по-различна от чистото Audigy 2.

Всичко се извършва на софтуерно ниво, за разлика от останалите X-Fi карти.

Ок благодарско за инфото, ще потърся тук там. Но поне сега имам някаква представа за какво иде реч :)

Ами тя не се произвежда от доста време насам и това, което ще намериш, са само остатъчни бройки. Ако успееш да намериш обаче, не съм сигурен дали цената няма да е по-висока от тази на Xtreme Audio. Можеш да потърсиш някъде втора ръка. Audigy 2 ZS е карта от по-висок клас и мисля, че даже имаше преден панел и дистанционно. Xtreme Audio просто не си заслужава както ти казах. Не е с нищо по-различна от чистото Audigy 2.

Всичко се извършва на софтуерно ниво, за разлика от останалите X-Fi карти.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...