CyberHill Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 От вчера имам проблем с CD-то на Laptop - DELL Ispiron 1300. Модела е : SONY DVD+-RW DW-Q58A (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW) Та .... изведнъж започна да не прочита DVD дискове , не иска да записва. Слагам диск , ако въобще го прочете хубаво. Слагам обикновенно CD прочита го , отваря файловете вътре , но примерно ако пусна филм не иска да чете. Не че се учудвам , защото доста съм си патил от боклужки CD-та , но все пак да ви питам дали е възможно проблема да е някъде другаде. Има ли смисъл да слагам нов Firmware ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
connection93 Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 Ами просто окото за четене вече му е свършило времето затова тичай в сервиза за ново ДВД а старото или го махай или го използвай още малко докато нацяло даде багажа Link to comment Share on other sites More sharing options...
blame Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 има смисъл да се сменя фърмуера, с коя версия си в момента? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 8, 2007 Author Share Posted December 8, 2007 сложих последната . Но няма ефект. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denis_bl8 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 abe pi4ove da vi pomolq da mi kajete ot kade da si svala driveri za noviq dvd-rom ne6te da 4ete nikvi dikove pls Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Драйвери за ДВД-РОМ?За сефте чувам да има подобно нещо.Ако наистина ти е нов връщай си го там от където си го взел защото сигурно е дефектен нещо или развален. Link to comment Share on other sites More sharing options...
denis_bl8 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 prosto ne 4ete nikvi diskove i mislq 4e problema e 4e nqmam podhodqh software i ve4e nz kvo da pravq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Здравейте! Ще ползвам тази тема, за да не отварям нова, защото заглавието почти съвпада. Тъ - проблемът е такъв - имам записвачка Philips pbdv1640p. Вчера си купих диск DVD+R DL за да си запиша един концерт, но ми дава грешка още в началото, изхвърля ми диска и не ще да го запише. Пробвах с неро и ашампоо, но резултатът е един и същ! Преинсталирах драйвера - няма ефект! Да не би да й е дошло времето или има нещо друго...? Благодаря предварително! Edit: Писачката е на около 2 години, но почти не е използвана - 20-30 диска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Здравейте! Ще ползвам тази тема, за да не отварям нова, защото заглавието почти съвпада. Тъ - проблемът е такъв - имам записвачка Philips pbdv1640p. Вчера си купих диск DVD+R DL за да си запиша един концерт, но ми дава грешка още в началото, изхвърля ми диска и не ще да го запише. Пробвах с неро и ашампоо, но резултатът е един и същ! Преинсталирах драйвера - няма ефект! Да не би да й е дошло времето или има нещо друго...? Благодаря предварително! Edit: Писачката е на около 2 години, но почти не е използвана - 20-30 диска. Included protection to prevent writing on non supported media. Това го пише в сайта откъдето се свалят firmwares за тая записвачка . Пробвай с друг вид дискове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Това го пише в сайта откъдето се свалят firmwares за тая записвачка . Пробвай с друг вид дискове. Друг вид дискове? В смисъл друга марка ли, или...? Благодаря все пак! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ando Lomen Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Здравейте. От няколко дни записвачката (LG, HL-DT-ST, DVDRAM GSA-H12N) прави странни неща. Пускам CD, обаче вместо онова здравословно бучене, само се дави, върти съвсем за кратко и после изхвърля диска. На не повече от 2г. е, сигурно и по-малко. Може ли проблемът да идва от.. знам ли, прах? Или нещо в тоя дух? Или просто да взимам 60-70лв. и да ходя до Reset-a за новo CD/DVD-RW? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Само на CD ли го прави и на всяко CD? Това е нормално поведение вече на всички записвачки, 2 години са доста време и е нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ando Lomen Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Да, на CD-тата го прави. Нито записва, нито чете, много неприятно. А това, че е "нормално поведение" да го разбирам като: "60-70лв. -> нова записвачка", примерно? Ако 'да', би ли препоръчал някоя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Да, на CD-тата го прави. Нито записва, нито чете, много неприятно. А това, че е "нормално поведение" да го разбирам като: "60-70лв. -> нова записвачка", примерно? Ако 'да', би ли препоръчал някоя? Да А както винаги съм казвал, за мен LG не са марката, и не я обичам принципно, NEC/optiArc пък хич, и то какво остава като изключим и самсунг и philips, ASUS . Да, според последни данни Asus/Pioneer са май най-добрите за момента (абе LG ги даваха добри за масово ползване, ама то вече цените са еднакви почти). Аз съм с Asus 1608P3S (ATA), но новите модели вече са почти само SATA, и сега бих взел може би 1814BLT. Ако си фен на LG, някой от новите модели, H55,66 и т.н. Т.е. или ASUS, или ЛГ ako si fen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.