Jump to content
BulForum.com

SCSI controller

Recommended Posts

Инсталирах едно такова животно (контролер) на PCI слот на машина с Win ХР. В таблицата с прекъсванията (дето се виждат преди зареждане на ОС) се засича от BIOS като Mass Storage controller. На контролера има закачен SCSI hard disk Quantum maverick prodrive 540S. При влизане в Win ХР се инсталирват нормално драйвери и за SCSI контролера и за SLI Logic 53c810 device (според device menagera) без unknown devices или устройства в удивителен. Въпросът ми е следният: ако хардът е устройството SLI Logic 53c810 device как мога да вляза в него, че ми трябват няколко файла. Не съм наясно трябва ли да излиза като physical или някакъв тип removable media. Твърдият диск работи. Предполагам, че файловата му система е FAT (или FAT 32) (на SCSI-to). Имало е инсталиран Win95 на него. Не ми трябва да бутвам от SCSI харда, а само да вляза за да прехвърля информация. Как да стане това. Като какво устройство би трявало да го видя под Win ХР, как и къде, нужни ли са ми още драйвери?

Може и да си се оправил вече, но все пак.

Десен бутон на My Computer -> Manage -> Disk Management, вижда ли се диска там и как?

За съжаление се наложи да върна диска и контролера щото ги бях взел само за уикенда.....но може би пак ще ги взема, ама тоя път с машината, на която са вървяли, защото ми ги изсипаха в едно найлонче диск, кабел и контролер и ай оправяй се. В интерес на истината въобще не съм се сетил да погледна в Disk Management-а, да се таковам :D . Това е идея, щото ако има дерт в таблицата на харда там поне ще пише unknown partition и дори е възможно и капацитета да хване. Ако така стане значи после трябва да се мъча да му оправя таблицата. Доколкото разбрах тоя контролер е low-end и няма собствен биос. От биоса на компа (тествах на 2 различни по-нов и по-стар) се засича като Mass Storage controller (по спомен), но не се засича харда (вероятно заради грешка във FAT)...Мислех си, че кабелът не е у ред, но май е добре. Иначе хардът си инициализира и си работи .... ама не се вижда. Евереста не би ли трябвало и да го вижда като хардуер?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...